Macronová o manželovi: „Být první dámou se nerovná štěstí…“ | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Macronová o manželovi: „Být první dámou se nerovná štěstí…“

První dáma Francie Brigitte Macronová s manželem Emmanuelem Macronem.
První dáma Francie Brigitte Macronová s manželem Emmanuelem Macronem. (Reuters)

První dáma Francie Brigitte Macronová (66) nemá úplně nejjednodušší pozici. Její manžel , prezident Emmanuel Macron (42) je totiž v některých chvílích „horká hlava“ a čelí tak občas kritikám za svou aroganci. Jeho žena si sem tam zase musí sem tam vyslechnout nepříjemné připomínky ohledně svého o dost vyššího věku. Pro stanice TF nedávno prozradila, jaký dopad to na ni má.

Než přišla do Elysejského paláce, roli první dámy prý podle webu Blesk.cz konzultovala s několika svými předchůdkyněmi. Ty se podle jejích slov necítily vždy v prezidentském sídle zrovna idylicky. „Být první dámou se nerovná štěstí, ale já i moje předchůdkyně jsme byly schopné najít způsob, jak tady být spokojené,“ uvedla. „Samozřejmě mám svoje problémy, někdy špatnou náladu, ale snažím se to nešířit a problémy si sama vyřešit,“ doplnila.

Zároveň otevřeně přiznala, že také ona sama je někdy nesvá z chování svého manžela. Stejně jako část Francouzů, i ona potvrzuje, že dovede být „arogantní a povýšený“. Často si prý také v plné míře neuvědomuje faktický dopad svých slov. Tím narážela i na impertinentní poznámku, kterou počastoval její muž nezaměstnaného mladíka. „Stačí přejít ulici a najdu ti práci,“ prohlásil tenkrát na jeho adresu francouzský prezident.

„Snažila jsem se mu vysvětlit, že něco takového nemůže jen tak říct. Nemůže si to dovolit jako prezident nebo jako někdo, kdo žije v Elysejském paláci. Byla to spontánní reakce, která nadělala obrovskou škodu. Svoje slova nemůže vzít zpátky,“ uvedla k tomu Macronová. Sama podle svých slov nemá problém manželovi sdělit pravdu „bez obalu“. „Když Emmanuel udělá chybu, řeknu mu to. Je to ale můj osobní názor, nejsem politik, v tomhle ho nemám co poučovat,“ připustila podle webu Blesk.cz.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.