16. ledna 2020 • 16:41

TOP 50 talentů: záložníci v Itálii, vlasáč z Dukly i tři nadějní gólmani

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
0
  • Tradiční seriál deníku Sport každý rok hledá 50 největších talentů českého fotbaluTradiční seriál deníku Sport každý rok hledá 50 největších talentů českého fotbaluFOTO: koláž iSport.cz

    POŘADÍ OD 11. DO 20. MÍSTA | Tomáš Kalas, Dominik Mašek, Václav Černý, Martin Graiciar a David Heidenreich, to jsou dosavadní vítězové tradiční ankety TOP 50 teenagerů, jejíž osmý ročník pokračuje v deníku Sport (Další pořadí: pátá desítka>>>, čtvrtá desítka>>>, třetí desítka>>>). Hlasovali trenéři reprezentací U20, U19, U18, U17 a U16 a kouči všech 16 účastníků I. ligy staršího dorostu (U19). V úvahu přicházeli jen čeští fotbalisté s ročníkem narození 2000 a mladší, vítěz bude znám v pátek.

  • 20. Štěpán Krunert

    19 let
    záložník
    Dukla
    Bilance v I. lize: 7/1

    Vlasatý střední záložník si zklamání ze sestupu Dukly do druhé ligy vynahrazuje v reprezentační dvacítce, za kterou už dokonce i skóroval. „Byl to neskutečný moment, na který jsem dlouho čekal,“ těšilo ho.

    Štěpán Krunert v dresu DuklyFoto Barbora Reichová (Sport)

  • 19. Martin Douděra

    17 let
    záložník
    Slavia
    Bilance v I. lize: 0/0

    Na jaře sestřelil devatenáctku Sparty v derby hattrickem coby útočník, na podzim se pak v UEFA Youth League přeškolil na pravého beka. Jeho starší bratr David přestoupil v zimě z Dukly do Mladé Boleslavi.

    Martin Douděra proti nadějím BarcelonyFoto Michal Beránek, Sport

  • 18. Vítězslav Jaroš

    18 let
    brankář
    Liverpool
    Bilance v I. lize: 0/0

    Bohužel zažil pád ze sta na nulu. Nejprve si loni v létě zachytal poprvé za áčko vítěze Ligy mistrů, jenže pak se zranil – a promarodil celý zbytek roku. Teprve teď se bývalý slávista vrací do tréninku s Reds.

    Vítězslav Jaroš poprvé nastoupil za áčko LiverpooluFoto Profimedia.cz

  • 17. Jan Hellebrand

    17 let
    záložník
    Zlín
    Bilance v I. lize: 0/0

    Starší bratr Patrik utekl kvůli dospělému fotbalu ze Zlína do Slovácka, jak to dopadne v jeho případě? „Bavíme se se Zdeňkem Grygerou, ale Patrika už neřešíme, to vůbec,“ uvedl otec Aleš pro idnes.cz.

  • 16. Lukáš Horníček

    17 let
    brankář
    Braga
    Bilance v I. lize: 0/0

    Jeden z představitelů české brankářské diaspory, z Pardubic se vydal až na západ kontinentu do portugalské Bragy. „Na stole byla i nabídka ze španělské Valencie,“ podotkl David Zíka z agentury Global Sports.

    Talentovaný brankář Lukáš Horníček přestupuje z Pardubic do BragyFoto Twitter/David Zíka

  • 15. Lukáš Vorlický

    17 let
    záložník
    Atalanta Bergamo
    Bilance v I. lize: 0/0

    Z Atalanty, kde působí s dalším Čechem Davidem Heidenreichem, na něj jdou výborné reference. „Lukáš je technický talent, který musí věřit sám v sebe. Hodně od něj očekáváme,“ řekl trenér Giovanni Bosi.

  • 14. Nicolas Penner

    18 let
    záložník
    Juventus
    Bilance v I. lize: 0/0

    Angažmá v Juventusu mu přináší nevšední zážitky – třeba cestu leteckým speciálem s viceprezidentem klubu Pavlem Nedvědem nebo tréninky s Cristianem Ronaldem. „Je s ním legrace,“ tvrdí.

    Mladý talent ze Sparty Nicolas Penner přestoupil do JuventusuFoto Twitter

  • 13. David Zima

    19 let
    obránce
    Olomouc
    Bilance v I. lize: 2/0

    Byť je na prvoligové scéně úplným nováčkem, Slavia už za něj nabídla 12 milionů korun. Vedení Sigmy se však zatím nechytlo. „Na Slavii bych si troufl,“ přiznal potomek bývalého extraligového hokejisty.

    David Zima v dresu české reprezentační dvacítkyFoto Profimedia.cz

  • 12. Jakub Drozd

    16 let
    záložník
    Baník
    Bilance v I. lize: 0/0

    Zatímco otec Peter byl bek ostrý jak žiletka, syn Jakub se profiluje coby technický záložník. Zimní přípravu zatím polyká s áčkem Baníku. „Tahle zkušenost nás všechny dost posune,“ prohlásil pro klubový web.

  • 11. Jakub Markovič

    18 let
    brankář
    Slavia
    Bilance v I. lize: 1/0

    Gólman s přezdívkou Markýz zaznamenal loni velký výkonnostní pokrok, má za sebou dokonce i plnohodnotný debut ve FORTUNA:LIZE. „Moc si toho vážím,“ uvedl pokorně po podpisu pětileté smlouvy.

    Jakub Markovič je pro Slavii velkým příslibem do budoucnaFoto Michal Beránek (Sport)

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud