Náhoda? Bývalý starosta Prahy 1 se v den pádu Čižinského koalice „cítil pobaveně“

18.01.2020 6:29

„Krásný lednový slunečný den. Dneska by to šlo,“ napsal někdejší starosta Prahy 1 Oldřich Lomecký (TOP 09) na Facebooku a přidal fotografii sebe sama stojícího na Vyšehradě s výhledem na Prahu v pozadí.

Náhoda? Bývalý starosta Prahy 1 se v den pádu Čižinského koalice „cítil pobaveně“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Oldřich Lomecký

Anketa

Řídili by Piráti Českou republiku dobře?

3%
97%
hlasovalo: 21257 lidí
Fotografii provázelo vyjádření emočního stavu s charakteristickým smajlíkem a slovy „cítí se pobaveně“. Nejasně a v podobném duchu se vyjádřili i návštěvníci jeho profilu v komentářích. „A ono to jde,“ napsal mu do diskuzního vlákna například Jiří Stanislav. „Dneska to půjde,“ psal Jan Čihák. „Ono to doufám i půjde,“ napsala Jana Zelenková.

Těžko říct, co onou „pozitivně laděnou“ fotografií a komentáři Lomecký a návštěvníci jeho profilu měli na mysli. V den, kdy se příspěvek na Lomeckého sociální síti objevil, nicméně v Praze 1 padala rada starosty Pavla Čižinského, koalice Prahy sobě, Pirátů , My co tady žijeme a Zelená pro jedničku. Praha 1 tak bude mít novou koalici ve složení My co tady žijeme, ANO, ODS a TOP 09.

Dnes již bývalá Čižinského koalice na Praze 1 hlasitě kritizovala poměry, které podle nich, za Lomeckého na Praze 1 panovaly.

Lomecký sám spolu s některými dalšími někdejšími radními Prahy 1 (například Danielem Hodkem z ČSSD ale celkově jde asi o třicet jmen) figuruje v kauze související s údajným prodáním obecních bytů pod cenou, kterou řeší policie (více informací na ParlamentníchListech.cz ZDE). Problém se údajně týká více než dvaceti bytů a škoda má činit 40 milionů korun. Podle aktuálních zpráv ovšem státní zástupce trestní stíhání v této záležitosti zastavil (více na ParlamentníchListech.cz ZDE).

Poté, co skončil s úřadem starosty, odešel Lomecký z TOP 09 i z politiky a vrátil se jako dlouholetý člen Sokola na svůj původní post ředitele pražského Tyršova domu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jok

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…