Zdrcený Topolánek po smrti Kubery. Už se kácí i v jeho lese

20.01.2020 20:14

Bývalý předseda ODS a kandidát na prezidenta Mirek Topolánek je zdrcen ze smrti předsedy Senátu Jaroslava Kubery a připomíná, že v poslední době zemřeli i další jeho kolegové ze Senátu. „Ten rok nezačal vůbec dobře, odešli tři kolegové ze Senátu, loni Milan Balabán, letos už Adolf Jílek a teď Jarda Kubera,“ bilancoval Topolánek s tím, že „už se kácí v jeho lese“.

Zdrcený Topolánek po smrti Kubery. Už se kácí i v jeho lese
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mirek Topolánek

Topolánek v rozhovoru pro Českou televizi litoval ztráty Jaroslava Kubery a připomněl i smrt senátora Milana Balabána. „Milan byl takový klidný, uvážlivý člověk, Jarda byl jeho přesný opak, byl kontroverzní, někdy přehnaně upřímný a dal se označit jako enfant terrible české politiky,“ řekl Topolánek.

„Mám pocit, že s nimi odchází celá ta polistopadová epocha. Kubera jako druhý nejvyšší ústavní činitel bude české politice chybět moc a mně bude chybět i osobně. Je to pro mě špatný den, špatný rok, ta zpráva mě zasáhla,“ byl evidentně zdrcený Topolánek.

Přesto popsal, že s Kuberou nikdy nebyl velký kamarád. „My jsme nebyli nikdy úplně kamarádi, spíše soupeři, protože já jsem byl předsedou klubu ODS a vlastně jeho nadřízený a mně vadily jeho rozvláčné projevy v Senátu. Ale vždy jsme všechny spory dokázali hodit za hlavu, a vycházeli jsme spolu. Kamarád byl pro mě Milan Balabán, ten mi bude chybět moc,“ dodal zkroušený Topolánek a začal vyjmenovávat Kuberovy přednosti.

Mirek Topolánek

  • BPP
  • Kandidát na prezidenta v roce 2018
  • mimo zastupitelskou funkci

Jaroslav Kubera byl podle něj hlavně svůj, nenechal si do ničeho moc mluvit, byl politicky nekorektní a prostořeký, což už se dnes moc nenosí. „Všechno, co dělal, tak dělal naplno, ať už jako starosta Teplic nebo předseda ústavně-právního výboru a Senátu. Lidi za ním šli, protože mají rádi, když s nimi někdo mluví na rovinu, a Jarda mluvil se všemi na rovinu, s kýmkoli, kdykoliv,“ vysvětloval Topolánek důvody Kuberovy obliby.

„Odchází s ním přímočarost, on se s ničím nepáral. Odešla s ním jednoduchá politická linka, kdy se neschovával za nějaké fráze nebo marketing, to bylo na něm nejcennější. Byl takový politik, jaký byl člověk, byla tam jednota slov a činů. To, co si myslel, to řekl, a co řekl, to udělal,“ dodal na závěr s tím, že ho nemuseli mít všichni rádi, ale všichni o něm věděli, byl vždy vidět a slyšet.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…