Věřím v lásku, zpívají děti s tátou

Věřím v lásku, zpívají děti s tátou

Tisk

Petr BatekVěřím v lásku - tak se jmenuje písnička, kterou básník, herec a hudebník Petr Batěk nazpíval se svými dětmi Kristýnkou a Péťou.


Autorem hudby i textu je on, aranže dělal David Vostrý. K písničce natočil i klip. Jeho režisérem je David Laňka. Klip produkovala firma No Stress Production.

Petr Batek 2

"...Věřím v lásku, věřím v tebe, věřím v noc, co skryje noc, co skryje nebe. Věřím v lásku, v alchymii, věřím v slzy, které všechnu bolest smyjí...," souzní otec s dětmi. Klip umocňuje černobílé provedení.

Foto: archiv Petra Baťka


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Dana Makrlíková: „Zahrada je radost, ne nadarmo psychiatři léčí psychické nemoci zahradnickou prací.“

dana200Dana Makrlíková (*1975) se narodila v Jablonci nad Nisou. Vystudovala Technickou univerzitu v Liberci a Českou zemědělskou univerzitu v Praze. V médiích se pohybuje od roku 1993. Působila na Nově, v České televizi a na Primě, kde moderovala Zpravodajský den...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

V Praze vznikla výtvarná a hudební mateřská škola


skolka 200Fox and Rose. Takový název nese nová jazyková, výtvarná a hudební mateřská škola. Založila ji scenáristka a režisérka dětských filmů Monika Le Fay. Nachází se v kouzelném místě nad tramvajovou zastávkou Kavalírka.


Literatura

Nahlédněte do bradavické knihovny

FvPV200Nakladatelství Albatros ku příležitosti dvacátého výročí od vydání prvního dílu Harryho Pottera znovu vydává všechny doposud zveřejněné knihy. Jedněmi z nich jsou i učebnice z bradavické knihovny – Famfrpál v průběhu věků a Fantastická zvířata a kde je na...

Divadlo

Nechte se očkovat Shakespearem a léto bude fajn!

shakespeare boure 200Užijte si léto ve společnosti anglického divadelního génia a těch největších českých hereckých hvězd. Předprodej Letních shakespearovských slavností startuje 4. května 2021 na www.shakespeare.cz a v síti Ticketmaster. Generáln...

Film

Film o hradišťské věznici Vězení dějin uvidí první diváci na festivalu v Jihlavě

Vězení dějinNový film Jana Gogoly ml. a Matěje Hrudičky, který tým začal vyvíjet roku 2019, se zařadil do soutěžní sekce Česká radost 27. Mezinárodního festivalu dokumentárních filmů v Jihlavě. Snímek Vězení dějin bude uveden v pátek 27. října 2023 ve světové premiéře. Film vznikl...