Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
>

Nejlepší audioknihy 2024 – hodnocení a recenze

9. 10. 2022 aktualizováno

Audioknihy se v poslední době staly nesmírně populární. Doslova za pár korun si můžete zakoupit kvalitní obsah, který vám bude prezentován formou příjemného vyprávění. Tady jsou nejlepší audioknihy roku 2023!

Název Shrnutí
TOP 10 audioknih
1. Sága o Zaklínači audiokniha Sága o Zaklínači Žánr: fantasy
Autor: Andrzej Sapkowski
Interpret: Martin Finger
Délka: 76 hodin 3 minuty
Zjistit cenu
2. Záhada hlavolamu recenze audioknihy Záhada hlavolamu Žánr: audioknihy pro mládež
Autor: Jaroslav Foglar
Interpret: David Matásek
Délka: 8 hodin 22 minut
Zjistit cenu
3. Řeka bohů audiokniha Řeka bohů Žánr: romantické audioknihy
Autor: Wilbur Smith
Interpret: Libor Terš
Délka: 28 hodin 30 minut
Zjistit cenu
4. audiokniha Code 93 Code 93 Žánr: detektivky, thrillery
Autor: Olivier Norek
Interpret: Martin Stránský
Délka: 8 hodin 10 minut
Zjistit cenu
5. Důmyslné umění, jak mít všechno u pr**le audioknihy Důmyslné umění, jak mít všechno u pr**le Žánr: motivační audioknihy
Autor: Mark Manson
Interpret: David Prachař
Délka: 7 hodin 3 minuty
Zjistit cenu
6. Sapiens audiotéka recenze Sapiens Žánr: dějiny a historie
Autor: Yuval Noah Harari
Interpret: Luboš Ondráček
Délka: 15 hodin 54 minut
Zjistit cenu
7. Trhlina audiokniha Trhlina Žánr: horory a mystika
Autor: Jozef Karika
Interpret: J.Kaluža, N. Lichý aj.
Délka: 4 hodiny 14 minut
Zjistit cenu
8. Stopařův průvodce galaxií audiokniha Stopařův průvodce galaxií Žánr: sci-fi audioknihy
Autor: Douglas Adams
Interpret: Vojtěch Dyk
Délka: 6 hodin 28 minut
Zjistit cenu
9. Boss Babiš názor Boss Babiš Žánr: literatura faktu
Autor: Jaroslav Kmenta
Interpret: Petr Kubes
Délka: 10 hodin 4 minuty
Zjistit cenu
10. Babička drsňačka názor na audioknihu Babička drsňačka Žánr: pohádky
Autor: David Walliams
Interpret: Jiří Lábus
Délka: 3 hodiny 39 minut
Zjistit cenu

Nejlepší audioknihy napříč žánry

Recenze Sága o Zaklínači – nejlepší fantasy audiokniha

Sága o Zaklínači audiokniha

Tahle fantastická sága obsahuje Krev elfů, Čas opovržení, Křest ohněm, Věž vlaštovky a Paní jezera. Jedná se o úžasnou audioknihu z fantasy světa, kterou napsal vynikající spisovatel Andrzej Sapkowski. Hlavní roli sehrává meč, magie a intriky.

Několik úžasných příběhů vypráví o zaklínači Geraltovi, jehož posláním je chránit obyčejný lid před krvelačnými nestvůrami. Celý příběh je propleten láskou, věštbou, ale také nelítostnou krutostí. Geralt si vezme do péče malé dítě, o němž nemá tušení, že představuje nebezpečný plamen, jenž může ovlivnit osud celého světa. Všechny knihy ze série zaklínač najdete na Kniha.cz – knihy zaklínač.

Zaklínač se v roce 2020 stává zase o něco víc populárnější díky seriálu na Netflixu. Že by audiokniha roku?

Recenze Záhada hlavolamu – nejlepší audiokniha pro mládež

Záhada hlavolamu recenze audioknihy

Jednou z nejlepších audioknih pro děti a mládež je nepochybně Záhada hlavolamu. Během osmi hodin poslechu se dětská mysl ocitne v klukovském světě plném dobrodružství a záhad. Děj se odehrává ve Stínadlech. Právě tam úřaduje Klub Rychlých šípů, kterým velí svědomitý Mirek Dušín. Zvrat nastává v okamžiku, kdy se skupinka mladých dobrodruhů dozví o příběhu učně Jana Tleskače.

Rychlé šípy se vypraví na neznámé území hledat plán létajícího kola. Splnění úkolu ovšem nebude vůbec jednoduché, protože jim v jejich záměru budou bránit Vontové. Záhada hlavolamu je vynikající audioknížka pro děti, která je nesmírně napínavá a poučná zároveň.

Recenze Řeka bohů – nejlepší romantická audiokniha

Řeka bohů audiokniha

Audiokniha Řeka bohů patří mezi veleoblíbené dobrodružné romány, který by si neměl nechat ujít žádný milovník tohoto žánru. Děj se odehrává ve starověkém Egyptě. Ačkoli příběh není zcela reálný, zakládá se na skutečných událostech a historicky doložených postavách. Vynikající spisovatel Wilbur Smith nás zavede do drsného světa, kde není nouze o zradu a vášeň. Pokud milujete dávný Egypt, Řeka bohů je pro vás ta pravá.

Recenze Code 93 – nejlepší detektivní audiokniha

audiokniha Code 93

Velkou vlnu napětí a adrenalinu vám dokáže přinést audiokniha Code 93. Z úst Martina Stránského se dozvíte o detektivním případu se vším všudy. Scénář líčí ožití černošského překupníka přímo na pitevním stole. Jedná se o šokující thriller, za jehož zrodem stojí francouzský kriminalisty Olivier Norek. Právě ten vymyslel postavu kapitána Victora Costa, který musí během vyšetřování překročit zažité metody vyšetřování. Code 93 je skvělá audiokniha s níž chybu udělat prostě nelze.

Recenze Důmyslné umění, jak mít všechno u pr**le – nejlepší motivační audiokniha

Důmyslné umění, jak mít všechno u pr**le audioknihy

Úžasnou motivační knihou, kterou můžete posunout dopředu svůj osobní rozvoj, je Důmyslné umění, jak mít všechno u pr**le od Marka Mansona. Po poslechu této audioknihy byste se neměli snažit být neustále pozitivní, ale spíše usilovat o zralost a vlastní naplněnost. Jak sám americký bloger a spisovatel říká, pokud něco nestojí za nic, je dobré se s takovou informací smířit a naučit se s ní žít. Každý člověk má své limity a dělá chyby, protože ne každý je úspěšná hvězda. Důmyslné umění, jak mít všechno u pr**le je tak trošku netradiční motivační kniha, která se od těch ostatních skutečně liší.

Recenze Sapiens – nejlepší audiokniha o dějinách a historii

Sapiens audiotéka recenze

Audiokniha Sapiens popisuje vývoj člověka od samého začátku. Autor svými řádky začíná v Africe před 2 miliony let a postupně se dostává až do dnešní doby. Snaží se především vysvětlit, jak se z bezvýznamného a nepočetného lidoopa stal tvor, který dnes ovládá celou planetu. V knize nechybí nejdůležitější vývojové body, informace o objevu zemědělství, penězích, víře a finančnictví. Kam se posune lidstvo dál? Spisovatel Harari nezapomíná ani na budoucnost. Kam nás zavede lidský blahobyt? Do záhuby, nebo někam úplně jinam? Sapiens považujeme za audioknihu roku.

Recenze Trhlina – nejlepší hororová audiokniha

Trhlina audiokniha

Děj hororového vyprávění Trhlina se odehrává na západním Slovensku. Konkrétně budete naslouchat vyprávění o hoře Tribeč, která se nachází nedaleko Nitry. Právě tohle místo je spoutáno s křesťanskou a pohanskou mystikou. Je to místo odkud se už nemusíte nikdy vrátit zpátky. Někteří se sice vrátili, o svých zážitcích ale nechtějí hovořit a odmítají s kýmkoliv mluvit. Do Tribeče se nyní vypraví čtvero mladých lidí, kteří své zážitky hodlají sdílet na sociálních sítích. Přitom se vůbec neznají, společně však stojí o velkou slávu a dobrodružství. Dostanou, po čem touží?

Recenze Stopařův průvodce galaxií – nejlepší sci-fi audiokniha

Stopařův průvodce galaxií audiokniha

Stopařův průvodce galaxií je nejlepší scifi audiokniha, jakou si můžete zakoupit. Ostatně knihu miluje také velký vizionář Elon Musk. Děj dnes již klasického díla je komplikovaný a zároveň originální. Začíná zničením planety Země, která musí ustoupit nové galaktické dálnici. Jenom velkým štěstím nezahyne Arthur Dent, náš hlavní hrdina, jenž začne spolupracovat s novým přítelem Fordem Prefectem. Z toho se nakonec vyklube mimozemšťan. Ačkoli je audiokniha Stopařův průvodce galaxií zcela smyšlená, její scénář se zakládá na mnoha filozofických otázkách: život, vesmír, budoucnost…

Recenze Boss Babiš – nejlepší audiokniha literatura faktu

Boss Babiš názor

Boss Babiš je populární audioknížka o vlivném podnikateli a politikovi Andreji Babišovi. Popisuje svět tohoto miliardáře a vysvětluje jeho velký vliv a nebezpečí, které může představovat. Tato kniha přináší řadu známých, ale i dosud nezveřejněných informací. Titul mluví o Babišovi jako o oligarchovi, jehož byznys jej přibližuje ke kmotrům, jako je František Mrázek nebo Radovan Krejčíř. Určitě audiokniha roku 2019 v České republice.

Recenze Babička drsňačka – nejlepší pohádková audiokniha

Babička drsňačka názor na audioknihu

Pohádky pro děti musí být nejen zábavné, ale také poutavé. Právě taková je audiokniha Babička drsňačka, kterou čte neobyčejný Jiří Lábus. Příběh se točí kolem Benové babičky, jež má bílé vlasy, tlusté brýle, nosí zubní protézu a naslouchátko. Oproti ostatním babičkám se ale hodně liší: má totiž v plánu odcizit korunovační klenoty. Fantastický příběh plný zábavy a humoru pochází od uznávaného britského herce a scénáristy Davida Walliamse.

Náš tip

Rádi čtete, ale vadí vám hmotnost a velikost klasických knih? Pak doporučujeme čtečku elektronických knih.

Nejlepší fantasy audioknihy

Nejlepší mluvené slovo počítá i s tímto žánrem. Fantasy audioknihy jsou plné magie a kouzel. Nechybí ani nadpřirozené bytosti, bohové a nevysvětlitelné situace. Pokud máte rádi fantasii a záhady, fantasy audioknihy ke stažení jsou pro vás to nejlepší.

Název Shrnutí
TOP 10 fantasy audioknih
1. Sága o Zaklínači audiokniha Sága o Zaklínači Žánr: fantasy
Autor: Andrzej Sapkowski
Interpret: Martin Finger
Délka: 76 hodin 3 minuty
Zjistit cenu
2. Noční hlídka audiokniha recenze Noční hlídka Žánr: fantasy
Autor: Sergej Lukjaněnko
Interpret: Jiří Černý
Délka: 17 hodin 7 minut
Zjistit cenu
3. Naslouchač audio kniha Naslouchač Žánr: fantasy
Autor: Petra Stehlíková
Interpret: Jitka Ježková
Délka: 10 hodin 30 minut
Zjistit cenu
4. Pán prstenů - trilogie recenze Pán prstenů – trilogie Žánr: fantasy
Autor: J. R. R. Tolkien
Interpret: Aleš Procházka
Délka: 59 hodin 9 minut
Zjistit cenu
5. Píseň ledu a ohně audiokniha recenze a názor Píseň ledu a ohně Žánr: fantasy
Autor: G. R. R. Martin
Interpret: David Prachař
Délka: 267 hodin 9 minut
Zjistit cenu
6. Obléhání Macindawu zkušenosti, tip na audioknihu Obléhání Macindawu Žánr: fantasy
Autor: John Flanagan
Interpret: Matouš Ruml
Délka:9 hodin 55 minut
Zjistit cenu
7. Krev elfů tip na audioknihu Krev elfů Žánr: fantasy
Autor: Andrzej Sapkowski
Interpret: Martin Finger
Délka: 11 hodin 48 minut
Zjistit cenu
8. Hra o trůny audio kniha recenze Hra o trůny Žánr: fantasy
Autor: G. R. R. Martin
Interpret: František Dočkal
Délka: 44 hodin 33 minut
Zjistit cenu
9. Letopisy Narnie recenze Letopisy Narnie Žánr: fantasy
Autor: Clive Staples Lewis
Interpret: Miroslav Táborský
Délka: 36 hodin 20 minut
Zjistit cenu
10. Metro 2033 kniha k poslechu tip na knížku Metro 2033 Žánr: fantasy
Autor: Dmitry Glukhovsky
Interpret: Filip Čapka
Délka: 17 hodin 34 minut
Zjistit cenu

