Zveřejnění seznamu 10 nejdůležitějších globálních zpráv o sdílené ekonomice v roce 2019, na globálním fóru byla diskutována strategická vize „dvojnásobného snížení o 50 %"

Jose Maria Figueres, výkonný předseda aliance GLASE a bývalý prezident Kostariky, oznámil na summitu seznam „10 nejdůležitějších globálních zpráv o sdílené ekonomice v roce 2019

Jose Maria Figueres, výkonný předseda aliance GLASE a bývalý prezident Kostariky, oznámil na summitu seznam „10 nejdůležitějších globálních zpráv o sdílené ekonomice v roce 2019"(PRNewsfoto/ToJoy Shared Holding Group Co.,)

16. ledna 2020 se v Čínském národním kongresovém centru konal „Pekingský summit fóra globálního sdílení ekonomiky - Velké sdílení, nová ekonomika". Sponzorem tohoto fóra byla Čínská obchodní komora a Čínská asociace pro podporu průmyslového rozvoje, organizovala jej společnost ToJoy a získala strategickou spolupráci a podporu od Globální aliance sdílené ekonomiky (GLASE) a Institutu průmyslové ekonomiky, Čínské akademie společenských věd, školy humanitních věd a školy společenských věd Univerzity Čching-chua, obchodní školy Renmin a školy managementu univerzity Xi'an Jiaotong a dalších.

Na summitu oznámil Jose Maria Figueres, výkonný předseda aliance GLASE a bývalý prezident Kostariky, seznam „10 nejdůležitějších globálních zpráv o sdílené ekonomice v roce 2019". Seznam byl sestaven Globálním výzkumným ústavem sdílené ekonomiky a vedl k mnoha diskusím ve světových obchodních a akademických kruzích.

Podrobnosti seznamu jsou následující:

1. Národní informační centrum 2019 vydalo Zprávu o vývoji čínské sdílené ekonomiky v roce 2019. Počet účastníků „sdílené ekonomiky" vzrostl až na 760 milionů.

Podle této zprávy dosáhl objem obchodování na čínském trhu sdílené ekonomiky v roce 2018 částky 294,2 miliardy juanů, což představuje nárůst o 41,6 % oproti předchozímu roku.

Počet účastníků čínské sdílené ekonomiky dosáhl přibližně 760 milionů, z toho asi 75 milionů představovali poskytovatelé služeb, jejichž počet meziročně vzrostl o 7,1 %.

Zpráva předpokládá, že v příštích třech letech si čínská sdílená ekonomika zachová průměrný roční růst překračující 30 %.

2. Globální výkonná platforma sdíleného computingu Pekka uvádí na trh beta verzi, předpokládá se, že sdílení výpočetního výkonu otevře velké možnosti sdílené ekonomiky.

Platforma sdíleného computingu Pekka letos vydala svou beta verzi a vyzvala uživatele, aby využívali sdílené služby (cloud computing) za nižší cenu než tradiční služby.

Sdílení výpočetního výkonu by mohlo být průlomem ve sdílené ekonomice. Podle prohlášení společnosti PEKKA není plně využito přibližně 68 % celosvětového výpočetního výkonu.

Pokud budou tyto nečinné zdroje plně sdíleny, nejenže se výrazně zlepší efektivita výpočetního zpracování, ale bude také podpořen rychlý vývoj špičkových technologií, jako je umělá inteligence, analýza velkých dat a blockchain.

3. Společnost WeWork je frustrovaná, zakladatel odstoupil, Softbank a Goldman Sachs utratí 11 milionů USD za záchranný balíček.

V roce 2019 zaznamenala společnost WeWork řadu krizí v oblasti vztahů s veřejností, včetně jejího stažení veřejné nabídky akcií (IPO) a odstoupení zakladatele Adama Newmana.

Společnosti SoftBank Group a Goldman Sachs vynaložily do konce roku na záchranu společnosti přes 11 miliard USD, což poukazuje na pokračující finanční podporu pro budoucnost sdílení kanceláří.

4. Sdílená ekonomika je součástí čínské vládní zprávy třetí po sobě jdoucí rok, je opakovaně zmiňovaná státními představiteli

Ve zprávě o práci vlády na Národním lidovém kongresu v březnu 2019 premiér Li Keqiang zdůraznil, že cílem Číny je nadále podporovat růst platformy a sdílenou ekonomiku.

Na letošní Čínské mezinárodní výstavě dovozu a Světové internetové konferenci vydal prezident Xi Jinping podobné prohlášení na podporu rozvoje sdílené ekonomiky.

Typ sdílené ekonomiky, kterou propaguje Čína, má za cíl umožnit podnikům a jednotlivcům v rámci globální ekonomiky sdílet příležitosti rozvoje a výhody ekonomické globalizace.

5. Globální aliance sdílené ekonomiky (GLASE) byla založena za účelem posílení Velké sdílené ekonomiky

V listopadu byla ve Vídni oficiálně založena Globální aliance pro sdílení ekonomiky (GLASE). Inaugurace organizace GLASE se zúčastnilo 26 bývalých prezidentů a předsedů vlád, 250 politiků a také zástupci neziskových organizací a podnikatelé. Tato organizace byla oficiálně založena za účelem propojení světových obchodních komor s podniky s využitím technologie, která jim umožní optimalizovat získávání zdrojů, fondů, talentu a dalších. Organizace GLASE se zavazuje poskytovat komplexní partnerské služby pro podniky, které se budou rozšiřovat na globálních trzích.

