QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policisté hlásí dopadení žháře! Zapálil kontejnery i nákladní auto

20.01.2020 12:32

Mladý muž řádil v Železné Rudě v prosinci loňského roku. Zničil celkem sedm kontejnerů na tříděný odpad, pokusil se zapálit také zděnou garáž.

3

Požáry v Železné Rudě zakládal 29letý muž z Karlovarska.

"Policisté přijali ve středu 4. prosince loňského roku, několik minut po půlnoci, oznámení od občana o zahoření kontejneru na tříděný odpad nedaleko školy. Policisté vyjeli na místo a oddělili hořící kontejner od ostatních a vyčkali na příjezd hasičů. Následně policisté zjišťovali, zda nehoří i na jiných místech, projížděli městem a zjistili další  hořící kontejnery na papír v ulici Ke Hřišti, A. Kašpara a K Samotám. Ve všech případech oddělili hořící od ostatních kontejnerů na odpad. Celkem došlo k poškození sedmi kontejnerů,“ sděluje policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Dále policisté přijali oznámení, že neznámý pachatel se pokusil zapálit zděnou garáž, která na zahradě u domu. "Uvnitř garáže, která nemá vstupní vrata, bylo zaparkováno nákladní vozidlo, rozebrané vozidlo, čtyřkolka a další nářadí i materiál. Policisté zjistili, že došlo k ohoření předního světla i nárazníku u nákladního vozidla, stolu a chladničky,“ dodává mluvčí.

Žhář napáchal v Železné Rudě škody za zhruba 40 tisíc korun.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24