Ještě předtím, než ztvárnil malého George Littlea, si malý Jonathan střihl roli roztomilého Ray Bonda – syna Toma Cruise ve filmu Jerry Maguire z roku 1996. Právě v populární myší sérii se ale dostal více do povědomí diváků, a tak byl obsazen i do druhého dílu. Jak dnes herec vypadá a věnuje se filmu i nadále?

-reklama-


Jonathan William Lipnicki se narodil 22. řijna roku 1990 ve městě Westlake Village ve státě Kalifornie. Vystudoval státní školu Agoura v Kalifornii. Počátky jeho filmové kariéry sahají až do roku 1995, kdy byl obsazován spíše do menších televizních rolí, a to například v pořadech The Single Guy (1995 – 1997), The Jeff Foxworthy Show (1995 – 1997) či Dawsonův svět (1998 – 2003). Jeho filmová premiéra startuje právě snímkem Myšák Stuart Little (1999), kde si zahrál malého George Littlea, kterému jeho rodiče adoptují za bratra malou myšku. Film u diváků uspěl, a proto byl Lipnicki obsazen i do pokračování. Větší roli dostal také v dobrodružném filmu Příběhy upírka Rudolfa (2000).

Ačkoliv by se mohlo zdát, že měla bývalá herecká hvězda perfektní dětství, opak je bohužel pravdou. Jonathan byl díky filmovým úspěchům ve škole šikanován a toto trauma se s ním neslo až do puberty, kdy pociťoval intenzivní úzkostné stavy a deprese. V rozhovoru pro kulturní server TooFab se svěřil, že kdyby věděl, co jeho sláva přinese, nikdy by do herectví nešel.

V současné době se Lipnicki věnuje menším projektům, jako jsou krátká videa a ukázky, vedlejší role v amerických seriálech a sem tam se opět objeví i v nějakém filmu (Loserville – 2016, Pitching Tents – 2017, Zločin na palubě – 2017). Ve volném čase rád sportuje, trénuje Jiu-Jitsu, Kickbox a chodí do posilovny. Se svou přítelkyní Rebeccou je dnes 29letý herec spokojený a těší se na další herecké nabídky.

Jonathan Lipnicki dnes, FOTO: Eugene Powers / SplashNews.com / Splash / Profimedia