Gambit: O čem měl být nerealizovaný X-Men film s Channingem Tatumem

Gambit: O čem měl být nerealizovaný X-Men film s Channingem Tatumem | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
Nebýt otřesné Fantastické čtyřky z roku 2015, mohli jsme dostat Kmotra s mutanty, bojůvky mezi gangy a atraktivní prostředí amerického Jihu.

Režisér Rupert Wyatt předlouho připravovanou x-menovskou komiksovku Gambit s Channingem Tatumem nakonec nikdy nenatočí. To už je pár let jasné, leč proč alespoň trošku nepřiblížit projekt, který měl určitou dobu reálnou šanci vzniknout. Wyatt se projektu upsal v červnu 2015, pre-produkční práce postupovaly, hlavní ženskou roli získala Léa Seydoux, ovšem v září téhož roku Wyatt od projektu odstoupil. Průšvih způsobila premiéra Fantastické čtyřky, jež v roce 2015 ostudně pohořela a Foxové se lekli dalšího potenciálního nezdaru. Rozhodli se tudíž poměrně zásadně snížit plánovanému snímku rozpočet, ale začátek natáčení byl již příliš blízko, aby bylo možné scénář nějak adekvátně upravit v souladu se škrty v rozpočtu. Studio však nehodlalo couvnout a navýšit finanční prostředky dle potřeby a nemělo ani zájem dát tvůrcům více času na nutné úpravy. Tak s tím Wyatt seknul. Přitom Tatum měl podle Wyatta skvělý nápad, jak hrdinův příběh zpracovat a dlouho se spolu s producentem Reidem Carolinem snažil projekt udržet při životě, doufajíc, že o něj třeba Disney, který Fox před časem koupil, projeví zájem (ale v současnosti vše nasvědčuje tomu, že Disney zájem mít nebude). Chystaný projekt měl být takovým Kmotrem s mutanty, přičemž by se to celé odehrávalo v okolí New Orleans, o které by zápolily různé gangy.

Mělo jít z hlediska pojetí tak trošku o "heist movie". Příběh by se odehrával od sedmdesátých let po současnost. V centru dění by byly gangy mutantů a důraz by byl kladen na sounáležitost a loajalitu. Jiskru by tomu dodávalo prostředí mokřadů a bažin typické pro oblast New Orleans. Tatum následně měl ještě na scénáři zapracovat a malinko jej okořenit romantickými a komediálními prvky, zřejmě aby měl větší šanci, že Disney (dnes vlastník Foxů) dá projektu zelenou. Wyatt četl i tuhle verzi a prý se též dosti povedla. Nicméně hlavouni u Disneyho mají evidentně jiný názor, nebo přinejmenším hodlají udělat tlustou čáru za všemi dosavadními projekty Foxu, ve kterých nevystupuje Deadpool.

Zdroj: SlashFilm

Galerie: 2

Gambit: O čem měl být nerealizovaný X-Men film s Channingem Tatumem | Fandíme filmu Gambit: O čem měl být nerealizovaný X-Men film s Channingem Tatumem | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest