Jak to bude se zdravotní péčí ve Šluknovském výběžku? Pracovní skupina se sešla na druhém jednání
Ilustrační foto. Zdroj: www.nemrum.cz
Děčín

Rumburk - Pracovní skupina pro zajištění zdravotních služeb ve Šluknovském výběžku se sešla na svém druhém jednání. Schůzky se zúčastnil náměstek hejtmana pro zdravotnictví, zástupci odboru zdravotnictví Ústeckého kraje, starostové Rumburku a Varnsdorfu, předseda Sdružení pro rozvoj Šluknovska, insolvenční správkyně LNaP, ředitel Zdravotnické záchranné služby, zástupce VZP a zástupci zastupitelských klubů Ústeckého kraje.

Na jednání byly zhodnoceny návrhy jednotlivých účastníků pracovní skupiny, jak přispět k zachování potřebné zdravotní péče v regionu. Byl prezentován záměr zajistit nezbytnou zdravotní péči v nemocnici ve Varnsdorfu. Toto řešení by ale v žádném případě nemohlo nahradit služby, které poskytuje rumburská nemocnice. V této věci byla nalezena shoda.

Insolvenční správkyně nemá v úmyslu ukončit činnost nemocnice. Záměrem je ale v prvé řadě uspokojit pohledávky věřitelů odprodejem zbytného majetku a prodejem nemocnice jako funkčního celku, očištěného od dluhů. Případný zájemce by tedy mohl odkoupit fungující nemocnici bez dalších závazků. Otázkou je, zda bude nadále dostatek personálu pro zachování funkčnosti nemocnice do doby převzetí novým majitelem. V současné době s provozem vypomáhají lékaři Krajské zdravotní, aby bylo možno zajistit alespoň minimální chod, za což jim je třeba poděkovat.

V souvislosti s občasným omezováním provozu nemocnice byla posílena Zdravotnická záchranná služba o 2,5 posádky a byl zaveden systém rendez-vous, kdy jezdí posádka pouze se záchranářem a lékař jezdí mezi jednotlivými posádkami. Ředitel záchranky zmínil časté zneužívání záchranné služby k řešení zdravotních problémů, které by mohl pacient řešit s obvodním lékařem.

Insolvenční správkyně informovala o dalším plánovaném postupu, kdy dojde nejprve k ocenění majetku a poté k jeho prodeji. Preferován je prodej výběrovým řízením. Záměrem je prodat funkční celek nemocnice i se smlouvami se zdravotními pojišťovnami, které jsou nastaveny výhodněji než dříve.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru