InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Ticho jako v márnici

    středa 29.5 19:00 - Divadlo U Kapličky Husova tř. 622/45, České Budějovice

  • Univerzita třetího věku - exkurze

    středa 29.5 7:00 - Dům kultury Milevsko

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dětským maskám stále vládnou princezny

VODŇANY - Sobotní odpoledne po 14. hodině se ve vodňanské Víceúčelové hale konal 8. dětský maškarní ples. Plný sál, se hemžil drobotinou v doprovodu dospělých. Přes veškerou snahu jít s dobovou filmovou tvorbou nebo napodobit současné animované hrdiny jsou stále nejvíc v kurzu princezny. K tradičním maskám patřily také sněhurky, několik červených Karkulek , loupežníků a dalších pohádkových postav. V hale se nacházel i přes velký výskyt rybníků v regionu jen jeden vodník. Objevil se také Micke kamarádka Minnie, vodňanské kuře nebo krásná myška. Masky se kromě tance pustil do mnoha soutěží. Děti chodily na chůdách, házely na terč, skákaly v pytlích a nebo se šátkem zavázanýma očima poznávali předměty. Dnešní plesový den začali děti a večer po dvacáté hodině pokračoval 135. ples sboru dobrovolných hasičů ve Vodňanech.

 

K tradičním maskám patřily také Sněhurky, několik červených Karkulek, loupežníků a dalších pohádkových postav. V hale se nacházel i přes velký výskyt rybníků v regionu jen jeden vodník. Objevil se také Mickey mouse, kamarádka Minnie, vodňanské kuřátko nebo krásná malá plyšová myška. Vodňany mají dokonce i svého Harryho Potera.

Masky, kterých bylo v sále před dvě stovky, se kromě tance pustily do mnoha soutěží. Děti chodily na chůdách, házely na terč, skákaly v pytlích nebo se šátkem zavázanýma očima poznávaly předměty. K tanci jim hrál vodňanský orchestr ZUŠ, který vystupuje pod názvem Nic Moc a vede jej Jiří Šimoník.
Dnešní plesový den začaly děti. Večer po dvacáté hodině patřil dospělým. Konal se tu 135. ples SDH Vodňany. 

 

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace