Dvaadvacetiletý Harris se v Adelaide poprvé probojoval do finále na turnajích ATP

17. 1. 2020, 06:21
Aktuality 1
ATP ADELAIDE - Lloyd Harris v Adelaide z kvalifikace došel až do svého premiérového finále na hlavním okruhu. Dvaadvacetiletý Jihoafričan v semifinále přehrál svého vrstevníka a žebříčkového souseda Tommyho Paula, který si semifinále na turnajích ATP zahrál vůbec poprvé. O premiérový titul se Harris utká s letos neporaženým Rusem Andrejem Rubljovem, který v tříhodinovém semifinále udolal Kanaďana Felixe Augera-Aliassimeho.
Lloyd Harris (© AFP)

Lloyd Harris si své jediné předchozí semifinále na okruhu ATP zahrál na konci září v Chengdu, ale do finále nepostoupil. To se mu nečekaně povedlo v Adelaide, kam se turnaj ATP vrátil po dlouhých 12 letech.

Dvaadvacetiletý Jihoafričan přitom musel do kvalifikace a rozhodně nebyl považován za jednoho z aspirantů na finálovou účast. V hlavní soutěži však vyřadil nasazenou šestku Christiana Garína, Lasla Djereho, turnajovou čtyřku Pabla Carreña a dnes po setech 6-4 6-7(3) 6-3 svého vrstevníka a žebříčkového souseda Tommyho Paula, jenž z kvalifikace došel do svého prvního semifinále na hlavním okruhu.

Rodák z Kapského Města vedl v úvodním dějství už 5-1 a o náskok se i přes jeden ztracený servis připravit nenechal. Paul měl ovšem navrch ve druhé sadě, v níž sice neudržel vedení brejku, ale nakonec po vyhraném tie-breaku stav utkání srovnal. Harris bitvu ukončil až po více než dvou hodinách, když díky brejku ve čtvrtém gamu ovládl rozhodující set.

Harris ve svém premiérovém finále na ATP vyzve letos neporaženého Andreje Rubljova. Dvaadvacetiletý Rus dnes udolal po třech hodinách skvělé bitvy 7-6 6-7 6-4 Kanaďana Felixe Augera-Aliassimeho a vyhrál i sedmý soutěžní zápas v roce 2020.
"Je to skvělý vstup do sezony. Víc jsem si nemohl přát. Teď už mě čeká jen regenerace a příprava na zítřejší finále. Chci si ho na kurtu užít a samozřejmě budu chtít získat titul. Pokud by se to povedlo, bylo by to neskutečné," radoval se Rubljov, který před šesti dny slavil třetí titul v 11.300 km vzdáleném Dauhá.

Včetně loňského Davis Cupu osmnáctý hráč světa Rubljov vyhrál už 11 zápasů v řadě. Jedinou prohru mezitím utrpěl na exhibici v Abú Dhabí se Stefanosem Tsitsipasem. Pokud prodlouží vítěznou sérii i v sobotu, stane se poprvé světovou šestnáctkou.

• ATP 250 ADELAIDE •
Austrálie, tv. povrch, 610.010 dolarů
páteční výsledky (17. 1. 2020)
• Dvouhra - semifinále •
Rubljov (3-Rus.) - Auger-Aliassime (2-Kan.) 7-6(5) 6-7(7) 6-4
Harris (JAR) - Paul (USA) 6-4 6-7(3) 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tento úspěch je stvoreny z ATP Cupu. Jsem si jisty, ze bez tohoto turnaje, kde se rozehral a ziskal sebevedomi, by to finale neudelal.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist