Federer suverénně vstoupil do letošní sezony, Djokovič ztratil set se Struffem

20. 1. 2020, 06:12
Aktuality 177
AUSTRALIAN OPEN - Osmatřicetiletý Roger Federer ve svém prvním letošním zápase nezaváhal. Šestinásobný šampion v prvním kole Australian Open bez ztráty podání přehrál Američana Steva Johnsona a po suverénním výkonu za necelou hodinu a půl prolétl do druhého kola. V něm jednoho z největších favoritů vyzve Quentin Halys, nebo Filip Krajinovič.
Roger Federer (© AFP)

Roger Federer poprvé od roku 2013 neabsolvoval žádný z přípravných turnajů před Australian Open, kde předloni vybojoval svůj poslední a zároveň jubilejní 20. grandslamový vavřín. Jeho rekord v počtu grandslamových trofejí může už za necelé dva týdny vyrovnat Rafael Nadal (19), švýcarského veterána nebezpečně stíhá i největší favorit Novak Djokovič (16).

Osmatřicetiletý rodák z Basileje se neúčastnil premiérového ATP Cupu a dal přednost času strávenému s rodinou. A možná to bylo správné rozhodnutí. Svůj první letošní zápas totiž zvládl s přehledem, když suverénně přehrál Steva Johnsona, s nímž ani ve třetím vzájemném souboji neztratil set.

Na Federerově dnešním výkonu nebyla patrná žádná nerozehranost. Švýcarský favorit nastřílel 10 es, 30 vítězných úderů oproti pouhým 13 chybám, trefil 80% prvních podání a s jediným brejkbolem si poradil. Za necelou hodinu a půl zvítězil hladce 6-3 6-2 6-2.

Federer dnes načal svou třetí desítku startů na úvodním grandslamu sezony a i pojednadvacáté prošel přes první kolo. V minulosti se pouze třikrát nedostal do druhého týdne.

V dalším kole bude šestinásobný šampion čelit kvalifikantovi Quentinovi Halysovi, nebo Filipovi Krajinovičovi.

S drobnými komplikacemi zvládl vstup do Australian Open Novak Djokovič vstup do Australian Open. Sedminásobný vítěz úvodního grandslamu sezony dnes v prvním kole ztratil set s Janem-Lennardem Struffem, kterého porazil 7-6 6-2 2-6 6-1.

Dvaatřicetiletý Srb zvládl první kolo v Melbourne počtrnácté za sebou a nakročil za osmým titulem. Přišel sice o třetí set, ale jinak měl zápas pod kontrolou.

Nerozhodilo ho ani, že na jedné straně kurtu padaly ze zatažené střechy kapky vody a sběrač je musel utírat. "Mám to tady moc rád. Díky, že jste zůstali skoro do půlnoci," uvedl druhý hráč světa, který si k postupu pomohl 44 vítěznými údery.

Djokovič jako šestý hráč v historii zaznamenal 900. výhru ve dvouhře na okruhu ATP. Přidal se tak k Argentinci Guillermu Vilasovi, Španělu Rafaelu Nadalovi, Čechovi Ivanu Lendlovi, Švýcarovi Rogeru Federerovi a Jimmymu Connorsovi z USA.

Světová šestka Stefanos Tsitsipas vykročil za obhajobou semifinále hladkou výhrou 6-0 6-2 6-3 nad Italem Salvatorem Carusem. Jednadvacetiletý Řek se opíral o skvělý výkon a početnou skupinu hlučných řeckých fanoušků.

"Dnes byl můj výkon téměř perfektní. Určitě se to tomu blížilo. Navíc jsem mohl čerpat energii ze skvělého publika. Moc fanoučkům děkuju a doufám, že na další zápas jich přijde ještě víc," řekl v rozhovoru na kurtu Tsitsipas, který se ve druhém kole utká se zkušeným Němcem Philippem Kohlschreiberem.

Matteo Berrettini má za sebou životní sezonu, během níž se dostal do Top 10, slavil dva triumfy a zahrál si Turnaj mistrů. Talentovaný 23letý Ital se rozhodl letošní sezonu rovněž zahájit až na Australian Open a také začal suverénně. S domácí divokou kartou Andrewem Harrisem si bez ztráty podání poradil 6-3 6-1 6-3 a poprvé v Melbourne Parku vyhrál zápas hlavní soutěže. Dalším soupeřem světové osmičky bude Tennys Sandgren, nebo Marco Trungelliti.

Letošní ročník Australian Open už přichází o první nasazené hráče. Jako první vypadl loňský osmifinalista Borna Čorič, který nestačil jasně 3-6 4-6 4-6 na Sama Querreyho. Americký tenista si o vyrovnání svého maxima v Melbourne Parku zahraje s Ričardasem Berankisem.

Márton Fucsovics se postaral o první překvapení letošního ročníku. Sedmadvacetiletý Maďar v prvním kole v Melbourne po setech 6-3 6-7(7) 6-1 7-6(3) vyřadil světovou třináctku Denise Shapovalova a poprvé od loňského června porazil hráče Top 20.

"Cítím se skvěle, dnes jsem odehrál jeden ze svých nejlepších zápasů v kariéře," radoval se Fucsovics. Ve druhém kole si zahraje s Jannikem Sinnerem, nebo Maxem Purcellem.

• AUSTRALIAN OPEN •
Melbourne, Austrálie, tv. povrch, 49.100.000 dolarů
pondělní výsledky (20. 1. 2020)
• Dvouhra muži - 1. kolo •
Djokovič (2-Srb.) - Struff (Něm.) 7-6(5) 6-2 2-6 6-1
Federer (3-Švýc.) - Johnson (USA) 6-3 6-2 6-2
Tsitsipas (6-Řec.) - Caruso (It.) 6-0 6-2 6-3
M. Berrettini (8-It.) - A. Harris (Austr.) 6-3 6-1 6-3
Fucsovics (Maď.) - Shapovalov (13-Kan.) 6-3 6-7(7) 6-1 7-6(3)
Dimitrov (18-Bulh.) - Lóndero (Arg.) 4-6 6-2 6-0 6-4
Pella (22-Arg.) - Smith (Austr.) 6-3 7-5 6-4
Querrey (USA) - Čorič (25-Chorv.) 6-3 6-4 6-4
Evans (30-Brit.) - McDonald (USA) 3-6 4-6 6-1 6-2 6-3
Berankis (Lit.) - Carballés (Šp.) 6-4 6-2 6-2
Nišioka (Jap.) - Djere (Srb.) 6-4 3-6 6-2 7-6(1)
Barrere (Fr.) - Safwat (Egypt) 6-7(8) 7-6(1) 6-4 7-6(5)
Kohlschreiber (Něm.) - Giron (USA) 7-5 6-1 6-2
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

177
Přidat komentář
smazaný uživatel
tak diky som rad ,ze ste to zobrali profesionalne,este nad vami nalamem palicu:)
Reagovat
Kozoroh
Redaktoři se v tomto případě ukázali jako diletanti, když zapomněli na vítěze 16 GS turnajů a dlouholetou světovou jedničku.
Reagovat
turista
To víš na něj se pořád zapomíná.
Reagovat
RF46
Dimitrov lehce zakonkuroval Stanovi..ikdyz jeho trencle to neprekona.
Reagovat
Marduch
tos neměl připomínat.. trauma 7.6 2015, v hlavní roli Stanislas Wawrinka a jeho růžový bermůdy..
:)
Reagovat
RF46
Nevim jestlo to Djoker nekdy komentoval ale Fedex jo a rikal - a jeste k tomu me porazil v tech jeho trenkach :)))
Reagovat
smazaný uživatel
esteze mal Johnson aspon jeden brejkbol,vyhli sme sa dalsiemu trapnemu nadpisu,chcel som si nieco precitat o Novakovi-tradicne nevydalo-co cakat od webu kde ignoruju napr. jeho dosiahnutie mety 200tyzdnov top1 alebo ked sa v tejto statistike dostaval pred Connorsa a Lendla,ale zase som sa dozvedel,ze Federer na AO este nikdy nevypadol v prvom kole,v kazdom pripade ja mam radsej Federera ako jeho fanuskovia Novaka,to je jasne,pretoze takeho amaterizmu-ak by ma to zivilo-by som sa nedopustal...
Reagovat
SwissMaestro
Pro úplnost. Rožérek na AO nikdy nevypadl ani v kole druhém. Djokovič nikoho nezajímá. Proto :P
Reagovat
smazaný uživatel
diky,ze som sa od teba dozvedel,ze som nikto,zasial som vietor,zozal burku,tak mi treba:)
Reagovat
turista
Hmm...
Reagovat
Kozoroh
Zaprvé není pravda, že Djoker nikoho nezajímá a zadruhé, tahle věta vypovídá negativně o vás, ne o něm.
Reagovat
smazaný uživatel
tych 200tyzdnov nebolo ani v expres spravach,takze uz nic neocakavam ani pri 300,neskutocna ignoracia jedneho z naj tenistov vsetkych cias a to mam oblubenejsich hracov
Reagovat
spaniel
Mas v expreskach ze potreboval 4 sety na vyhru. To ti musi stacit.
A nedavno mel clanek o spivani.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo je Djokovic?
Reagovat
smazaný uživatel
https://youtu.be/TUikJi0Qhhw?t=17877
Reagovat
RF46
:))
Reagovat
turista
Hmm...
Reagovat
Amputace
No jo, co vám zbývá, když do dvou tří let nebude Rožer první už vůbec v ničem...
Reagovat
RF46
muze se to stat. Taky se muze stat, ze Rafa bude mit 25GS ale po urcite dobe se to cislo zase zmeni. Kolikrat vyhral Lance Armstrong TDF?
Reagovat
smazaný uživatel
No ty vole to byl vítr :)
Reagovat
Amputace
Kdo je Lance Armstrong? Nějaký GS finalista z let 2003/04?
Reagovat
RF46
tak nejak...
Reagovat
RF46
Je to ve Francii...nejbliz by tomu tedy bylo Roland Garros :)
Reagovat
Amputace
A vymyslet tuhle pecku ti trvalo pět minut?
Reagovat
RF46
Jak te napadlo 5min?
Reagovat
Amputace
Zkus hádat...
Reagovat
RF46
Takze tys na tehle vete delal 26min?
Reagovat
Amputace
Ne, jenže já jsem nenapsal komentář, abych ho vzápětí doplnil rádoby vtipným dodatkem.
Reagovat
RF46
Tak jo.
Reagovat
turista
Podezřelý je a bude, když to výslovně zmínil i farmakolog a specialista na doping se zkušenostmi z několika desetiletí. Ale nikdo ho nikdy nenachytal a nenachytá.
Reagovat
Kozoroh
O Djokovi je známo, že v 1. kolech GS turnajů jede na půl plynu, jenže dnes to bylo okatější. Zbytečně si zkomplikoval první set, v němž vedl 5:2, nakonec ho těsně urval v TB, v druhém a čtvrtém setu hrál koncentrovaně a aktivní hrou přehrával soupeře, ale v třetí sadě zpasivněl, třikrát ztratil servis a závěr setu vypustil.

Struff byl na 1. kolo nelehký soupeř a to taky potvrdil.

Dnešní výhra No1eho nad německým soupeřem byla jeho 900. na okruhu ATP, této cifry před Djokem dosáhli Connors, Lendl, Vilas, Federer a Nadal. Středeční utkání 2. kola pak bude pro Djokera 70. vyhraným zápasem na AO.

Zde No1emu k 900. výhře na ATP World Tour gratuluje ATP:
https://twitter.com/atptour/status/1219235990469873664
Reagovat
smazaný uživatel
"Středeční utkání 2. kola pak bude pro Djokera 70. vyhraným zápasem na AO."

Chápu, že jsi zamilovaný do Djokoviče, ale tohle je už trošku moc...ve čtyřech setech se plácá se Struffem a ty prohlašuješ jakoby už ve středu vyhrál.

Přesně proto si přeji aby Djokovič vypadl v prvním týdnu. Ta jeho fanouškovská základna potom zmizí do kanálu a jde klid. Všichni jsou stejní fanatici.
Reagovat
Kozoroh
Zkus se pro jednou podívat do pavouka, než něco plácneš na TP. Djoker bude v 2. kole hrát s vítězem utkání Ito-Gunneswaran, jeden startuje na divokou kartu, druhý je LL. Ito naposledy vyhrál zápas v hlavní soutěži GS turnajů před 6 lety, Gunneswaran žádný. Ito bude hrát hlavní soutěž na GS turnajích potřetí za poslední 4 roky, Gunneswaran se účastní hlavních soutěží na GS teprve od loňska. Z těchto údajů vyplývá, že Djoko má 2. kolo v kapse.

Já vím, proč bys chtěl, aby Djoker prohrál - protože je největší překážkou pro Federera. Na loňské finále Wimbledonu s dvěma promarněnými mečboly a další GS porážky se špatně zapomíná :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Ne.

Stačí trosku pokory, nic víc.
Reagovat
gigin
Tady s tebou absolutně souhlasím. Prostě šílené kecy. Nola a Marduch cajk, ale tohle und turista je smutné.
Reagovat
smazaný uživatel
Jako já taky fandím Rogerovi ale tohle je už nemoc
Reagovat
Marduch
Kozorohu musím dát Kamilkovi za pravdu. I když je soupeř jasný outsider, měl by se sebevětší fanda dopředu vyhnout formulacím typu "vyhraný zápas", tedy pokud mu jde o seriozní diskuzi. Nechci poučovat, ale podle mě prostě pravé fandění stojí na pokoře a respektu k soupeři..
Reagovat
Nola
+ 1
Reagovat
Kozoroh
Jste nějací přecitlivělí, pánové...
Reagovat
turista
Pochop to. Na TP 99% lidí nenávidí Novaka Djokoviče.
Reagovat
Krisboy
Spíš některé jeho nablblé, fanatické fanoušky.
Reagovat
gigin
To nevysvětlíš prostě.
Reagovat
woody
Za prve, všichni nejsou.

Za druhe od radoby chytralka celeho tenisportalu je to absolutne leve.
Reagovat
turista
Plně souhlasím. Je třeba ocenit i kvalitu Struffa, který dnes už pro nikoho na okruhu není lehkým soupeřem.
Reagovat
Ereinion
Trochu OT, ale Veselý prý podle jeho kouče Navrátila nejel do Austrálie, protože tu je pomalý povrch, narozdíl od Wimbledonu nebo US Open :D

Viz https://isport.blesk.cz/clanek/tenis-australian-open/374569/proc-chybi-v-australii-cesi-jednicka-vesely-zvolil-parbu-v-bangkoku.html

To je fakt neskutečný amatérismus, když tohle podle veřejných zdrojů neplatí už od roku 2017...chápu, že na challengerech může teoreticky uhrát víc bodů, ale zatím to tak nevypadá...
Reagovat
George_Renel
Pořád je to rychlejší než jeho nejoblíbenější antuka. .-)
Reagovat
Patik
Federer vyzerá byť v pohode vo forme aj keď Johnson pôsobil že to prehral už v šatni..prezatiaľ je ťažko niečo posudzovať ..do štvrtého kola môže ísť hladko bez straty setu a potom sa poskladá ako domček z kariet.

Djokovič podcenil súpera..miestami to odflákol..no ako je už u neho zvykom keď potrebuje preradí na vyšší level aj keď vyzerá že tento rok bude v Austrálii zranitelnejší. (celkom ma pobavil komentár že Struffovi sa podarilo v jednom zápase niečo čo sa Rafovi nepodarilo celé roky..je to zvláštne keď Nole prehráva sety a zápasy s kadekým ale s GOATOM Rafom stratí vždy len pár gemov)

Shapovalov prekvapil..o Martonovi som počul naposledy minulý rok v Dubaji a teraz vyradí svojho rovesníka ktorý mal mimochodom skvelú formu.
Reagovat
ipko
Shapovalovi je 20 a Fucscovics má 27 rokov, takže vážne by som ich nenazval rovesníkmi :D
Reagovat
Patik
7 ročný rozdiel ? myslel som že Fucsovics je mladší..vždy som ich radil do tej kategórie next genu obidvoch.
Reagovat
turista
Fucsovics se prosadil později. Nicméně to nijak nesnižuje jeho kvality, které už docela dávno projevil v Davis Cupu. Nedlouho po tom začal být úspěšný i na okruhu ATP. Dnes už je ten Maďar nebezpečný pro kohokoliv na okruhu.
Reagovat
Patik
Dlho som o ňom nepočul..
Reagovat
mahycek
Ještě si dávají na čas na Eurosportu, zatím nevyšlo koho
budou zítra vysílat. Tak snad do hodinky to tam bude....
Reagovat
mahycek
Viděl jsem od 04.30 - 06.30. Potom až Djoka. Roger celkem
v pohodě. Shapovalov mně překvapil a Corič také, že tak
rychle vypadnul. Musím se zmínit, byl u nás vnuk 6 let včera
a říkal, dědo, co děláš ? Říkám, po nějaké době koukám na
Tip sport. Tak , že tam mám něco dát, no dal jsem pětikilo
na Struffa, že uhraje set, no a ejhle, stalo se. Tak si
přijde malej Dominik pro odměnu.
Teď, když vidím zítřek, tak Thiem to nebude mít s Mannarinem
snadné. Kamilosi vsaď na Mannarina.....
Reagovat
smazaný uživatel
Kolik byl kurz na set Struffa?
Reagovat
RF46
tesne pred koncem asi 40 :)
Reagovat
smazaný uživatel
Djoki nakonec se štěstím vyhrál.Struff by ho rupnul, ale měl povolený od ATP jenom set - měli vsazeno.

Nicméně pokud Djokovič chce vyhrát titul, tak by si měl dát na ty svoje blackouty pozor, protože pokud vypustí takový set s někým z TOP10, tak se mu to nemusí vyplatit.
Reagovat
turista
Vyhrát 3:1 na sety a ve třetím 6:1 to není se štěstím, ale celkem v klidu. Určité rozpaky ze ztraceného 3.setu v 1.kole u Djokoviče nic neznamenají.
Reagovat
Krisboy
Samozřejmě, od teď už neztratí ani fiftýn.
Reagovat
turista
To netvrdím. Ale dnes měl dobrého soupeře, který se dost zlepšil a není otloukánkem už ani pro první desítku.
Reagovat
turista
A pokud Struff vyhraje letos nějaký titul a získá tak víc sebevědomí bude ještě těžším soupeřem pro kohokoliv na okruhu.
Reagovat
RF46
Taky si myslim. Potrebuje nejaky jmeno proti sobe, jinak ze sebe nevyda maximum.
Reagovat
smazaný uživatel
Aby ho první jméno neposlalo domů :D
Reagovat
Kozoroh
To je k smíchu tohle. Naopak Struff může mluvit o štěstí, že úvodní set dostal do TB.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to ironie...zkus si z očí sundat fotku Noleho - alespoň někdy.
Reagovat
ipko
Novak ani jedna dvojchyba za dve hodiny zápasu a potom v game, keď podáva na udržanie v 3.sete tak dal hneď 3 :)
Reagovat
Krisboy
To okoukal od Nadala.
Reagovat
RF46
Takze Struffovi se podarilo to, co Nadalovi uz 20 setu ne? Vzit na hardu setik...
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, Federer mu zobral dokonca dva sety.

Nadal dva Grandslamy :)
Reagovat
RF46
:) ty se cislum radeji vyhybej a pouzivej spis - malo nebo hodne.
Reagovat
smazaný uživatel
Okej.

Federer vyhral málo, konkrétne 0, slovom nula.
Reagovat
RF46
Takze okej a pak zase cislo? :) Dnes zase nemas den.
Na moji vetu - Takze Struffovi se podarilo to, co Nadalovi uz 20 setu ne? Vzit na hardu setik...

Odpovis:
Jj, Federer mu zobral dokonca dva sety.

Nadal dva Grandslamy :)

Tak ja nevim co s tebou vsechno delali.
Reagovat
smazaný uživatel
Jakákoliv věta o Nadalovi a Forehand odpovídá "Federer....".

Jako v léčebně.
Reagovat
RF46
My ale nevime jestli neni v lecebne...vime jen, ze by mel byt.
Reagovat
Patik
:D
Reagovat
Amputace
Psát o Federerovi v článku, který je de facto o něm, mi pořád připadá věcnější, než psát o Nadalovi, který zatím na turnaji ani nehrál.. :) Ale holt FFF - do diskuze s nimi, a zvláště pak s jedinci, kteří mají Rožérovo jméno zakomponováno přímo v nicku, musí člověk vstupovat jedině s nulovými očekáváními.
Reagovat
spaniel
- predkozka nereagovala ma clanek, nybrz na koment.
- predkozka vzdy zminuje Federera, i v diskusi o cene elektriny
Reagovat
Amputace
Hrál Djokovič = napíšu komentář o Nadalovi. Takzvaná logika na švýcarský způsob.
Reagovat
RF46
Byla to reakce na muj pravdivy komentar - Takze Struffovi se podarilo to, co Nadalovi uz 20 setu ne? Vzit na hardu setik...

Forehand se snazil zoufale kontrovat ale nepovedlo se mu to. Tot vse.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak okrem nedostatku chochmesu trpíš sugestivnou poruchou objektivne posudzovat silu kontry vo veciach, kde si subjektivny zaujaty.

Ty si také nase zlatícko, FFF no. 46.
Reagovat
RF46
Sem se musel mrknout, co ten chochmes znamena. Ta slovenstina, to je vec.
No ale ten zbytek...mam pocit, ze te hodne vzalo umrti Jolandy a ty ji tim vzdavas hold.
Reagovat
smazaný uživatel
Neviem, kto je Jolanda, ale meno je to pekné, má taký balkánsky nádych.

Chochmes?..To je skor vecou vseobecného rozhladu. Rad som pomohol.
Reagovat
RF46
S Jolandou mas podobny vyjadrovani. Razeni a pouzivani slov.

No jestli tohle zrovna patri do vseobecneho rozhledu...verim, ze na slovensku to zna kazdej cigan ale do CR se to moc neprosadilo.
Reagovat
smazaný uživatel
Patri veru, skús sa spytat svojich bystrejsich kamarátov, určite to poznajú, počul som to dokonca uz aj z ceských ust.

Poznámka o cigánovi ukazuje, ze si na konci s dychom, stráčas glanc priatelu, hoci si ním nikdy neprekypoval.
Reagovat
RF46
Prisaham, ze sem to jeste neslysel a to dokonce ani od slovaka. No ale jestli myslis, ze to ze me dela nevzdelanyho vola, kldine :)
Reagovat
RF46
Některá slova z j., jako např. heble, chochmes, šmé apod., se uchytila pouze v moravských dialektech č.

https://www.czechency.org/slovnik/JIDI%C5%A0ISMY%20V%20%C4%8CESK%C3%89M%20LEXIKU
Reagovat
Amputace
Tvůj "pravdivý komentář" byla obyčejná provokace, na kterou se FH chytil. Takže se nesnaž tvářit, jak on scestně vytahuje Federera, zatímco ty pravdivě komentuješ dění v tenisovém světě. Máte tohle ve zvyku - kázat vodu, ale pít víno - a popravdě mě tím už pěkně ser.ete. Tak buďto pojďte na férovku, nebo nevytahujte Nadala kdykoli pocítíte pokušení si do něj rýpnout - a pak se ještě tvářit, jak věcní a objektivní jste.

Forehandovi se ten kontr povedl, akorát jsi to nepochopil.

Nevím, jak ostatní, ale já před hodně špatnou češtinou preferuji slovenštinu.
Reagovat
RF46
U tebe by ani clovek nepoznal komu fandis :)
Reagovat
smazaný uživatel
Skusal som ist na teba so širším kontextom, ale ty si ides svoje jednotky a nuly. Uz budem vediet nabudúce, opička.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsi na tohle fórum moc chytrý. "Širší kontext" tady chápeš jenom ty. Ostatní z toho mají prdel.
Reagovat
RF46
Sirsi kontext znama - odpovedet blbost a jeste mimo misu? Pokud tedy nemas relevantni odpoved, tak proste nic nepis.
Reagovat
smazaný uživatel
Nie, je to širší kontext. Ale darmo vysvetlovat cloveku, ktory nepozna sirsi kontext, co je to širší kontext.

