Seznamte se s hlavními hrdiny Slunečné: Kdo to s kým táhne?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Seznamte se s hlavními hrdiny Slunečné: Kdo to s kým táhne?!

Herci z Ordinace září ve Slunečné
Herci z Ordinace září ve Slunečné (FTV Prima)

Vstup seriálu Slunečná na obrazovky připomíná výbuch granátu. První díly okamžitě připravily o prvenství do té doby pevně kralující Ordinaci v růžové zahradě 2 na Nově. Příběh dvou rozkmotřených sester Popelkových přikoval k televizorům přes milion diváků. Pro lepší orientaci v postavách deník Aha! připravil »pavouka vztahů« tedy kdo je kdo.

Týna Popelková

Eva Burešová (26)

Kdyby neměla dlouhé vlasy, všichni by si ji pletli s klukem. Je rázná, odvážná, dokáže každého chlapa v hospodě přepít, jezdí traktorem, kácí stromy motorovou pilou, jezdí tryskem na koni. Miluje statek a po smrti svého otce se ho za žádnou cenu nechce vzdát. Ve chvíli, kdy se objeví Janek Linhart a pokouší se ji zaujmout, ji to nechává zcela chladnou, protože je zadaná. Léta už chodí se Štěpánem, ale jakmile přijde na řadu boj o statek, všechno jde stranou.

Sylva Popelková 

Bára Jánová (30)

Starší sestra Týny, vyrůstala na statku, ale jakmile to šlo, odešla do Prahy, protože statek pro ni není to pravé místo. Je pragmatická a jiná než její sestra. Má malou dceru Barunku, kterou na statek odložila, a proto se tam občas vrací, ale je to pro ni spíš povinnost a přítěž. Když zemře otec, chce se statku co nejdříve zbavit a prodat ho. A že by tím mohla někomu ublížit, ji vůbec nezajímá. Myslí jen na sebe. 

Martin Popelka

Ota Jirák (70)

Vdovec a milující otec svých dcer. Popelka je dobrák od kosti a statkář s velkým srdcem. Svůj statek vybudoval z ničeho a je na něj náležitě pyšný. Hned v úvodu příběhu ale umírá a jeho smrt vnese ještě větší rozbroje mezi sestry, než jaké mezi nimi původně byly. Přestože zemřel, objevuje se své dceři Týně a pomáhá jí v jejích životních rozhodnutích. Nadále jí zůstává oporou. 

Janek Linhart 

Marek Lambora (24)

Mladý a bohatý muž, který je spolumajitelem firmy zabývající se prodejem elektřiny. Co nejde proměnit na peníze, pro něj nemá hodnotu. Má pocit, že si může všechno koupit, každého okouzlit a pokaždé dosáhne svého. Floutek, který navenek vypadá, že je sobec a nemá rád lidi, ale ve skrytu duše je úplně jiný. Na statku Slunečná se potká s Týnou Popelkovou a se svými kamarády z firmy se vsadí, že ji dostane, protože on je přece lamač dívčích srdcí.

Alžběta Slavíčková, obyvatelka Slunečné

Iva Hüttnerová (72)

Běta je náhradní maminka pro holky Popelkovy, odmala se o ně starala. Každému poradí a má léčitelské schopnosti. Vaří, peče, stará se o domácnost, hospodu a štamgasty.

Vilém Fiala, řidič a kamarád Janka, milenec Sylvy

Lukáš Langmajer (39)

Osobní řidič Janka a jeho jediný skutečný přítel. Je jeho naprostým opakem, ale pro šéfa by udělal cokoliv. Kde je Janek, tam je i on. Jako jediný mu dokáže říct pravdu do očí, a když přijde na sázku o Týnu, začne se svým šéfem hrát jeho hru.

Roman Maxa, bratranec a kamarád Janka

Filip Tomsa (35)

Společník a bratranec Janka a moc by chtěl být stejně úspěšný a okouzlující jako on. Přes veškerou snahu je ale vždycky o několik kroků pomalejší. Na první pohled se zná, že je to správný chlap, ale opak je pravdou. Pomalu a potichu se z něho začíná klubat tak trochu krysa.

Denisa, přítelkyně Janka

Veronika Arichteva(33)

Jankova momentální přítelkyně Denisa je modelka a dýdžejka. Sebevědomá žena, která přesně ví, co chce.

Tomáš Burian, obyvatel Slunečné

Filip Blažek (46)

Vdovec, sám vychovává Matěje a Vojtu. Prodal vše, co mohl, zadlužil se, aby měl peníze na léčbu manželky. Ale nemoc stejně vyhrála. Na statku se vším pomáhá.

Růžena Vodičková, obyvatelka Slunečné

Lucie Benešová (45)

Bývalá prostitutka, když zestárla, vrátila se do rodné vesnice a rozhodla se dělat dobré skutky. Rodina ji nepřijala a odmítla se s ní dělit o dědictví. Je servírka a doufá, že se jednou objeví její princ. Má ho na dosah ruky.

Antonín Javůrek – Tony, obyvatel Slunečné

Roman Tomeš (31)

Tony pracuje na statku. Je to urostlý, ale trochu jednoduchý mladík. Jako hodně mladý se dostal do vězení. Pak neměl kam jít, tak využil nabídku Martina Popelky, aby šel pracovat a bydlet k němu.

