Basketbalisté Los Angeles Clippers zvítězili v Dallasu 110:107, domácím se zranil klíčový hráč

Jediný zápas úterního programu NBA vyhráli basketbalisté Los Angeles Clippers, kteří v souboji předních celků Západní konference zvítězili v Dallasu 110:107. Hostům s 36 body a 11 doskoky vévodil Kawhi Leonard, 36 bodů nastřílela i domácí hvězda Luka Dončič. Mavericks však přišli o pivota Dwighta Powella, jenž si zřejmě přetrhl Achillovu šlachu.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dwight Powell

Dwight Powell | Zdroj: Reuters

Osmadvacetiletý Kanaďan Powell se v závěru první části skácel při pokusu o únik, nikdo ze soupeřů se ho přitom nedotkl.

„Jistě to budeme vědět až po rentgenu. Bojím se nicméně, že situace je vážná,“ řekl novinářům trenér Rick Carlisle. Podle prvních prognóz se klíčový pivot Mavericks, jenž má v ročníku zápasovéJ průměry 9,6 bodu a 5,7 doskoku, bude léčit minimálně do konce sezony.

Dončič předvedl další výborný výkon, k 36 bodům přidal deset doskoků a devět asistencí. Třináct bodů nastřílel Tim Hardaway a deset Kristaps Porzingis, který se vrátil po zranění. Proměnil ale jen čtyři ze 17 střel.

Hosty dotáhl k výhře Leonard

Clippers, kteří zvítězili počtvrté v řadě, táhli vedle Leonarda zejména Landry Shamet, jenž nasbíral 18 bodů včetně pěti trojek, a Louis Williams s 16 body. Druhý celek západu vedl během prvního poločasu až o 14 bodů, necelé tři minuty před koncem ale domácí stáhli na 98:100.

Poté zaúřadovali Montrezl Harrell, který proměnil dvě šestky, a Shamet, jehož trojka zajistila Clippers sedmibodový náskok. Mavericks se ještě přiblížili na 105:108, a Hardaway měl dokonce možnost vyrovnat, jeho trojka však obroučkou nepropadla.

Kaliforňané, jimž s bolavým stehenním svalem chyběl už pošesté v řadě Paul George, získali osmý triumf z posledních deseti utkání. Na první Lakers však stále ztrácejí tři výhry. Mavericks vedou Jihozápadní divizi, v pořadí konference jsou pátí.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme