17. ledna 2020 • 09:55

Trénovat Barcelonu je můj sen, přiznal Xavi. Tak proč ji odmítl?

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý španělský fotbalový reprezentant Xavi, který momentálně trénuje katarský tým Al Sád, přiznal, že dostal nabídku trénovat Barcelonu. Někdejší úspěšný hráč katalánského celku však odmítl s tím, že na to je ještě příliš brzy.



Xavi nabídku vést Barcelonu dostal minulý týden na schůzce se sportovním ředitelem klubu Ericem Abidalem a výkonným ředitelem Oscarem Grauem.

„Je to pravda, ale odmítnul jsem,“ uvedl mistr světa i Evropy pro deník El Mundo Deportivo. „Především proto, že je na to příliš brzy. Nicméně do budoucna je to stále mým snem,“ přidal.

Místo Xaviho, který patří k největším osobnostem historie Barcelony, se nakonec týmu ujal bývalý kouč Betisu Sevilla Quique Setién. U vedoucího týmu španělské ligy nahradil odvolaného Ernesta Valverdeho.

„Nový kouč se mi hodně líbí. Mám rád způsob, jakým pracuje, a doufám, že bude mít s klubem hodně úspěchů,“ prohlásil Xavi.

Sám za Barcelonu odehrál rekordních 767 zápasů a s klubem slavil čtyři triumfy v Lize mistrů a osm ligových titulů. V roce 2015 odešel do katarského celku Al Sád, kde loni v květnu ukončil hráčskou kariéru a začal trénovat.

Z V R P Skóre B

SESTŘIH LM: Inter - Barcelona 1:2. Hosté vyhráli i s kombinovaným týmem
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud