Princ Harry: PRYČ Z BRITÁNIE! Potupně zmizel!

Princ Harry se svou Meghan 6

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

21. ledna 2020 18:05

Se sportovní taškou přes rameno a dvěma osobními strážci přiletěl v noci na dnešek do kanadského Vancouveru britský princ Harry, aby v této zemi začal nový život se svou manželkou Meghan a synem Archiem.

Rozhodnutí opustit role předních členů královské rodiny a finančně se osamostatnit oznámili mladí manželé tento měsíc a šokovali tak všechny, včetně královny Alžběty II.

Ta posléze svolala "krizový královský summit" a minulý týden Buckinghamský palác oznámil, že Harry a Meghan přijdou o titul královská výsost, ač vévodou a vévodkyní ze Sussexu zůstanou. Nebudou už též placeni z veřejných prostředků a přestanou plnit pracovní povinnosti plynoucí z příslušnosti ke královské rodině. Mohou ale pokračovat v soukromých charitativních aktivitách.

Pětatřicetiletý Harry v neděli nicméně vyjádřil nad novou situaci lítost. "Jsem velmi smutný z toho, že to takto dopadlo," uvedl. "Spojené království je můj domov a místo, které miluji. To se nikdy nezmění," řekl též mladší syn následníka trůnu prince Charlese.

"Doufali jsme, že budeme dál sloužit královně, Společenství a mým armádním spolkům bez veřejného financování. Bohužel to nebylo možné," dodal Harry. Rozhodnutím, které oznámili začátkem ledna, chtěli s Meghan hlavně získat větší soukromí.

Témata: Princ Harry