Nejlepší audioknihy pro mládež

Audioknihy pro děti a mládež zahrnují několik literárních žánrů. Od prózy přes poezii až po drama. Tyto knihy jsou určeny mladým čtenářům od cca 3 do 16 let. Hlavním účelem žánru je vštěpit mladým lidem vztah k jazyku, četbě, poslechu a literatuře.

Název Shrnutí
TOP 10 audioknih pro mládež
1. Záhada hlavolamu recenze audioknihy Záhada hlavolamu Žánr: audioknihy pro mládež
Autor: Jaroslav Foglar
Interpret: David Matásek
Délka: 8 hodin 22 minut
Zjistit cenu
2. recenze audioknihy My děti ze stanice ZOO My děti ze stanice ZOO Žánr: audioknihy pro mládež
Autor: Ch. V. Felscherinow, H. Rieck, K. Hermann
Interpret: Michal Jagelka, Viktorie Taberyová
Délka: 11 hodin 38 minut
Zjistit cenu
3. nejlepší audioknihy - Boj o ostrov Boj o ostrov Žánr: audioknihy pro mládež
Autor: Arthur Ransome
Interpret: Aleš Procházka
Délka: 12 hodin 26 minut
Zjistit cenu
4. Doktor Proktor a prdicí prášek recenze a názor Doktor Proktor a prdicí prášek Žánr: audioknihy pro mládež
Autor: Jo Nesbø
Interpret: David Novotný
Délka: 4 hodiny 35 minut
Zjistit cenu
5. Hoši od Bobří řeky audiokniha - tip na nejlepší knihu k poslechu Hoši od Bobří řeky Žánr: audioknihy pro mládež
Autor: Mark Manson
Interpret: David Prachař
Délka: 8 hodin 3 minuty
Zjistit cenu
6. kniha Cesta kolem světa za 80 dní, Dvacet tisíc mil pod mořem, Dva roky prázdnin Cesta kolem světa za 80 dní Žánr: audioknihy pro mládež
Autor: Jules Verne
Interpret: J. Adamíra, R, Brzobohatý aj.
Délka: 6 hodin 18 minut
Zjistit cenu
7. audioknihy mp3 Malý princ Malý princ Žánr: audioknihy pro mládež
Autor: Antoine de Saint-Exupéry
Interpret: Daniela Kolářová, Ladislav Mrkvička
Délka: 1 hodina 48 minut
Zjistit cenu
8. Tulák po hvězdách audioknihy online k poslechu Tulák po hvězdách Žánr: audioknihy pro mládež
Autor: Jack London
Interpret: Jan Vondráček
Délka: 4 hodiny 3 minuty
Zjistit cenu
9. audio knížka Vinnetou recenze a tip Vinnetou Žánr: audioknihy pro mládež
Autor: Karel May
Interpret: Rudolf Hrušínský, Petr Haničinec aj.
Délka: 4 hodiny 59 minut
Zjistit cenu
10. audioknihy v češtině Lovci mamutů Lovci mamutů Žánr: audioknihy pro mládež
Autor: Eduard Štorch
Interpret: Michal Dlouhý, Ondřej Kepka aj.
Délka: 3 hodiny 50 minut
Zjistit cenu

Nejlepší romantické audioknihy

Nejoblíbenějším žánrem poslední doby je romantika. Příběh kvalitního románu obsahuje rozmanitou dějovou linku se značným počtem postav a různorodým prostředím. Kromě dobrodružství a napětí se scénář věnuje také duševní stránce hrdinů.

Název Shrnutí
TOP 10 romantických audioknih
1. Řeka bohů audiokniha Řeka bohů Žánr: romantické audioknihy
Autor: Wilbur Smith
Interpret: Libor Terš
Délka: 28 hodin 30 minut
Zjistit cenu
2. Román pro ženy audiokniha Román pro ženy Žánr: romantické audioknihy
Autor: Michal Viewegh
Interpret: Dana Černá
Délka: 6 hodin 42 minut
Zjistit cenu
3. 40 dní pěšky do Jeruzaléma audiokniha 40 dní pěšky do Jeruzaléma Žánr: romantické audioknihy
Autor: Ladislav Zibura
Interpret: Ladislav Zibura
Délka: 9 hodin 33 minut
Zjistit cenu
4. Hora mezi námi audiokniha Hora mezi námi Žánr: romantické audioknihy
Autor: Charles Martin
Interpret: Marek Holý
Délka: 11 hodin 8 minut
Zjistit cenu
5. Hrabě Monte Christo recenze Hrabě Monte Christo Žánr: romantické audioknihy
Autor: Alexandre Dumas
Interpret: P. Soukup, R. Merunková aj.
Délka: 3 hodiny 22 minut
Zjistit cenu
6. nejlepší audiokniha Robinson Crusoe Robinson Crusoe Žánr: romantické audioknihy
Autor: Daniel Defoe
Interpret: Zbyšek Horák
Délka: 9 hodin 55 minut
Zjistit cenu
7. recenze Dívka, která spadla z nebe Dívka, která spadla z nebe Žánr: romantické audioknihy
Autor: Simon Mawer
Interpret: Lucie Pernetová
Délka: 11 hodin 29 minut
Zjistit cenu
8. Tři mušketýři recenze audio knihy Tři mušketýři Žánr: romantické audioknihy
Autor: Tři mušketýři
Interpret: Alexandre Dumas
Délka: 3 hodiny 45 minut
Zjistit cenu
9. Vynález zkázy audio knížka tip Vynález zkázy Žánr: romantické audioknihy
Autor: Jules Verne, Ondřej Neff
Interpret: A. Molčík, J. Plachý aj.
Délka: 1 hodina 17 minut
Zjistit cenu
10. Poslední Mohykán tip na knihu k poslouchání Poslední Mohykán Žánr: romantické audioknihy
Autor: James Fenimor Cooper
Interpret: O. Brousek st., M. Vašut aj.
Délka: 1 hodina 15 minut
Zjistit cenu

Nejlepší detektivní audioknihy

Detektivky a thrillery se staly mezi čtenáři velice oblíbeným žánrem. V drtivé většině sehrává hlavní roli detektiv nebo nějaká osoba, která pátrá po pachateli závažného zločinu – vraždy. Nechybí napětí, akce a spousta hádanek. Z autorů jsme nemohli zapomenout na Dana Browna a Jo Nesbø.

Název Shrnutí
TOP 10 detektivních audioknih
1. audiokniha Code 93 Code 93 Žánr: detektivky, thrillery
Autor: Olivier Norek
Interpret: Martin Stránský
Délka: 8 hodin 10 minut
Zjistit cenu
2. Počátek recenze Počátek Žánr: detektivky, thrillery
Autor: Dan Brown
Interpret: Martin Sláma
Délka: 19 hodin 30 minut
Zjistit cenu
3. Netopýr recenze audioknihy tip na knihu Netopýr Žánr: detektivky, thrillery
Autor: Jo Nesbø
Interpret: Hynek Čermák
Délka: 10 hodin 52 minut
Zjistit cenu
4. Policie recenze audioknihy Policie Žánr: detektivky, thrillery
Autor: Jo Nesbø
Interpret: Hynek Čermák
Délka: 14 hodin 3 minuty
Zjistit cenu
5. audioknihy žebříček - Dívka, která kopla do vosího hnízda – Milénium 3 Dívka, která kopla do vosího hnízda Žánr: detektivky, thrillery
Autor: Stieg Larsson
Interpret: Martin Stránský
Délka: 16 hodin 40 minut
Zjistit cenu
6. Složka 64 tip na knihu do ucha Složka 64 Žánr: detektivky, thrillery
Autor: Jussi Adler-Olsen
Interpret: Igor Bareš
Délka: 17 hodin 29 minut
Zjistit cenu
7. Písečná bouře tip Písečná bouře Žánr: detektivky, thrillery
Autor: James Rollins
Interpret: Jiří Schwarz
Délka: 24 hodin 14 minut
Zjistit cenu
8. Tatérka audioknihy online Tatérka Žánr: detektivky, thrillery
Autor: Alison Belsham
Interpret: Lucie Juřičková
Délka: 10 hodin 48 minut
Zjistit cenu
9. Sedmá pohroma audiotéka Sedmá pohroma Žánr: detektivky, thrillery
Autor: James Rollins
Interpret: Jiří Schwarz
Délka: 17 hodin 13 minut
Zjistit cenu
10. Zmizela v mlze TOP audiokniha roku 2019 Zmizela v mlze Žánr: detektivky, thrillery
Autor: Michaela Klevisová
Interpret: Kristýna Kociánová
Délka: 11 hodin 23 minut
Zjistit cenu

Nejlepší motivační audioknihy

Audioknihy zabývající se osobním rozvojem a motivací nám především pomáhají dosáhnout spokojenosti a lepších výsledků, a to jak osobních, tak finančních. Motivace je mocná čarodějka, proto tyto audioknihy online obsadily náš žebříček.

Název Shrnutí
TOP 10 motivačních audioknih
1. Důmyslné umění, jak mít všechno u pr**le audioknihy Důmyslné umění, jak mít všechno u pr**le Žánr: motivační audioknihy
Autor: Mark Manson
Interpret: David Prachař
Délka: 7 hodin 3 minuty
Zjistit cenu
2. Mnich, který prodal své ferrari tip na knížku k poslechu mp3 Mnich, který prodal své ferrari Žánr: motivační audioknihy
Autor: Robin Shilp Sharma
Interpret: Jiří Dvořák
Délka: 7 hodin 34 minut
Zjistit cenu
3. Čtyři dohody audiokniha Čtyři dohody Žánr: motivační audioknihy
Autor: Don Miguel Ruiz
Interpret: Jaroslav Dušek
Délka: 3 hodiny 4 minuty
Zjistit cenu
4. Faktomluva audioknihy v češtině Faktomluva Žánr: motivační audioknihy
Autor: H. a O. Rosling, A. Roslingová
Interpret: Borek Kapitančik
Délka: 8 hodin 45 minut
Zjistit cenu
5. Svět bez stížností osobní rozvoj, audiokniha Svět bez stížností Žánr: motivační audioknihy
Autor: Will Bowen
Interpret: F. Staněk, J. Bediová
Délka: 7 hodin 19 minut
Zjistit cenu
6. Pátá dohoda motivační audiokniha Pátá dohoda Žánr: motivační audioknihy
Autor: Don Miguel Ruiz
Interpret: Petr Pelzer
Délka: 2 hodiny 40 minut
Zjistit cenu
7. Zdravá mysl recenze Zdravá mysl Žánr: motivační audioknihy
Autor: Mike Bechtle
Interpret: Jiří Konečný
Délka: 2 hodiny 46 minut
Zjistit cenu
8. Myslete jednoduše - Jak chytří porážejí komplikovanost audiokniha Myslete jednoduše Žánr: motivační audioknihy
Autor: Ken Segall
Interpret: Miroslav Černý
Délka: 9 hodin 46 minut
Zjistit cenu
9. Jak zbohatnout aneb co chudí lidé nevědí audiokniha mp3 Jak zbohatnout aneb co chudí lidé nevědí Žánr: motivační audioknihy
Autor: Vladimír Procházka
Interpret: Jaroslav Ludvík
Délka: 11 hodin 16 minut
Zjistit cenu
10. Síla zvyku tip na audioknížku a její recenze Síla zvyku Žánr: motivační audioknihy
Autor: Charles Duhigg
Interpret: Jiří Schwarz
Délka: 12 hodin 38 minut
Zjistit cenu

Nejlepší audioknihy o dějinách a historii

Audioknihy, které se žánrově věnují dějinám a historii, popisují náš svět co nejvěrohodnějším způsobem. V rámci příběhu nebo faktů se posluchač dozví zajímavé a vesměs pravdivé informace, které jsou zábavné a také poučné.

Název Shrnutí
TOP historické audioknihy
1. Sapiens audiotéka recenze Sapiens Žánr: dějiny a historie
Autor: Yuval Noah Harari
Interpret: Luboš Ondráček
Délka: 15 hodin 54 minut
Zjistit cenu
2. Přemyslovská epopej recenze audioknihy Přemyslovská epopej Žánr: dějiny a historie
Autor: Vlastimil Vondruška
Interpret: Jan Hyhlík
Délka: 25 hodin 57 minut
Zjistit cenu
3. Znamení rožmberské růže audiokniha Znamení rožmberské růže Žánr: dějiny a historie
Autor: Vlastimil Vondruška
Interpret: Jan Hyhlík
Délka: 12 hodin 36 minut
Zjistit cenu
4. Tatér z Osvětimi tip na audioknížku k poslechu mp3 Tatér z Osvětimi Žánr: dějiny a historie
Autor: Heather Morrisová
Interpret: Martin Siničák
Délka: 7 hodin 5 minut
Zjistit cenu
5. Uspořádání světa audiokniha Uspořádání světa Žánr: dějiny a historie
Autor: Henry Kissinger
Interpret: Jiří Schwarz
Délka: 19 hodin 19 minut
Zjistit cenu
6. Umění války recenze Umění války Žánr: dějiny a historie
Autor: Sun-c’
Interpret: Pavel Rímský
Délka: 1 hodina 30 minut
Zjistit cenu
7. Totální rauš nové audioknihy Totální rauš Žánr: dějiny a historie
Autor: Norman Ohler
Interpret: Vasil Fridrich
Délka: 8 hodin 4 minuty
Zjistit cenu
8. Krvavé země dějiny a historie mp3 Krvavé země Žánr: dějiny a historie
Autor: Timothy Snyder
Interpret: Jiří Plachý
Délka: 24 hodin 22 minut
Zjistit cenu
9. nejlepší audiokniha Jan Masaryk - Pravdivý příběh Jan Masaryk – Pravdivý příběh Žánr: dějiny a historie
Autor: P. Kosatík, M. Kolář
Interpret: Jan Šťastný
Délka: 16 hodin 38 minut
Zjistit cenu
10. Listopad 1989 audiokniha Listopad 1989 Žánr: dějiny a historie
Autor: Marek Janáč
Interpret: M. Janáč, J. Suk
Délka: 13 hodin 48 minut
Zjistit cenu

Nejlepší hororové audioknihy

Napětí, strach, obavy… Nejen to ve vás dokáže vyvolat kvalitní audiokniha s hororovou tématikou. Nesměli jsme zapomenout na Stephena Kinga či Ladislava Fukse, jehož dílo se stalo nejlepší audioknihou roku 2016.

Název Shrnutí
TOP hororové audioknihy
1. Trhlina audiokniha Trhlina Žánr: horory a mystika
Autor: Jozef Karika
Interpret: J.Kaluža, N. Lichý aj.
Délka: 4 hodiny 14 minut
Zjistit cenu
2. top audiokniha Věc na prahu Věc na prahu Žánr: horory a mystika
Autor: H. P. Lovecraft
Interpret: M. Myšička, M. Táborský
Délka: 1 hodina 18 minut
Zjistit cenu
3. O smrti a jiných hrůzách horor audiokniha O smrti a jiných hrůzách Žánr: horory a mystika
Autor: H. P. Lovecraft, M. R. James
Interpret: P. Šmíd, P. Nový, A. Goldflam
Délka: 1 hodina 20 minut
Zjistit cenu
4. Stephen King audiokniha Tělo recenze Tělo Žánr: horory a mystika
Autor: Stephen King
Interpret: Jaroslav Doleček
Délka: 6 hodin 9 minut
Zjistit cenu
5. Zvuky ve tmě tipy na nejlepší audioknihu Zvuky ve tmě Žánr: horory a mystika
Autor: Howard Phillips Lovecraft
Interpret: Petr Šmíd
Délka: 1 hodina 20 minut
Zjistit cenu
6. Zrádné srdce a jiné povídky recenze Zrádné srdce a jiné povídky Žánr: horory a mystika
Autor: Edgar Allan Poe
Interpret: J. Somr, M. Táborský, V. Čech
Délka: 2 hodiny 3 minuty
Zjistit cenu
7. Vrazi audioknihy online k poslechu Vrazi Žánr: horory a mystika
Autor: A. G. Loring, M. E. W. Freemanová
Interpret: Petr Šmíd, Marta Dancingerová
Délka: 1 hodina 20 minut
Zjistit cenu
8. TO audiokniha Stephen King TO Žánr: horory a mystika
Autor: Stephen King
Interpret: Pavel Soukup, Jan Vondráček aj.
Délka: 51 hodin 41 minut
Zjistit cenu
9. Dracula nejlepší hororová audiokniha Dracula Žánr: horory a mystika
Autor: Bram Stoker
Interpret: Pavel Soukup
Délka: 18 hodin 59 minut
Zjistit cenu
10. Spalovač mrtvol recenze audioknihy Spalovač mrtvol Žánr: horory a mystika
Autor: Ladislav Fuks
Interpret: Lukáš Hlavica
Délka: 4 hodiny 53 minut
Zjistit cenu

