Připravované hudební filmy, jejichž vlnu rozpoutal úspěch Bohemian Rhapsody

Rok 2018 nám dal úspěšný a velmi oblíbený životopisný hudební film o vzniku skupiny Queen, ale hlavně o hlavní postavě této kapely Freddie Mercurym. Kapela Queen díky filmu získala nové fanoušky, hlavní herec Rami Malek si odnesl Oscara pro nejlepší výkon a celkově se u filmových diváků uchytil žánr hudební biografie. Takže se pojďme podívat, na kterých dalších biografiích o hudebních osobnostech se momentálně pracuje, nebo se o nich alespoň přemýšlí?

Bob Dylan

Nejžhavější novinkou je chystaný film o hudebníkovi Bobu Dylanovi, kterého ztvární mladý herec Timothée Chalamet. Příběh se bude věnovat Dylanovým začátkům a jeho postupné cestě k samotné slávě a statusu hudební legendy. Timothée se proslavil rolí dospívajícího homosexuálního chlapce v dramatu Dej mi své jméno, za který si odnesl nominaci na Oscara. Momentálně pro přípravu na roli Boba Dylana pravidelně navštěvuje lekce na kytaru. Režisérem filmu bude James Mangold, který stojí za úspěšnou novinkou Le Mans ’66.

Michael Jackson

Producent Bohemian Rhapsody Graham King je momentálně zaneprázdněný dvěma hudebními projekty. Prvním je snímek o králi popu Michaelovi Jacksonovi. Příběh se bude věnovat celému jeho životu včetně sexuálního obtěžování, které bylo nedávno ukázáno v dokumentu HBO Leaving Neverlad. Producent má přístup k celé diskografii krále popu a scénáře se ujme na Oscara nominovaný John Logan, jenž stojí za scénáři ke snímkům Gladiátor, Skyfall, Spectre nebo Letec.

Bee Gees

Druhým hudebním projektem producenta Grahama Kinga je snímek o ikoně 70. let, skupině Bee Gees. Skupina sestávající ze tří bratrů se proslavila písněmi ze soundtracku Horečka sobotní noci Stayin Alive a Night Fever. Film odehrávající se v éře diskoték se nezdá být tak daleko od natočení jako biografie o Michaelu Jacksonovi. Studio Paramount v minulosti přenechalo nahrávací práva bratrům Gibbovým, a tím si zajistilo, že jejich hudba bude moci být použitá ve filmu.

David Bowie

Film, na který se diváci již mohou těšit v květnu tohoto roku, je jeden z nejočekávanějších. Snímek nese název Stardust a hlavní roli zpěváka Davida Bowieho si zahraje Johnny Flynn, který zpěváka ztvárnil v době, kdy se Bowie věnoval hudebnímu stylu folk-rocku a představil světu osobnost Ziggyho Stardusta, což z něj udělalo hvězdu 70. a 80. let. Nicméně Bowieho syn Duncan Jones tento snímek nepodporuje a film nedostal ani práva na Bowieho hudbu.

Aretha Franklin

Další hudební film, na který se letos můžeme těšit, je Respect, v hlavní roli s Jennifer Hudson, vyprávějící životní příběh R&B vokalistky Arethy Franklin. Roli Jennifer Hudson přiřkla samotná zesnulá zpěvačka. Společně s ní se můžeme ve filmu těšit na Foresta Whitakera, který ztvárnil jejího otce. Režie se ujal Liesl Tommy, jenž stojí za režií několika epizod Jessicy Jones.

Elvis Presley

Režisér Baz Luhrmann, který má na kontě filmy Moulin Rouge, Velký Gatsby nebo Romeo a Julie se vrací na režisérské křeslo, aby divákům představil biografický hudební snímek o Elvisi Presleym. Hlavní roli „Krále“ získal Austin Butler, který na konkurzu porazil herce Harryho Stylese, Ansela Elgorta a Milese Tellera. Objevila se ještě nepotvrzená informace, že Presleyho manažera, který měl kontrolu skoro nad celým jeho životem, by měl ztvárnit Tom Hanks. Natáčení by mělo začít v první polovině tohoto roku v Austrálii.

Amy Winehouse

V roce 2018 oznámila rodina zesnulé zpěvačky Amy Winehouse, že předala práva k natočení životopisného snímku o životě jejich milované dcery, filmovému studiu Monumental Pictures. Osm let po smrti zpěvačky rodina cítí, že nyní je správný čas na sdílení jejího životního příběhu. Veškeré výtěžky z filmu budou věnovány na Amy Winehouse Foundation, která pomáhá v prevenci a v boji proti drogám mladým lidem.

Boy George

V květnu 2019 se objevila informace, že se připravuje životopisný snímek o zpěváku Boy Georgeovi, který by měl napsat a režírovat Sacha Gervasi, jenž předtím pracoval na filmech Hitchock, Terminál nebo Listopadoví vrazi. Samotný zpěvák Boy George v rozhovoru uvedl, že by byl rád, kdyby ho hrála herečka Sophie Turner známá díky své roli Sansy Stark v seriálu Hra o Trůny. Ta později na twitteru reagovala nadšenou reakcí. Bohužel žádné oficiální informace zveřejněny nejsou.

Tímto bychom prozatím zakončili připravované hudební ikony, které se s největší pravděpodobností a v nejbližší době objeví na filmových plátnech. Seznam je ale daleko obsáhlejší, objevují se i informace, že by se měly natočit filmy o Bobu Marleym, Carole King, Celine Dion, Madonně nebo Johnu Lennonovi a Yoko Ono.