Účastníci uvedli, že za mnoho let si lidé budou pamatovat rok 2019 jako rok založení organizace GLASE. Letos aliance GLASE debutovala strategickou vizí „dvojitého snížení"; konceptu optimalizace alokace a efektivity zdrojů a talentů, aby podniky, které spolupracují v éře Velké sdílené ekonomiky, mohly snížit požadavky na zdroje a pracovní dobu na polovinu.

6. Veřejná nabídka akcií (IPO) společnosti Uber byla zklamáním, zakladatel prodává akcie, konkurent Lyft zahajuje podnikání v oblasti sdílení elektrických kol v San Franciscu.

Po veřejné nabídce akcií (IPO), která byla pro mnoho investorů velkým zklamáním, bývalý generální ředitel společnosti Uber Travis Kalanick prodal více než 90 % svých akcií této společnosti a oznámil, že odstoupí ze správní rady. Jen o dva dny později konkurent Uberu společnost Lyft oznámila, že zahájí provoz sdílených elektrických kol v San Franciscu a do dubna plánuje nasazení 4 000 elektrických kol.

Přestože je společnost Uber iniciátorem platformy pro sdílené jízdy, která narušila globální průmysl cestovního ruchu a inspirovala další konkurenty, její výsledky za rok 2019 ukázaly, že sdílená ekonomika není výjimkou potvrzující pravidlo o přežití nejschopnějších a že je nutno neustále inovovat společnosti sdílené ekonomiky.

7. Základní teorie Velké sdílené ekonomiky je popsána v anglickém a čínském vydání knihy The Age of Great Sharing (Éra velkého sdílení). Další vydání budou publikována v několika jazycích

Odborníci na sdílenou ekonomiku Jun Ge a Guo Yukuan vydali z důvodu srozumitelné formulace základních principů ekonomické teorie Velké sdílené ekonomiky knihu, která bude sloužit jako vodítko pro mnoho podniků a vlád, které chtějí přejít na Velké sdílenou ekonomiku, aby zlepšily svou budoucnost.

Vzhledem k tomu, že kniha již podněcovala mnoho diskusí po vydání v anglické verzi, očekává se, že se brzy objeví další překlady a místní vydání.

8. Společnosti Heal a MediCast tvrdě konkurují; sdílení zdrojů zdravotní péče prokazuje předběžnou životaschopnost v New Yorku

Pacienti v New Yorku mají nyní přístup ke službám na vyžádání, které jsou poskytovány mnoha lékaři prostřednictvím platforem pro domácí vyšetření. Společnosti, jako jsou Heal a MediCast, představují novou generaci společností s technologickým zázemím, které takové služby poskytují. Mnoho lidí vnímá šanci na vznik nových technologických gigantů v tomto odvětví optimisticky a že jako společnosti Amazon a Uber mohou změnit způsob života lidí.

Sdílené lékařské ošetření prozatím vytváří hodnotu díky využití volného času lékařů, ale někteří to vnímají jako pouhou špičku ledovce pro optimalizaci sdílení lékařských zdrojů.

9. Průkopník v oblasti sdílené ekonomiky Airbnb oznamuje plány pro vstup na burzu v roce 2020

Společnost Airbnb se od svého založení v roce 2008 rozšířila do 100.000 měst v přibližně 190 zemích po celém světě a jejích služeb využilo více než 500 milionů hostů. Do 15. září 2019 si pronajímatelé prostřednictvím platformy Airbnb vydělali více než 80 miliard USD.

Společnost Airbnb oznámila, že platforma je zisková dva po sobě jdoucí roky a očekává se, že v roce 2020 bude veřejně obchodovatelná na burze cenných papírů.

10. Sedm z 10 největších globálních společností podle tržní kapitalizace jsou společnosti s platformami sdílení

Publikace Nikkei Asian Review sestavila 20. prosince 2019 seznam tržních kapitalizací světových společností. Několik z deseti největších společností považuje digitální platformy za hlavní součást svých obchodních modelů.

Na těchto platformách jsou uživateli z celého světa sdíleny aplikace, software, informace o produktech, sociální sítě a další, takže tržní hodnota těchto společností je v podstatě generována jistým druhem sdíleného obsahu.

Je třeba poznamenat, že založení organizace GLASE a představení strategické vize „dvojnásobného snížení o 50 %", tj. snížení celosvětové spotřeby nových zdrojů a pracovní doby o 50 %, naznačují pozitivní směr pro rozvoj sdílené ekonomiky. Možná se Velká sdílená ekonomika založená na společném vytváření, spolupráci a oboustranně výhodných výsledcích brzy stane standardem této éry.

Jose Maria Figueres Olsen, Executive Chairman of GLASE and former President of Costa Rica sums up the “Global TOP 10 News on Sharing Economy"

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1078873/ToJoy_Top_Companies_by_Market_Cap_Infographic.jpg

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1078874/ToJoy_World_Sharing_Economy_Speaker.jpg

KONTAKT: Xiaoyu Guo, + 86-18611740095, guoxiaoyu@tojoy.com

Klíčová slova Čína-hospodářství-ToJoy Shared Holding Group Co.,Ltd.

Oblast
Asie, Austrálie (as)

Kategorie
Finance, ekonomika

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.