O nás
 
Kontakt
 
in Web czech .cri.cn

Hlavní stránka  Cestování  Kultura  Byznys  Komunikace  Čínština  Hudba  Foto  Čínská encyklopedie  Stará stránka

Čínský prezident a vietnamský prezident si vzájemně zaslali blahopřejné telegramy k 70. výročí navázání diplomatických vztahů
2020-01-18 20:30:37 cri
Dne 18. ledna čínský prezident Xi Jinping (Si Ťin-pching) a vietnamský prezident Nguyen Phu Trọng si vzájemně zaslali blahopřejné telegramy k 70. výročí založení diplomatických vztahů mezi oběma zeměmi.

Xi Jinping poukázal na to, že Čína a Vietnam jsou socialističtí sousedi, tvoří také společenství osudu se strategickými významy. V uplynulých 70 letech tradiční přátelství rozkvetlo, bilaterální vztahy se rychle rozvíjely. Zdůraznil, že současný svět stojí před velkou změnou a za uplynulých sto let jsou čínsko-vietnamské vztahy v klíčovém období. Čínský prezident věnuje velkou pozornost rozvoji vztahů s Vietnamem, je ochoten s Nguyen Phu Trọngem trvat na správném směru čínsko-vietnamských vztahů, rozvíjet a posunout čínsko-vietnamské vztahy na vyšší úroveň.

Nguyen Phu Trọng ve svém projevu prohlásil, že v uplynulých 70ti letech od založení diplomatických vztahů, obě strany a země společně věnovaly úsilí na národní osvobození a na budování socialistického odvětví svých zemí. Upevnění a rozvoj čínsko-vietnamských vztahů jsou historické odpovědnosti obou zemí. Vietnamská strana vždy považuje vztahy s Čínou za prioritu své diplomatické politiky. Domnívá se, že pod vedením vedoucích představitelů obou zemí se všestranné strategické partnerství mezi oběma zeměmi zvýší na vyšší úroveň.

Příslušné zprávy
Přidat komentář
© China Radio International.CRI. All Rights Reserved.
16A Shijingshan Road, Beijing, China