Vévodkyně Meghan a princ Harry: Svět zajímá jediná věc!

Meghan Markle 7

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

21. ledna 2020 20:30

Princ Harry a vévodkyně Meghan se dostali na křižovatku. Svět zajímá kde budou žít, čím se budou živit a kdo jim bude jako členům královské rodiny platit ochranku. Jisté je jen to, že od jara nebudou disponovat titulem královská výsost.

Pětatřicetiletý Harry v neděli nicméně vyjádřil nad novou situaci lítost. "Jsem velmi smutný z toho, že to takto dopadlo," uvedl. "Spojené království je můj domov a místo, které miluji. To se nikdy nezmění," řekl též mladší syn následníka trůnu prince Charlese.

"Doufali jsme, že budeme dál sloužit královně, Společenství a mým armádním spolkům bez veřejného financování. Bohužel to nebylo možné," dodal Harry. Rozhodnutím, které oznámili začátkem ledna, chtěli s Meghan hlavně získat větší soukromí.

Spekulace, které zajímají zejména daňové poplatníky, se vedou o to, kdo ponese náklady na bezpečnostní opatření života Harryho rodiny v Kanadě. Podle deníku Daily Mail nedávno kanadský premiér Justin Trudeau uvedl, že se o tom zatím nejednalo.

"Jsem si jistý, že o tom budou velmi horké diskuse mezi kanadskou a britskou vládou," řekl o víkendu BBC expert na královské finance David McClure.

Podle kanadských médií je mínění v zemi rozděleno v názoru na to, že si Harry a Meghan vybrali Kanadu za druhý domov. Podle jednoho z nedávných průzkumů by většina Kanaďanů chtěla Harryho jako generálního guvernéra, tedy zástupce britské královny. Jiný průzkum ale ukázal, že vítáni moc nejsou a že většina Kanaďanů nechce platit výdaje na zajištění jejich bezpečnosti.

Témata: Princ Harry Meghan Markle