Hlavní obsah

Nenávist v českém tenisu! Hraješ jen pro peníze, nařkl Veselý Rosola. Rozčílil se i Kaderka

Melbourne/Praha

Český mužský tenis stále marně hledá cestu ven z bídy, do níž zabředl po odchodu Tomáše Berdycha s Radkem Štěpánkem. S vyklízením pozic mimo elitní stovku žebříčku navíc vyplouvají na povrch špatné vztahy mezi zbytkem hráčů, kteří by měli sešup do bezvýznamnosti alespoň přibrzdit. Ještě před startem Australian Open se do sebe přes sociální sítě poměrně ostře pustili Lukáš Rosol a Jiří Veselý.

Foto: © Česká sportovní / Pavel Lebeda

Lukáš Rosol opět nadhodil téma daviscupové nominace. A rozpoutal tvrdou hádku.

Článek

Jádrem sváru se znovu stala nominace na daviscupovou baráž, která se bude hrát na Slovensku až v březnu. Složení týmu se bude teprve tvořit, ale Rosol už podruhé dal jasně najevo, že dopředu cítí jistou křivdu.

Poprvé se ozval v listopadu, kdy se rozbuškou stala slova reprezentačního kapitána Jaroslava Navrátila, jenž s předstihem nastínil svoje představy: „Základem týmu určitě bude Veselý, Forejtek a Lehečka. Další dva hráče doplním podle momentální formy. Nabízí se návrat Lukáše Rosola. Podle toho, jak bude hrát."

Rosol v návaznosti na předchozí daviscupové utkání v Bosně na svém instagramovém účtu podrážděně zareagoval: „Docela mě zaskočila slova pana Navrátila. Všimli jste si vůbec, že se nikdo nezeptal už v Bosně, proč jsem vlastně nehrál? Proč jsem nebyl v týmu a kde je pravda?"

Kapitán v Bosně vsadil na mladíky ověnčené juniorskými grandslamovými tituly, kteří se však v mužském žebříčku ATP pohybují mezi čtvrtou až šestou stovkou. A právě nepoměr mezi postavením v rankingu a kapitánovou důvěrou Rosola evidentně štve.

Minulý týden během kvalifikace na Australian Open téma znovu vytáhl, když na Instagramu zveřejnil svoji fotku po boku parťáků Zdeňka Koláře a Romana Jebavého, kterou doplnil komentářem:

„Jako jediní tři čeští zástupci v Austrálii tento rok 2020. Jsme připraveni reprezentovat ČR v Davisově poháru tento zápas proti SVK v Bratislavě. Pevně věříme, že budou změny, které jsme navrhovali v DC v českém teamu vyslyšeny."

Na což dost tvrdě zareagoval Jiří Veselý: „Já měl vždy za to, že bez dobré finanční odměny ty odmítáš reprezentovat."

A přestřelka pokračovala. „Kdo tu mluví o penězích? Úplně zbytečně se ti podařilo odreflektovat, jak mizerné vztahy celá situace nese. Měl bys mít úctu k starším!" poučoval čtyřiatřicetiletý Rosol svého o osm let mladšího reprezentačního kolegu.

Veřejné praní špinavého prádla mezi reprezentanty již tak dost zbědovaného mužského tenisu nadzvedlo i svazového předsedu Iva Kaderku, který podle deníku Blesk oběma tenisům poslal hodně důrazné textové zprávy a pozval si oba kohouty do kanceláře na kobereček, kde chce spor osobně urovnat.

Každopádně ani Rosol, aktuálně 177. hráč světa, se do hlavní soutěže Australian Open nedostal, když ve finále kvalifikace podlehl Španělu Pedru Martínezovi. A Kolář se balil hned po prvním kole. Česká vlajka tak v pavouku hlavní mužské soutěže chybí, na což tuzemští fanoušci rozhodně nebývali zvyklí.

Reklama