Profesor Jaromír Kohout, obyvatel Slunečné J

Jan Šťastný (54)

Nešťastná existence, bývalá filozofická kapacita, vysokoškolský profesor, který kvůli alkoholu přišel o vše. I o nohu. Práce moc nezastane, zato stále trousí moudra. A o tom, že by ho mohla ještě potkat láska, ani nesní, ale to by nebyl život, aby pro něj nepřichystal nejedno překvapení.

Hana Schwartzmüllerová, sekretářka Janka

Eva Holubová (61) 

Hana nahrazuje Jankovu matku. Má nějaký zvláštní radar, kterým pozná, co Janek potřebuje, ještě před tím, než to řekne.

Jan Linhart st. , otec Janka

Maroš Kramár (60)

Otec, který už si jen vychutnává vydělané bohatství. A užívá si ho plnými hrstmi. Svého syna poměřuje jen na základě jeho úspěchů v byznysu. I když ho Janek na začátku obdivuje, nakonec pochopí, že nechce skončit jako on.

Franta Vacek, starosta

Ondřej Pavelka (64)

Starosta, který má opravdu starosti. Byl to v zásadě hodný člověk, ale okolnosti a hlavně jeho žena ho nějak semlely. Má spoustu nápadů, jak vesnici posunout, ale hrozně málo času nápady realizovat. Má málo času i na vlastní firmu, lihovar.

Lída Vacková, manželka starosty

Dana Batulková (61)

Milující manželka pana starosty, matka Štěpána a Julie. Chce dobro pro svou rodinu. Nejvíc z celé rodiny touží získat Popelkovic statek. Pochopila, kolik peněz by mohla vynést zdejší »zázračná « voda.

Štěpán Vacek, syn starosty, přítel Týny

Jan Plouhar (37)

Už od základní školy chodí s Týnou a počítá s tím, že se vezmou. I proto doufá, že jednou shrábne celý Popelkův statek i se »zázračným« pramenem. Snaží se Týně na statku pomáhat a být jí na blízku, ale ta má pro tuto chvíli víc na srdci statek než Štěpána. 

Julie Vacková, dcera starosty

Lucie Polišenská (33)

Julie pracuje na statku a pomáhá nejlepší kamarádce Týně s účetnictvím, protože studovala ekonomickou školu. Do toho má na starosti sýrárnu s vyhlášenými místními dobrotami. Julie víc tíhne k rodině Popelků než k té vlastní. 

Leoš Kratina, obyvatel Slunečné

David Prachař (61)

Soused a nejlepší kamarád Franty Vacka. Je ženatý a má dvě děti. Ví i to, že je otcem Štěpána, ale stejně jako Lída to nechce prozradit. I proto musí příteli lhát. Jeho žena Jana je nejlepší kamarádka Lídy.

Jana Kratinová, obyvatelka Slunečné

Tereza Brodská (51)

Matka dvou dětí a starosta s manželkou jsou její nejlepší přátelé. Přestože se mají s Lídou rády, občas se objeví hádky. Má kolem sebe neustále společnost několika kamarádek, kterétak zpoza rohu ovládají své manžele.

Ála Konvičková, prodavačka 

Pavla Tomicová (57)

Majitelka pojízdné prodejny. Prodává vše, co si lidi nestihli koupit ve městě. Kupuje přebytky jejich zemědělských produktů. A ty jako bio přeprodává do města. Veselá šmelinářka, která občas něco ukradne.

Aleš Řehák, obyvatel Slunečné

Norbet Lichý (55)

Původní profesí je zedník, ale dělá na volné noze. Je manuálně zručný, takže ho ve vesnici volají na drobné opravy, ale je fakt, že se moc nepředře. Momentálně opravuje starý mlýn Pražákovi za Slunečnou a je i šéf místních rybářů.

Marie Řeháková, obyvatelka Slunečné 

Martina Preissová (44)

Výrazně mladší manželka Aleše pracuje v mateřské školce. Mají veselý vztah, on se jí bojí, protože má nad ním intelektuálně navrch. Vzhledem k tomu, že se Aleš raději věnuje pivu a kamarádům, má žena občas aférku.

Pavel Slanina, obyvatel Slunečné 

Karel Zima (48)

Tesař a truhlář, po úrazu nezaměstnaný. Občas dělá kšeftíky. Když potřebuje peníze, prodá stromy z jejich lesa. Chová včely, rád vysedává v hospodě. Podpantoflák, prostý venkovský týpek.

Petra Slaninová, švadlena 

Jana Stryková (40)

Švadlena, která šije pro butik ve městě i pro ženské ve vsi. Je živitelkou rodiny, protože manžel je na pracáku a jeho největším koníčkem je alkohol. Mají dceru, ale Slaninová chce ještě jedno miminko, proto chodí za Bětou, aby jí pomohla.

Radek Dolejš, obyvatel Slunečné

Leoš Noha (51)

Radek pracuje v továrně na směny, ale taky provozuje autodopravu. Náklaďákem vozí lidem, co potřebují. Mezi hospodskými povaleči je největší pracant, ale zároveň i největší kibic.

Zuzana Dolejšová, cukrářka 

Eva Decastelo (41)

Vyučená cukrářka, která doma peče na zakázku, a protože je hodně šikovná, má spoustu kšeftů. Pro její svatební dorty jezdí až z Prahy. Ráda by byla něco víc, proto se hodně snaží dělat pro ves. Je trochu semetrika. Zpívá ve sboru. Mají dvě děti, Michala a Zuzanku.

Slunečná: Když se Pavla Tomicová rozzuří, i auta začnou lítat!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.