S knihou za zábavným poznáním

Skolacka
Krásné ilustrace a fotografie a mnoho zajímavých a zábavných informací obsahují knihy, které vezmou malé čtenáře na vzrušující cestu za poznáním. Nebude chybět říše zvířat, cesta po divech světa, mytologické příběhy, povídání o zraku či odhalování fungování různých přístrojů.

Proč si neužít trochu zábavného poznání, i když nemusí být úplně pravdivé? Zvířecí říše je pestrá a ukrývá v sobě řadu zajímavostí. Dokážete poznat, co je pravda a co se naopak nikdy nestalo?

Víte, proč mají zebry pruhy? A proč netopýři visí hlavou dolů? Proč ježek dupe? Proč má žirafa dlouhý krk? A proč mohou včely bodnout jen jednou? Jestli ne, tak v téhle knize se to všechno dozvíte…
No, možná to, co se v ní dozvíte, není tak úplně pravda a paní učitelka by s tím možná nesouhlasila, ale zase na druhou stranu – tahle knížka vás bude na rozdíl od školních učebnic bavit. Bude vás bavit ji číst, a budete se u ní bavit. A když se člověk baví, tak přece zase tak moc nezáleží na tom, jestli to, co čte, se opravdu stalo nebo ne. Nebo ano?
Tak si s touhle knížkou někam zalezte, začtěte se do ní a pak řekněte sami, jak to tedy vlastně je.

Tatínku, povídej…

Autor: Aleš Preis
Ilustrovala: Eva Roverová

Počet stran: 80
Vazba: vázaná
Formát: 180×180 mm
ISBN: 978-80-87973-49-3
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Tatínku, povídej… vydalo nakladatelství No Limits.

————————————————

Humorná, drsně realistická a krásně ilustrovaná kniha vezme čtenáře do světa parazitů a breberek. I lidské tělo, ať už sebevíce čisté, představuje domov pro různé cizopasníky. Tři… dva… jedna… škrábání zdar!

Napadlo vás někdy, že snad každý živý tvor na naší planetě – včetně nás lidí – je „domovem“ mnoha různých cizopasníků? Jsou stovky všelijakých parazitů, od maličkých roztočů po dlouhé tasemnice, kteří mohou žít na povrchu nebo uvnitř našich těl. Ale neděste se! Vaše těla jsou bezpochyby příliš čistá a upravená na to, aby uživila mnoho parazitů. Pár jich však „hostíte“, i když si to nemyslíte. A o těch dalších si můžete přečíst spoustu zajímavých, někdy až šokujících informací v téhle absolutně pravdivé, drsně realistické i vtipně napsané a ilustrované knížce! Že se od teď během několika následujících vteřin začnete někde škrábat?! To je jasné! A když vás čtení pobaví, můžete si užít také další knihu z dílny populárního autora a ilustrátora – Bobky, šišky a jiná hovínka, tedy knihu o tom, o čem se většinou nemluví.

Ukázka z knihy

Co nas vsechny zere

Co nás všechny žere?

Paraziti – breberky kolem nás, na nás a v nás
Autor: Nicola Davies
Přeložil: Tomáš Kapic
Ilustroval: Neal Layton

Počet stran: 64
Vazba: vázaná
Formát: 240×150 mm
ISBN: 978-80-7529-571-2
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Co nás všechny žere? vydalo nakladatelství Slovart.

————————————————

Příběhy bohů a hrdinů z celého světa doplněné ilustracemi vás seznámí se známými mytologickými bytostmi. Sledujte bohy, jak pomáhali lidem, prožívejte s hrdiny velká dobrodružství a třeste se před mýtickými příšerami.

V překrásně ilustrované knize se setkáme nejen s bohy a hrdiny, ale i se zvláštními bytostmi, jako jsou Sirény, kyklopové, kentauři a Harpyje. Objevíte spoustu dobrodružství, někdy trochu děsivých.
Díky dobře napsanému textu a barevným zábavných ilustracím si každou stránku opravdu užijete. Poznáte silné i slabé stránky bohů, triky, které slavní hrdinové používali při svých dobrodružstvích, promyšlené postupy, jak porazit strašlivé příšery, a nejlepší způsoby, jak se setkat a spřátelit s bájnými bytostmi!

Ukázka z knihy

Velka kniha mytologie

Velká kniha mytologie

Příběhy bohů a hrdinů z celého světa
Autorka: Federica Magrin
Přeložila: Jana Bílková
Ilustrovala: Laura Brennilová

Počet stran: 80
Vazba: vázaná
Formát: 245×340 mm
ISBN: 978-80-271-2523-4
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Velká kniha mytologie vydalo nakladatelství Grada.

