Bluesový zpěvák, harmonikář a také kytarista Petar Introvič zanechal hlubokou stopu v životech kolegů, kteří se za roky společného působení na hudební scéně postupně stali i jeho přáteli. Za jednoho z nich sám sebe rozhodně považuje i Ivan Hlas (65).

Že pro něj Introvič znamenal opravdu mnoho, dokazuje i skutečnost, že vzhledem k množství společných zážitků není hudebník schopen vypíchnout jednu nejvýraznější vzpomínku.

„Znám ho od svých šestnácti let a vzpomínek mám na něj tolik, že by to bylo dlouhé povídání. Každopádně s ním bylo vždycky velmi veselo a toho si cením. Mně osobně s ním odešel kus života,“ svěřil se Blesku posmutnělý Ivan Hlas.

Petar Introvič stál u začátků profesionální dráhy i Ondřeje Hejmy. Málokdo ví, že před Žlutým psem působil Hejma v hudebním uskupení nazvaném Žízeň. A právě tomu dělal Introvič manažera. Podle svých slov má stovky vzpomínek na Introviče i Václav Kopta, který se ujal slova i při smuteční řeči. Ten si na svém zesnulém kamarádovi vážil především jeho schopnosti čelit s noblesou ranám osudu.

VIDEO: Poslední rozloučení s Petarem Introvičem

Video
Video se připravuje ...

Kopta, Hlas nebo Hejma: Pohřeb Petara Introviče přilákal řadu hvězd Veronika Kuželková, Jan Jedlička

  

Fotogalerie
43 fotografií