Federer uz len z principu asociuje Nadala, a nemozeme opomenut ani autora prispevku, ktory je Nadalov hater a jeho postreh bol účelový a tendenčný.
Reagovat
RF46
Ty si proste bez Fedexe ani nevyprazdnis mechyr:)
Reagovat
RF46
Neni Djoko zraneny?
Reagovat
smazaný uživatel
Nevypadá moc dobře a Struff není amatér, ten mu to nedaruje zadarmo.
Reagovat
ipko
nevyzerá byť :D ale už mu riadne tečú nervy
Reagovat
smazaný uživatel
S first serve 45% to o moc lépe nepůjde.
Reagovat
RF46
To je strasny cislo.
Reagovat
smazaný uživatel
Výhoda je taková, že Struff je schopný se porazit sám, takže když bude Djoki přehazovat sako tak může vyhrát relativně v klídku.
Reagovat
ipko
ale ani Struff nemá o moc lepšie
Reagovat
Mayo
Áno je tak zranený, že zase vyhra :D
Reagovat
ipko
vyzeralo to, že Struff na to nemá hlavu, ale set si podľa mňa za výkon zaslúži
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě, hlavně Djokovič si nezaslouží vyhrát 3:0
Reagovat
Krisboy
Jenda chce vyhrát v pěti setech? No, aby se nepřepočítal. Djokovič není žádný béčko, to bude mít těžké!
Reagovat
ipko
pri poslednej výmene sa teda Struff poriadne prepočítal :D
Reagovat
ipko
nevedieť rozdiel medzi brejkbalom a brejkom :D
Reagovat
smazaný uživatel
Se musí trošku snažit. Jediné co mu zatím v zápase trošku funguje je první servis, jinak je úplně v lese.
Reagovat
smazaný uživatel
Nole přehazovač Djokovič.

To je strašný tenis.
Reagovat
Kozoroh
:D
Reagovat
turista
Tak Novak je známý tím, že hraje v prvních kolech to co musí na to aby vyhrál. Nesnaží se zdemolovat soupeře. To dělají jiní. Skvostné výkony si schovává na ČF, SF a F.
Reagovat
ttopi
Jasně. Vlastně nehraje vůbec naplno a riskuje, že ztratí set v TB :D
Reagovat
smazaný uživatel
To je domluvené.

I přesný výsledek TB je domluvený :D
Reagovat
Krisboy
Ale s tím obratem z 0:2 to myslí asi vážně...
Reagovat
ipko
ale má set a na to akým výkonom ho získal sa nikto pýtať nebude, Struff má potenciál aspoň na set, obávam sa však že jeho výkon bude klesať
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda, Struff zavahal v tom TB udělal Djokovic dvě chyby. Struff má hloupé, ze jeho servis je proti Nolemu absolutně neefektivní
Reagovat
ipko
Jan-Lenard zatiaľ nesklamal, aj keď prvý set tesne ujde
Reagovat
sojka1
trojnasobna radost: Matteo, Kvery, Fedex... :-)
Reagovat
gigin
v suchým. Spoko. Zítra Genius origoš. Taky v suchým. Ale pojede dom.
Reagovat
ipko
od Struffa mám dnes veľké očakávania, nepríjemný súper do 1.kola.. snáď aspoň jedného TB Djokoviča dostane
Reagovat
tenista08
Na Djokoviče by mohl mít tenis, ale bojím se, že na něj nemá hlavu.
Reagovat
smazaný uživatel
Tsitsipas tenisovo velmi kompaktný, bezchybný výkon. Vie čo chce hrat, chodí si pre body, je trpezlivý, údery s perfektnou dĺžkou, razanciou a uhlom. Nevidim jeden jediný dovod, preco by nemohol porazit Djokovica.
Reagovat
Mantra
nebude ten důvod mít jméno Djokovič? Jak nejsem Djok fanoušek,tak tady nevidím pro Tsi žádnou cestu, hlavu stále nemá - přeci jen hraje s Carusem
Reagovat
smazaný uživatel
Naopak, pri jeho velkých, početných výhrach s RF a ND ukázal okrem herných kvalít aj skvelú hlavu. Odvrátit 10/10 BB, a podobne s Federerom, na to potrebujes skvelú hlavu v prvom rade. Na Big pointoch je úžasný.

Tsitsipas, Medvedev a v tesnom závese Thiem (ak sa mozeme spolahnut na jeho hardovu kvalitu z roku 2019) slubujú fantastickú kvalitu a od QF sa to začne mydlit.
Reagovat
smazaný uživatel
Tsitsipas s Medvedevem můžou mít GS dříve, než Thiem.

