Gastronomická skupina TOGETHER chystá vinohradskou zabíjačku a oslavy nového lunárního roku

foto Together
foto Together

Ve čtvrtek 23. ledna proběhne tradiční zabíjačka Vinohradského Parlamentu. Šéfkuchař Jan Pípal a jeho tým ve spolupráci s řezníkem Janem Bartoněm chystají pro své hosty typické zabíjačkové pochoutky, které si můžete dát za zvuku harmoniky přímo na místě nebo si je vzít s sebou. V asijské Sie proběhnou 24. a 25. ledna oslavy nového čínského roku, menu, v němž nechybí pravé vietnamské a čínské pokrmy, sestavoval šéfkuchař Jiří Štift ve spolupráci s vietnamským kuchařem Kevinem Nguyen Vietem.

 

Zabíjačky sněz, co můžeš

Vedle naprosté klasiky, jako jsou jitrnice a tlačenky přichází Vinohradský Parlament s novinkou, kdy si hosté mohou dát za 299 Kč „all you can eat“. V základu dostanou tři chody  – vepřový sulc, polévku „prdelačku“ a zabíjačkový talíř. Pokud nebudou mít dost, mohou si přidávat polévku, jitrnici, jelita nebo smažený vepřový jazyk do úplné sytosti. „Zabijačka neodmyslitelně patří k české kuchyni a my chceme našim hostům umožnit ochutnat všechny domácí výrobky, které zabijačka přináší. Vedle výše zmíněného se mohou těšit na světlou i krvavou tlačenku, prejt, škvarky, zabíjačkový guláš a mnoho dalšího,“ láká na akci Jan Pípal.

 

Zabíjačka bude probíhat vevnitř i venku, kde bude hrát harmonika a jídla se budou připravovat přímo před hosty. Chybět nebude ani pravá domácí pálenka, čepovaná Plzeň a sladké jídlo k vyvážení chuti, konkrétně domácí tlačený koláč s povidly, švestkou a máslovou drobenkou.

 

Fotografie k akci zde.

Více informací na webu, Facebooku či Instagramu.

 

Oslavy nového lunárního roku dle asijských zvyklostí

 

Den, kdy období prasete přejde do období krysy, letos připadá na sobotu
25. ledna. Pod vedením vietnamského kuchaře Kevina Nguyen Vieta bude restaurace Sia podávat 24. a 25. ledna speciální menu složeno z vietnamských a čínských pokrmů, ve kterém nikdy nesmí chybět celá ryba s ocasem i hlavou, kdy hlava symbolizuje dobrý začátek a ocas šťastný konec čehokoliv, co rodinu v novém roce čeká.

 

Hosté si mohou vybrat buď degustační menu o třech chodech, kde nechybí jarní závitky, tradiční vietnamský rýžový koláč Banh Chung s mungo fazolemi a vepřovým masem nebo například Jiaozi, knedlíčky plněné hovězím masem s pažitkou a čínským černým octem.  Druhou možností je zvolit pokrm à la carte, kdy šéfkuchař Jiří Štift doporučuje mořského vlka vařeného v páře s jarní cibulkou, sójovou omáčkou a sezamovým olejem.

 

Více informací na webu, Facebooku či Instagramu.

 

Comments

comments

Vyhledat