Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Clippers táhl za vítězstvím Leonard, Dallas přišel o Powella

Souboj předních celků Západní konference vyhráli basketbalisté Los Angeles Clippers, kteří porazili Dallas 110:107. Hostům s 36 body a 11 doskoky vévodil Kawhi Leonard, 36 bodů nastřílela i domácí hvězda Luka Dončič. Mavericks však přišli o pivota Dwighta Powella, jenž si přetrhl Achillovu šlachu a sezona pro něj skončila.

Utkání Dallas - LA Clippers
zdroj: ČTK/AP

Osmadvacetiletý Kanaďan Powell se v závěru první části skácel při pokusu o únik, nikdo ze soupeřů se ho přitom nedotkl. Obavy z vážného zranění potvrdilo vyšetření magnetickou rezonancí a klíčový pivot Mavericks, jenž má v ročníku zápasové průměry 9,6 bodu a 5,7 doskoku, se bude léčit minimálně do konce sezony. Vyloučena není ani operace.

Dončič předvedl další výborný výkon, k 36 bodům přidal deset doskoků a devět asistencí. Třináct bodů nastřílel Tim Hardaway a deset Kristaps Porzingis, který se vrátil po zranění. Proměnil ale jen čtyři ze 17 střel.

Clippers, kteří zvítězili počtvrté v řadě, táhli vedle Leonarda zejména Landry Shamet, jenž nasbíral 18 bodů včetně pěti trojek, a Louis Williams s 16 body. Druhý celek západu vedl během prvního poločasu až o 14 bodů, necelé tři minuty před koncem ale domácí stáhli na 98:100.

Poté zaúřadovali Montrezl Harrell, který proměnil dvě šestky, a Shamet, jehož trojka zajistila Clippers sedmibodový náskok. Mavericks se ještě přiblížili na 105:108 a Hardaway měl dokonce možnost vyrovnat, jeho trojka však obroučkou nepropadla.

Kaliforňané, jimž s bolavým stehenním svalem chyběl už pošesté v řadě Paul George, získali osmý triumf z posledních deseti utkání. Na první Lakers však stále ztrácejí tři výhry. Mavericks vedou Jihozápadní divizi, v pořadí konference jsou pátí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články