Thiem nemá vůbec dobrý los a Anderson ve třetím kole může být konečná stanice.
Reagovat
Elip13
Tak zase Anderson je bez formy.
Reagovat
smazaný uživatel
To bych neřekl, vrátil se po zranění, které ho limitovalo celou sezónu 2019 na ATP cupu hrál 2x TB s Djokovičem a pak vyhrál obě své dvouhry. Pro Thiema je to hrozba, navíc se mu na AO dlouhodobě nedaří, jeho max. je Osmifinále, loni končil v druhém kole.
Reagovat
EllNino
onehdy js psal, že jeho postup do 4. kola je tutovka :)
Reagovat
smazaný uživatel
Thiema? To jsem byl asi opilý, nebo si mě s někým pleteš. Já naopak Thiemovi na AO nevěřím od zveřejnění losu.
Reagovat
smazaný uživatel
Moze zaváhat aj s Monfilsom, hoci to ma s nim 5:0..

Thiem ale vyhral IW, Peking, dobre zahral aj v hale. Nemá este GS hardové SF, je trochu podceňovaný z princípu, ale nemusi to nic znamenat. Ak bude hrat to, čo v roku 2019, moze porazit kohokolvek.
Reagovat
smazaný uživatel
A divíš se, že je podceňovaný?

Na AO vyhučel s Popyrinem v druhém kole, na USO skončil v prvním kole. Vím, že to je tvůj kůň ale na hardovém GS má za kariéru jenom jedno čtvrtfinále z USO 2018.

Jinak to je bída a poslední 2 hardové GS jel domů v prvním a druhém kole.
Reagovat
EllNino
vždyť s Popyrinem skrečoval ... když jsem se tu oháněl tím, že prohrál s Hurkaczem a Coricem a že nemusí do 4. kola postoupit, tak jsi mi to vyvracel, že to je tutovka :)
Reagovat
smazaný uživatel
Thiem pred IW19 a po ňom je rozdiel, takze vysledok z AO19 je uplne irelevantný.
Reagovat
smazaný uživatel
A USO?
Reagovat
smazaný uživatel
Injured, to bolo známa vec.
Reagovat
Marduch
Neříkal jsi, že Djoko to má vymetené?
Samozřejmě, že Tsitsi je vážnou hrozbou, loni došel do SF, když vyřadil vítěze dvou předchozích ročníků.
Reagovat
turista
Já zase nevidím jediný důvod proč by měl Djoki s Cipískem vyhučet v zápase na 3 vítězné. Rozumím tomu,že Forehandovi by se to hodilo.
Reagovat
smazaný uživatel
K čemu by se mu to hodilo? Jestli Rafu naloží na hardu Djokovič, nebo Federer je úplně jedno.
Reagovat
smazaný uživatel
Hrdina v prvom kole.

Pride k zapasu s Rafom a budes opat posr.aty az za usami.
Reagovat
smazaný uživatel
Já?

To jsem býval, pravda. Ale teď je to už víceméně jasná věc s jasným scénářem.

Akorát k tomu zápasu na AO nedojde, takže jsme klidní.
Reagovat
smazaný uživatel
Bol si prip.osratí aj na W :)

Ako je pomala trava, Nadal ma formu, Federer stary, stále rovnaka pesnička.

Jasna zalezitost to vzdy bolo len na antuke, inde to bolo pre Rogera vyrovnanejsie..:)
Reagovat
RF46
Sak jo. Trava byla pomala, Nadal byl ve forma a nakoenc mu ten jeden set urval. Takze vytezil naproste maximum co mohl.
Reagovat
Mayo
Egoista ide na titul? :D :)
Reagovat
Krisboy
Isto ide, ale ostatní mu ho nedopřejí :)
Reagovat
Denis92
Na uvodny zapas sezony po 2 mesacnej pauze to bol velmi dobry vykon. Samozrejme, treba brat v uvahu aj kvalitu supera, ale aj tak s vykonom musi vladnut spokojnost.
Reagovat
ipko
dosť dobrý tenis a celkovo prístup k zápasu.. veľmi potešilo vypadnutie Shapovalova s Fucsovicsom, pekne sa to Rogerovi otvára :)
Reagovat
smazaný uživatel
No, byl bych opatrný. On hraje 3-4 zápasy jako válec a pak předvede totální blackout viz. Dimitrov na USO, nebo Tsitsipas loni na AO.

