Hlavní obsah

Chci spor s exmanželkou vyřešit soubojem na meče, žádal muž soud

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velice netradiční požadavek přednesl soudu ve městě Paola v americkém Kansasu čtyřicetiletý David Ostrom. Oficiálně požádal, aby soud nařídil vyřešit spor s Ostromovou bývalou ženou soubojem. Zároveň soud poprosil, aby mu dal 12 týdnů čas na sehnání samurajských mečů.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Ostrom vznesl svou žádost 3. ledna, v úterý o bizarním požadavku informoval britský Guardian. V žádosti muž uvedl, že ho jeho bývalá žena se svým právníkem „naprosto zničili“ ve sporu týkajícím se opatrovnictví a placení daně za společnou nemovitost.

Muž uvedl, že by rád „vyřešil věci na bitevním poli, kde vyrve jejich duše z jejich tělesných schránek“. Dále dodal, že soudní souboj (či ordál soubojem) nebyl ve Spojených státech nikdy explicitně zakázán, což doložil tvrzením Nejvyššího newyorského soudu z roku 2016, kde soudce uznal, že souboje zakázány nebyly.

Souboje světelnými meči jsou nyní ve Francii oficiálním sportem

Koktejl

Ostrom jen požádal soud o 12 týdnů na to, aby mohl sehnat samurajské meče. Neuvedl však, zda chce bojovat katanou, či krátkým samurajským mečem wakizaši.

Souboje by se nemusela Ostromova bývalá žena účastnit osobně, jako svého zástupce by dle žádosti mohla zvolit svého právníka, tedy advokáta Matthewa Hudsona, který ji ve sporu zastupuje. Ten proti Ostromově žádosti podal námitku.

Soudce případ vyřešil šalamounsky

„I když Ostrom a jeho potenciální protivník mají jistě duše na vyrvání, žádám uctivě soud, aby tuto žádost zamítl,“ napsal Hudson s tím, že je vysoce pravděpodobné, že souboj skončí smrtí jednoho z účastníků, a proto vzhledem k předmětu sporu není adekvátní. Dále upozornil na pravopisnou chybu ve slově „tělesný“ v Ostromově žádosti a navrhl, že by Ostromovi měla být nařízena ústavní léčba.

Na Rychnovsku našli 3000 let starý meč, je stále ostrý jako břitva

Domácí

Ostrom v reakci uznal svou pravopisnou chybu, nicméně jinak se prý cítí naprosto duševně zdráv. Uvedl, že chtěl svým vlastním absurdním požadavkem reagovat na absurdity právníkovy. Soudce Craig Dreismeier v pondělí přistoupil k problému šalamounsky. Prohlásil, že žádost i námitka obsahují formální nedostatky, a nebude se jimi tedy zabývat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám