Chrudimské noviny Zaskočili ligistu! Úvodní přípravný zápas v Teplicích skončil remízou

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Zaskočili ligistu! Úvodní přípravný zápas v Teplicích skončil remízou

Teplice – Chrudimští fotbalisté mají za sebou první přípravný zápas. Na hřišti ligového celku z Teplic odehráli kvalitní partii a domů si jako odměnu vezou remízový výsledek 2:2. Za hosty se prosadili Jan Nikodém a z penalty Daniel Vašulín.

Fotbalisté MFK Chrudim jeli do Teplic s cílem vyzkoušet řadu nových hráčů a po druhém týdnu přípravy je zapřáhnout do zápasového rytmu. Favorizovaní domácí měli častěji míč na svých kopačkách, dlouho se ale do větší brankové příležitosti propracovat nedokázali. Prakticky první nebezpečnější situace před Zímou skončila gólem. Martin Sulík na lajně neuhlídal unikajícího soupeře, který předložil balon na nohu Jakuba Řezníčka a ten po osmnácti minutách hry otevřel skóre.

Vyrovnání Chrudimi přišlo krátce před poločasovou přestávkou, v prvním duelu v dresu Chrudimi se prosadil Jan Nikodém, jenž úspěšně přetavil ve vyrovnávací trefu pas Milana Ujce. Po střídání stran Teplice pokračovaly v aktivnější hře, střídající gólman Mrázek si na nedostatek práce rozhodně stěžovat nemohl. Podruhé se domácí radovali deset minut před koncem, kdy až moc prostoru na hranici malého vápna dostal Tomáš Kučera, který poslal domácí do vedení. Hosté následně přidali na iniciativě a dokázali pozlobit teplickou defenzívu.

Ač se zdálo, že Tepličtí dotáhnout utkání do vítězného konce, hosté ještě zabrali a vyrovnali. Po závaru před brankou byl faulován Drahoš, nařízený pokutový kop proměnil přízemní střelou k tyči Daniel Vašulín. Chrudimští tak z horké půdy ligového celku přivezli cennou remízu 2:2.

FK Teplice  MFK Chrudim 2:2 (1:1).

Branky: 18. Řezníček, 80. Kučera – 41. Nikodém, 84. Vašulín (pen.)

FK Teplice: 1. poločas: Němeček  Paradin, Nazarov, Shejbal, Hyčka - Emmer, Ljevaković, P. Mareš - Žitný, Řezníček, Radosta. 2. poločas: Němeček - Vondrášek, Knapík, Čmovš, Hýbl - Nazrov, Kučera, Trubač - Moulis, Řezníček (66. Hural), Radosta (66. Liška).

MFK Chrudim: Zíma (46. Mrázek) – Sulík (67. Ujec), Drahoš, Vencl (46. Sixta), Trávníček (46. Hlavsa) – Krištof – Dostálek (46. Řezníček), Kesner (67. Zrůst), Mužík (80. Zikmunda), Nikodém – Ujec (46. Vašulín)

Foto: Martin Kovařík
Petr Dejnožka

Reklama