————————————————

Zrak patří k jednomu z pěti lidských smyslů. Díky němu můžeme pozorovat svět a dění okolo nás. Jak zrak funguje? Co všechno oko dokáže spatřit? A co když nevidíme? Na tyto i další otázky najdete odpověď v následující knize.

Originálně pojatá, ilustrovaná naučná kniha o zraku rozhodně oko čtenářů potěší. A malý i velcí se v ní dozvědí, jak zrak funguje, co znamená vidět, co znamená nevidět, jak je svět barevný, co všechno se v něm dá spatřit, co naopak zůstává očím skryto (třeba duše nebo černá díra!), jak se to dá zachytit v obrazech, co je iluze, a taky, že svět je mnohem hezčí, když se na něj nekoukáme jen svýma očima.

Ukázka z knihy

Tak to vidim

Tak to vidím

Autoři: Andrij Lesiv, Romana Romanyšyn
Přeložila: Jiřina Dvořáková

Počet stran: 56
Vazba: vázaná
Formát: 265×290 mm
ISBN: 978-80-257-2868-0
Doporučená cena: 348 Kč

Knihu Tak to vidím vydalo nakladatelství Argo.

————————————————

Krása umění a poznatky vědy se propojily v zajímavé publikaci, která dětskému čtenáři přiblíží Darwinovou evoluční teorii a vše kolem prvních živých organismů. Začtěte se do velkoformátové knihy popisující evoluci.

Kniha se okamžitě po svém zveřejnění stala senzací. Není divu – autorka Sabina Radeva, vystudovaná molekulární bioložka, dnes úspěšná ilustrátorka a grafička, v ní dokázala obdivuhodně propojit vědu s uměním!
Dávno předtím, než se na planetě Zemi objevili lidé, vypadala úplně jinak než dnes. První živé organismy se postupně vyvíjely, rostliny a zvířata se proměňovaly v průběhu milionů let. Tento proces nazýváme evoluce. Dříve si lidé mysleli, že svět vznikl v jednom okamžiku a vše živé vypadalo stejně jako dnes. Později přišli někteří významní vědci s objevy, které to popíraly. Jedním z nich byl Charles Darwin. Ten na základě soustředěného pozorování přírody, bez pomoci moderních technologií, dospěl k závěrům, jež změnily naše chápání života na Zemi.
Tato inteligentní, bohatě ilustrovaná kniha jednoduchým způsobem vysvětluje jeho všeobecně známou, ač dnes již v mnohém překonanou evoluční teorii, seznamuje s historií vědy a především otevírá dětskou mysl a probouzí zájem o svět kolem nás. Nejmenší čtenáře zaujmou nádherné živé obrázky, starší začnou pronikat do světa přírodovědy, ti nejstarší a zajisté i dospělí ocení dodatky na konci knihy, kde najdou další klíčové vědecké osobnosti a pojmy, slovníček vysvětlující obtížnější slova, stejně jako informace uvádějící na pravou míru některé Darwinovy mylné představy.

Ukázka z knihy

O vzniku druhu

O vzniku druhů: Darwinova teorie pro děti

Autorka a ilustrátorka: Sabina Radeva
Přeložila: Lenka Vodrážková

Počet stran: 64
Vazba: vázaná
Formát: 226×285 mm
ISBN: 9788088276968
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu O vzniku druhů: Darwinova teorie pro děti vydalo nakladatelství PRESCO GROUP a.s. ve své edici Ella&Max,  kde si můžete prohlédnout další ukázku.

————————————————

Malý hrdina Štěpán má o své budoucnosti jasno. Bude vynálezcem! Každý přístroj ho fascinuje a snaží se odhalit principy jeho fungování. Nejvíce zábavy si užije při zkoumání starožitných hodin a díky tomu si čtenáři osvojí určování času.

Štěpán je neobyčejně zvídavý kluk. Všechno ho zajímá, všemu chce přijít na kloub. Jakmile je v jeho dosahu nějaký přístroj, hned zkoumá, jak funguje a jak by se ho dalo využít. Na otázku, čím by chtěl být, bez váhání odpoví: „Budu vynálezcem!“
Co se stane, když se takový kluk ocitne sám v noci s velkými starožitnými hodinami? Jak fungují? A jaké tajemství se skrývá u prarodičů na půdě? Vezměte si šroubovák, hodinářské kukátko a probuďte ve svých dětech vynálezce.
Kniha je určena pro předškolní děti nebo pro čerstvé školáky, kteří mají rádi stroje a přístroje a rádi si čtou s rodiči. Mimo jiné příběh o Štěpánovi dětem nenásilně a hravou formou osvětluje základní terminologii spojenou s určováním času (malá a velká ručička a jaký časový úsek ukazuje, celá hodina, časové úseky ciferníku atd.).

Ukázka z knihy

Stepanuv podivuhodny stroj

Štěpánův podivuhodný stroj

Autorka: Zuzana Pospíšilová
Ilustrovala: Eva Chupíková

Počet stran: 64
Vazba: vázaná
Formát: 172×222 mm
ISBN: 978-80-262-1537-0
Doporučená cena: 225 Kč

 

Knihu Štěpánův podivuhodný stroj vydalo nakladatelství Portál, kde najdete i ukázky.

————————————————

Vydejte se světem křížem krážem na dobrodružnou cestou za poznáním! Po významných památkách vás provedou osoby, které k nim mají nějaký vztah. Proto bude každý příběh jiný a originální.

Tato kniha je věnovaná nejúžasnějším světovým památkám. Chceme vám vyprávět příběh každé z nich tak, aby vás skutečně zaujal. Proto jsme si u každé památky vybrali osobu, která je s příběhem či legendou úzce spjatá. Proto je každý příběh jiný, podle osoby, která jej vypráví – může být poetický, pohádkový nebo i technický.
Skvělé ilustrace Giulie Lombardové vás ohromí a přiblíží vám atmosféru každého místa. Společně tak navštívíme šikmou věž v Pise, Karlův most v Praze, chrám Sagrada Familia v Barceloně, Machu Picchu v Peru i sydneyskou Operu.

Ukázka z knihy

Divy sveta

Divy světa

Autorka: Daniela Celliová
Přeložila: Magdalena Petrů
Ilustrovala: Giulia Lombardová

Počet stran: 104
Vazba: vázaná
Formát: 270×357 mm
ISBN: 978-80-271-2264-6
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Divy světa vydalo nakladatelství Grada. Nezapomeňte si přečíst ukázku.

————————————————

Nádherné ilustrace a fotografie doprovází vyprávění o zvířatech, která obývají louky, lesy či zahrady. Známý spisovatel a lesník přináší paletu zajímavých informací a přibližuje život obyvatel zvířecí říše.

Ve své nejnovější knížce pro děti se Peter Wohlleben, autor řady úspěšných knih o lese, tentokrát věnuje zvířatům. Známý lesník doprovodí malé čtenáře ke zvířatům, která žijí docela blízko – v lese, na zahradě, u vody a s námi v domě. Budou při tom, když divoká prasata a mouchy přivedou na svět mladé, když se vydají za potravou, budou se bránit nebo je tu a tam postihne nějaká nemoc. Od mušek třásněnek až po vlka – o všech těchto bytostech se děti dozví spoustu zajímavých věcí. Vydejte se s námi do tajemného světa zvířat!

Znáte odpovědi na tyto otázky?

  • Jak chytré jsou kozy?
  • Kdo žije v sudu s dešťovou vodou?
  • Proč mají srnčata na zádech puntíky?

Knížka je, stejně jako autorův bestseller Slyšíš, jak mluví stromy? doplněna nádhernými ilustracemi Stefanie Reich a fotografiemi Jense Steingässera.
Knížka je určená dětem od šesti let, ale vzhledem ke krásným ilustracím a nenáročným textům si knížku oblíbí i mladší a příjemně překvapí i rodiče či prarodiče.

Ukázka z knihy

Vis kde bydli zvirata ukazka

Víš, kde bydlí zvířata?

Poznáváme život na loukách a v lesích
Autor: Peter Wohlleben
Přeložila: Magdalena Havlová

Počet stran: 128
Vazba: vázaná
Formát: 220×290 mm
ISBN: 978-80-88316-42-8
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Víš, kde bydlí zvířata? vydalo nakladatelství Kazda. Prolistujte si ukázku.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTatínku, povídej...

Preis, Aleš

No Limits, 2019

zobrazit info o knizeCo nás všechny žere?
Paraziti - breberky kolem nás, na nás a v nás

Davies, Nicola

Slovart, 2019

zobrazit info o knizeVelká kniha mytologie
Příběhy bohů a hrdinů z celého světa

Magrin, Federica

Grada, 2019

zobrazit info o knizeTak to vidím

Lesiv, Andrij – Romanyšyn, Romana

Argo, 2019

zobrazit info o knizeO vzniku druhů: Darwinova teorie pro děti

Radeva, Sabina

PRESCO GROUP a.s., 2019

zobrazit info o knizeŠtěpánův podivuhodný stroj

Pospíšilová, Zuzana

Portál, 2019

zobrazit info o knizeDivy světa

Celliová, Daniela – Lombardová, Giulia

Grada, 2019

zobrazit info o knizeVíš, kde bydlí zvířata?
Poznáváme život na loukách a v lesích

Wohlleben, Peter

Kazda, 2019

Napsat komentář