Hlavní obsah

Ivan Ženatý a Martik Kasík – dva světoví mistři vystoupí v Poličce

Novinky, Alena Zavoralová

Je vždy velikou radostí, když se tito dva hudebníci do Poličky vrací. Přijďte si vychutnat mimořádný hudební večer s hvězdami současného hudebního světa. Spolek Náš Martinů uvede koncertní salon dvou světových mistrů.

Foto: soukromý archiv

Martin Kasík

Článek

„Představovat houslistu Ivana Ženatého a klavíristu Martina Kasíka, stejně jako zmiňovat jejich virtuozitu a úspěchy, které dlouhodobě sklízejí na domácí i mezinárodní hudební scéně, není v Poličce zcela jistě zapotřebí, neboť zde v nedávné minulosti již několikrát vystoupili a pokaždé se setkali s velkým zájmem a nadšením hudbymilovné veřejnosti,“ uvedl předseda Spolku Náš Martinů Mgr. Jaroslav Novotný.

„Nezbývá než vyjádřit radost nad tím, že se oba umělci do oblíbeného města znovu vrací, a to s programem sestaveným ze skladeb Jiřího Gemrota, Antonína Dvořáka, Josefa Bohuslava Foerstera a Bohuslava Martinů, aby potěšili své příznivce a nabídli jim další velkolepý zážitek,“ dodal.

Český houslový virtuóz a hudební pedagog Ivan ženatý vystoupí spolu s vítězem jedné z nejprestižnějších světových soutěží Young Concert Artists Competition v New Yorku Martinem Kasíkem ve čtvrtek 30. ledna od 18.00 hodin v hudebním sále poličského muzea.

Odborná kritika, posluchači i hudební kolegové označují Ivana Ženatého za nejvýznamnějšího českého houslistu současnosti. Svým mimořádně bohatým repertoárem zahrnujícím přes padesát houslových koncertů oslovuje široké publikum, aniž by na okamžik opustil svět klasické hudby.

Spolu s Martinem Kasíkem, který se věnuje klavírní hře již od 4 let a k jehož úspěchům patří jak vítězství v mnoha domácích a mezinárodních soutěžích, tak koncertování v řadě prestižních koncertních sálů Evropy, Spojených států amerických, Japonska, Taiwanu a Singapuru, přivezou nyní jedinečný a nezapomenutelný hudební zážitek do rodného města slavného hudebního skladatele Bohuslava Martinů.

Další informace na www.cbmpolicka.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám