Hlavní obsah

Babiš prodává lži a lejna, prohlásil Novotný v projevu do vedení ODS

Novinky, Barbora Zpěváčková
Praha

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný dostal na sobotním kongresu ODS nečekaně nominaci na post prvního místopředsedy strany. Před delegáty vystoupil s extravagantním projevem. Prohlásil, že premiér Andrej Babiš (ANO) prodává lži a „lejna“.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný během nominačního projevu

Článek

Novotný řekl, že původně kandidovat nechtěl a připravil si projev pouze do programové diskuze. Čekal prý, že ho bude přednášet ve tři ráno, ale nakonec ho tedy přednese jako kandidátský projev na 1. místopředsedu.

Druhým mužem ODS je nečekaně Stanjura. Delegáti chtěli i Novotného, Fialovi navzdory

Domácí

Jeho proslov byl extravagantní, Novotný mluvil velmi překotně a bez obalu. V projevu se zastával někdejší první místopředsedkyně Alexandry Udženiji, která v sobotu post neobhájila.

Překvapení na sjezdu ODS. Udženija neobhájila post 1. místopředsedkyně

Domácí

„Gratuluji venkovu, že nemá ani koule postavit vlastního kandidáta, když tady dělá převrat,“ řekl směrem k delegátům, kteří Udženiju nevolili.

Apeloval na členy ODS, aby společně porazili hnutí ANO pomocí drajvu a drzosti. „Musíme porazit Andreje Babiše a převzít odpovědnost. Babiš prodává lež a lejna,“ prohlásil Novotný.

Jenom lžete, smějeme se tu tomu, řekl starosta Novotný v přímém přenosu v ruské televizi

Evropa

Novotný se v poslední době proslavil tím, že chce v Řeporyjích nechat vystavět památník vlasovcům, z nichž část podpořila Pražské povstání v květnu 1945, ale které Rusko považuje za zrádce. Novotného si kvůli tomu pozvala ruská státní televize Rossija 1. Novotný v v rámci tlumočeného videohovoru dělal grimasy a prohlásil, že Rusové lžou.

Anketa

Zamlouval by se vám Pavel Novotný ve vedení ODS?
Ano
29,3 %
Ne
70,7 %
Celkem hlasovalo 15157 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám