Netradiční učebnice angličtiny

Netradiční učebnice angličtiny

Tisk

Angl pro lamy perexLadislav Čech je angličtinář s mnohaletou praxí, a tak ví, jaké jsou nejčastější chyby českých studentů. Aby jim pomohl se jich vyvarovat, napsal knížku o anglickém jazyce, ve které se právě na chyby zaměřil. Už ze samotného názvu – Angličtina pro lamy – je jasné, že se jedná o netradiční, ale poučné dílko, psané s vtipem a nadhledem.

Od A do B

Proto osloví jak věčné začátečníky, tak i studenty, které klasické učebnice nudí, a kteří by se v angličtině rádi zdokonalili. V druhém dílu najdete krátké kapitoly ve formě vyprávění s mnoha příklady, které tvoří přehled gramatických jevů od úrovně A1 po pokročilejší B2 s důrazem na obvyklé chyby českých studentů.

Drobné chyby - také chyby

Většinou jde jen o drobnosti. V úvodní kapitole se například řeší, jak správně odpovědět na otázku Do you speak English? Většina lidí odpoví jednoduše – Yes, I speak. Ten, s kým mluví, samozřejmě pochopí, ale správná odpověď zní jinak – Yes, I do. Chyby jsou časté například i při používání slovesa like nebo v používání předložek, ale i zde autor nabízí cenné rady, které zaručeně pomohou pochopit, jak to vlastně je správně.

Nepravidelná slovesa jedna báseň

Velmi kreativní a zábavná je báseň, pomocí níž se snadno naučíte některá nepravidelná slovesa. Užitečné jsou rady ohledně zjednodušování a vyslovování znělých a neznělých koncových hlásek a dojde i na časy a změny stavu. Kombinace poutavého stylu psaní a vědomostí je netradiční, ale dokonalá. S touhle knihou je učení jednoduše zábava!

Angl pro lamy obalka

Angličtina pro lamy 2
Autor: Ladislav Čech
Žánr: náučná literatura
Nakladatelství: Universum
Rok vydání: 2019
Počet stran: 176

Hodnocení: 95%

www.knizniklub.cz/knihy/407163-anglictina-pro-lamy-2.html


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Fotím moc ráda a téměř všechno. Je to pro mě relax a koníček zároveň, říká Jana Zaorálková

jana200Aktuální výstava fotografky Jany Zaorálkové nese název PRÁZDNINOVÝ PEL-MEL a můžete ji v těchto dnech vidět ve foyer Domu kultury v Kroměříži. Prostějovská autorka představuje barevné fotografie z poslední doby, přičemž se prezentuje snímky z přírody neb...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Veršovichry? Veršovánky

Versovanky perexViléma Kmuníčka možná znáte z jeho literárněvědné publikace Hledání Jana Weisse. Jako autor básní zaveden není, i když vlastním nákladem vydal několik titulů (Věnec, Dva věnce, Na slunce pamatuj, Hledání).


Literatura

Geniální kniha pro dlouhé zimní večery nebo deštivé dny

hratky pro sikovne ruce200Není nic protivnějšího a destruktivnějšího než nudící se dítě. Naštěstí existují kreativní lidé, kteří se neváhají podělit o nápady s ostatními rodiči, a tím jim vytáhnou pomyslný trn z paty. Jednou z těch několika do...

Divadlo

James Harries a další známí i začínající umělci vystoupí za záchranu kostela na Festivale KUKOKLI: 21. – 23. července

Festival KUKOKLI  foto Vojtěch Krunt 15Léto a festivaly pod širým nebem zkrátka patří k sobě. Návštěvníky všech generací od 21. do 23. července přivítá KUKOKLI 2023. Šestý ročník multižánrového festivalu opět oživí chátrajíc...

Film

Začne 22. ročník Festivalu francouzského filmu

FFF perexMezi 20. listopadem a 1. prosincem 2019 se uskuteční v pořadí již 22. FESTIVAL FRANCOUZSKÉHO FILMU. Kromě Prahy zavítá do dalších českých a moravských měst – do Brna, Českých Budějovic, Hradce Králové a Ostravy. Opět nabídne bohatý p...