Rogerovi hraje hodně do karet situace v Australii, pokud se bude hrát dva týdny pod zavřenou střechou, tak jeho šance na solidní výsledek výrazně rostou.
Reagovat
ipko
áno, je to ešte veľmi dlhá cesta aspoň do semifinále, ale Shapovalova som bral ako možný koniec pre Rogera v osemfinále, preto som rád, že vypadol
Reagovat
smazaný uživatel
U té next gen je jakákoliv predikce zbytečná. Nemají tak stabilní výkony jako BIG3 a z té potenciální škály možných soupeřů pro Rogera se může stát úplně odlišná kombinace. Shapo už vyhučel, může vyhučet Hurkacz i Krajinovič.
Reagovat
steve79
To máte pravdu. Uvidíme v dalších zápasech.
Reagovat
Ereinion
myslím, že se jinak bude hrát už s otevřenou střechou, tady bylo zavřeno kvůli dešti...který samozřejmě tu kvalitu vzduchu značně zlepšil
Reagovat
Krisboy
Podle mě je Fucsovic pro Rogera větší hrozbou, než Shapo. Ale kdoví...
Reagovat
smazaný uživatel
Fucsovics by musel přejít přes Sinnera a Dimitrova, takže spíše ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Rodzi hladko, proti druho-treto triednym hráčom vzdy vynikal.
Reagovat
spaniel
Uchylka trva...
Reagovat
Elip13
Těším se až tady budeš zase brzo onanovat nad tím, jak Rafa vyhraje nad průměrným hráčem, jak kdyby vyhrál celé AO.
Reagovat
spaniel
A pak skonci s debaklem jako posledne, az prijde cas neco ukazat :D
Reagovat
smazaný uživatel
Čas ukázal, že Nadal bral dva Grandslamy.

Na čas, kedy čosi ukáže Federer sa stále čaká. Je to napínavé, diváci sú v očakávaní.
Reagovat
Frantz
Dubaj to jistí!!! ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ne asi, Dellien je brutální šajba, na hardu kariérní bilance 5/16. To takový Johnson z druhého sledu má 192/35.

Bude to brutální duel dvou antukářů.
Reagovat
smazaný uživatel
192/135*
Reagovat
smazaný uživatel
Partička precitlivelých fanatikov, okamžite v pozore :)
Reagovat
RF46
Taky me prekvapilo, jak si okamzite vyskocil. Mas vedle vlakno Nadal a vytah...tak sup sup
Reagovat
Fandina
Dobře Rogiii. Jen tak dál. Hezký tenis.
Reagovat
turista
Roger dlouho odpočíval. Ale ne v křesle a s lulkou v ústech. Dýmka se zatím odkládá.
Reagovat
steve79
Roger vyborne. Na prvni zapas hral skvele. Na prvni pohled je videt, ze kurty jsou pomalejši nez minuly rok.
Reagovat
stopan
to zeby rafik uhral vo finale viac ako minuly rok, napriek tomu na uvod aby neligol dostal podpriemer a do druheho kola dokonca jedneho z kvalifikantov, ale to uz v poslednom case nic nove, spaniel ma nejake zvlastne privilegia pri zreboch
Reagovat
smazaný uživatel
Kurty su oficiálne o niečo rýchlejšie.
Reagovat
steve79
Kde jsi to četl ?
Reagovat
smazaný uživatel
Hovorili to v štúdiu Eurosportu pred turnajom a aj dnes to potvrdili po prvom odohratom dni.
Reagovat
steve79
Loni byl index 42 myslim.
Reagovat
steve79
Tak to Rafovi moc vyhovovat nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafovi to je jedno. Jediné co mu bude extrémně vadit je celý GS pod zavřenou střechou. To může být rozhodující.
Reagovat
smazaný uživatel
Prečo by sa malo hrat celý GS pod strechou?..

Trochu ti ušiel vlak s aktualitami.
Reagovat
smazaný uživatel
Je otázka jak se bude vyvíjet ovzduší v dalších dnech. To, že je pěkně dneska neznamená, že bude pěkně za týden.

Dobré ránko na slovensko.
Reagovat
smazaný uživatel
Odborník Kamil z Ostravy prehovoril.

Keď dorazí ku komínom neobmedzený internet, skús pogooglit čo-to o normách ovzdušia v Melbourne, aké hodnoty su potrebne na prerušenie zápasu, kolko dní už také hodnoty neboli a aké su predpovede na nasledujúce dva tyzdne :)
Reagovat
smazaný uživatel
V pořádku mistr z Petržalky. Já to všechno vím a vnímám. Zatím to vypadá tak, že chč-ije a vzduch je v pohodě.

Čím bude tepleji, tím více bude hořet, tím bude horší vzduch. Předpověď na dva týdny dopředu má jakou šanci na úspěch? 30%?

Samozřejmě doufám, že to bude celé regulérní ať se nemáš na co vymlouvat když el matadora někdo vystřílí 3:0.
Reagovat
smazaný uživatel
Ne ne, nevíš a nevnímaš, inak by si tu nedrístal o zatvorených strechách, ktore uz davno nie su aktuálne..

Predpovedat ovzdušie na prijatelnu alebo neprijatelnú úroven nie je to isté ako predpovedat počasie na stupeň presne. Možno že je najvyšší čas vnímat aj tento rozdiel, aby si nabudúce nedával irelevantné príklady.
Reagovat
smazaný uživatel
Situace se může změnit ze dne na den a doufám, že to bude přijatelné celý turnaj. To poslední co bych chtěl jsou různé podmínky pro hráče.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist