Hlavní obsah

Kubera zkolaboval v kanceláři

Předseda Senátu Jaroslav Kubera (ODS), který v pondělí zemřel, před tím zkolaboval ve své teplické kanceláři. Jeho asistentka Eva Michálková uvedla, že záchranku přivolala kolem desáté hodiny dopoledne.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Žena v budově teplického magistrátu zapisuje vzkaz do kondolenční knihy na památku předsedy Senátu Jaroslava Kubery

Článek

Kubera měl mít v pondělí běžný úřední den. Podle Michalákové přišel do práce v dobré náladě a bez známek zdravotních potíží.

„Měli jsme dvě návštěvy. Začali jsme dělat e-maily a najednou se mu udělalo zle. Přímo v kanceláři,“ popsala Michálková serveru tn.cz.

„Musela jsem kolem desáté volat záchranku. Na záchranu bylo už pozdě,“ citoval Michálkovou web Seznam Zprávy.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Jaroslav Kubera (ODS)

Sama asistentka se ho snažila oživit, pak pokračovali zdravotníci, kteří podle ní byli na místě téměř okamžitě.

„Pana Jaroslava Kuberu jsme převezli na urgentní příjem ústecké Masarykovy nemocnice,“ popsal Novinkám mluvčí záchranářů Prokop Voleník.

Zachránit život 72letého politika se však už lékařům nepovedlo, během dopoledne zemřel.

Zemřel předseda Senátu Jaroslav Kubera

Domácí

Kubera se ještě v soboru účastnil kongresu ODS, Seznam Zprávy uvedl, že v neděli se jeho zdravotní stav velmi náhle zhoršil.

Kubera byl znám jako náruživý kuřák, k čemuž se otevřeně hlásil. Své vášni se oddával i před necelým týdnem při společném obědě s prezidentem Milošem Zemanem a předsedou Sněmovny Radkem Vondráčkem. Vondráček si poté posteskl, že ho spolustolovníci trochu „vyudili“.

Byl to přítel, lituje Zeman Kuberova úmrtí

Domácí

Zhruba za měsíc by Kubera oslavil 73. narozeniny, kromě zhruba dvou desetiletí na postu senátora stál také téměř čtvrt století v čele Teplic.

Město také vytvořilo pietní místo k uctění Kuberovy památky. Lidé mohou vyjádřit rodině soustrast také zápisem do kondolenční knihy, která je umístěna v jedné z recepcí Valdštejnského paláce. Od úterního odpoledne do čtvrtka bude kondolenční kniha v hlavním sále paláce.

Reklama

Související témata:

Související články

Babiš: Kuberu jsem měl rád, byl vtipný

Úmrtí předsedy Senátu Jaroslava Kubery (ODS) je pro premiéra Andreje Babiše (ANO) šok. Novinářům v pondělí řekl, že ho měl rád a rozuměl si s ním.

Výběr článků

Načítám