Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Ronaldo vystřelil Juventusu další výhru, Inter nezvládl duel s předposledním Lecce

Hon na Juventus se pro fotbalisty Interu komplikuje. "Nerazzurri" podruhé v řadě v italské lize jen remizovali. Ve 20. kole remizovali na hřišti předposledního Lecce 1:1 a turínský gigant už ztrácí čtyři body. Obhájce titulu totiž domácí střetnutí s Parmou ovládl 2:1 díky dvěma trefám Cristiana Ronalda. K Milánským se navíc přiblížilo Lazio díky jedenácté výhře v řadě. Sampdorii zničilo 5:1. AC Milán porazil Udinese 3:2. Atalanta v dohrávce nestačila na Spal Ferrara (1:2).

Cristiano Ronaldo (vpravo) se raduje z gólu Juventusu
zdroj: ČTK/AP/ autor: Fabio Ferrari

Ronaldo nasměroval svůj tým za pátou ligovou výhrou v řadě krátce před koncem prvního poločasu, kdy skončila v brance jeho tečovaná střela z hranice vápna. Hvězdný Portugalec se prosadil v sedmém utkání Serie A za sebou, což se v dresu Juventusu naposledy povedlo před 15 lety Davidu Trézéguetovi.

V 55. minutě srovnal hlavou Andreas Cornelius, o vítězství "Staré dámy" ale rozhodl svým 16. ligovým gólem v sezoně Ronaldo. Hranici 15 gólů překonal v každé sezoně počínaje ročníkem 2006/07.

Inter se na hřišti 17. týmu soutěže dlouho nemohl prosadit, povedlo se to až hlavou v 72. minutě střídajícímu Alessandru Bastonimu. O pět minut později si ale naběhl na centr z levé strany Marco Mancosu a zblízka vyrovnal.

Inter sice prohrál v aktuálním ligovém ročníku pouze jeden zápas, přesto znovu ztratil na vedoucí Juventus a ve svých rukách nemá ani druhé místo. Lazio Řím je pozadu o dva body a má zápas k dobru.

Lazio rozhodlo o vítězství za 20 minut, kdy třikrát skórovalo. Nejprve se trefil Felipe Caicedo a poté dvakrát Immobile. Po přestávce upravili skóre Bastos a znovu Immobile, který druhým gólem z penalty završil hattrick. Italský reprezentant je s 23 trefami nejlepším střelcem Serie A. Za hosty snížil Karol Linetty. Od 74. minuty dohrávali bez vyloučeného Juliana Chabota.

Slavící Ciro Immobile z Lazia
zdroj: ČTK/imago sportfotodiens

Milánští prohrávali už od sedmé minuty, kdy vyrazil gólman Gianluigi Donnarumma pro míč až k postranní čáře, po souboji s protihráčem se ale balon odrazil k Jensi Strygeru Larsenovi a ten ho poslal z úhlu do odkryté branky. Italská reprezentační jednička inkasovala po čtyřech zápasech.

Milánský velkoklub ale zásluhou Rebiče a povedeného voleje Théa Hérnandeze skóre po přestávce otočil. V 85. minutě vyrovnal hlavou Kevin Lasagna, poslední slovo měl v nastaveném čase znovu Rebič, který se prosadil technickou střelou k tyči.

Za "Rossoneri" opět odehrál celé utkání hvězdný útočník Zlatan Ibrahimovic. Přestože se tentokrát střelecky neprosadil, připsal si ve svém 222. utkání 150. výhru v Serii A, což je nejlepší bilance jednoho hráče od zavedení tříbodového systému.

Atalanta Bergamo překvapivě nestačila na poslední tým italské ligy Spal Ferrara a v dohrávce doma podlehla 1:2. Hosté zápas otočili ve druhém poločase, kdy během sedmi minut skórovali Andrea Petagna a Mattia Valoti. Atalanta zůstala v tabulce pátá o tři body za čtvrtým AS Řím. Proti Spalu přitom začala náporem a po akci Duvana Zapaty se v 16. minutě patičkou trefil Josip Iličič. 

Jenže další branky už favorit nepřidal. Zapatův pokus skončil na břevně a po změně stran Bergamo o vedení přišlo. Nervózní závěr korunoval domácí kouč Gian Piero Gasperini červenou kartou za kritiku rozhodčích. Spal si díky nečekané výhře polepšil v tabulce o dvě příčky na osmnáctou.

Fiorentina vyhrála v Neapoli 2:0 a bodově se na svého soupeře dotáhla. Pod druhý ligový triumf "Fialek" za sebou se podepsali Federico Chiesa a Dušan Vlahovič. Neapol prohrála v lize potřetí v řadě a od prosincového nástupu trenéra Gennara Gattusa nebodovala ve čtyřech z pěti utkání Serie A.

Italská liga - 20. kolo:

Lazio Řím - Sampdoria Janov 5:1 (17. z pen., 20. a 65. z pen. Immobile, 7. Caicedo, 54. Bastos - 70. Linetty), Sassuolo - FC Turín 2:1 (61. Boga, 73. Berardi - 20. vlastní Locatelli), Neapol - Fiorentina 0:2 (26. Chiesa, 74. Vlahovič), AC Milán - Udine 3:2 (48. a 90.+3 Rebič, 72. Hernández - 7. Stryger Larsen, 85. Lasagna), Boloňa - Hellas Verona 1:1 (20. Boni - 81. Borini), Brescia - Cagliari 2:2 (27. a 49. Torregrossa - 21. a 68. z pen. Joao Pedro), Lecce - Inter Milán 1:1 (77. Mancosu - 72. Bastoni), FC Janov - AS Řím 1:3 (45. Panděv - 6. Ünder, 44. vlastní Biraschi, 74. Džeko), Juventus Turín - Parma 2:1 (43. a 58. Ronaldo - 55. Cornelius), Bergamo - Spal Ferrara 1:2 (16. Iličič - 54. Petagna, 61. Valoti).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články