Nejlepší sci-fi audioknihy

Audioknihy se science fiction tématikou dokáží vaši fantasii vybudit do neuvěřitelných výšin. Roli sehrává většinou budoucnost, vesmír nebo alternativní historie.

Název Shrnutí
TOP 10 sci-fi audioknih
1. Stopařův průvodce galaxií audiokniha Stopařův průvodce galaxií Žánr: sci-fi audioknihy
Autor: Douglas Adams
Interpret: Vojtěch Dyk
Délka: 6 hodin 28 minut
Zjistit cenu
2. Marťan - nejlepší scifi audiokniha Marťan Žánr: sci-fi audioknihy
Autor: Andy Weir
Interpret: Jan Zadražil, Jan Vondráček
Délka: 11 hodin 38 minut
Zjistit cenu
3. Problém tří těles recenze audio knížky Problém tří těles Žánr: sci-fi audioknihy
Autor: Liou Cch’-sin
Interpret: Zbyšek Horák
Délka: 14 hodin 9 minut
Zjistit cenu
4. scifi audiokniha Duna Žánr: sci-fi audioknihy
Autor: Frank Herbert
Interpret: Marek Holý, Jana Stryková
Délka: 22 hodin 1 minuta
Zjistit cenu
5. recenze audioknih Rázová vlna Žánr: sci-fi audioknihy
Autor: František Kotleta
Interpret: Borek Kapitančik
Délka: 8 hodin 33 minut
Zjistit cenu
6. Setkání s Rámou doporučujeme Setkání s Rámou Žánr: sci-fi audioknihy
Autor: Arthur Charles Clarke
Interpret: Martin Myšička
Délka: 8 hodin 57 minut
Zjistit cenu
7. nejlepší audioknihy SPAD SPAD Žánr: sci-fi audioknihy
Autor: František Kotleta
Interpret: Borek Kapitančik
Délka: 8 hodin 36 minut
Zjistit cenu
8. sci-fi audiokniha Lovci Žánr: sci-fi audioknihy
Autor: František Kotleta
Interpret: Josef Kaluža
Délka: 7 hodin 42 minut
Zjistit cenu
9. nejlepší audioknihy Drsný spasitel 1 Žánr: sci-fi audioknihy
Autor: Miroslav Žamboch
Interpret: Zdeněk Velen
Délka: 8 hodin 49 minut
Zjistit cenu
10. sci fi audio kniha Nikdykde Žánr: sci-fi audioknihy
Autor: Neil Gaiman
Interpret: Matouš Ruml
Délka: 13 hodin 54 minut
Zjistit cenu

Nejlepší audioknihy literatury faktu

Literatura faktu dokáže zaujmout široké publikum lidí. Kromě populárních audioknih jsme sáhli i po těch méně známých, jejíchž obsah je ovšem velmi poutavý.

Název Shrnutí
TOP 10 literatury faktu
1. Boss Babiš názor Boss Babiš Žánr: literatura faktu, biografie
Autor: Jaroslav Kmenta
Interpret: Petr Kubes
Délka: 10 hodin 4 minuty
Zjistit cenu
2. nejlepší audiokniha mp3 Padrino Krejčíř – Gangster Žánr: literatura faktu, biografie
Autor: Jaroslav Kmenta
Interpret: Pavel Rímský
Délka: 10 hodin 49 minut
Zjistit cenu
3. Robert Šlachta - Třicet let pod přísahou audiokniha Robert Šlachta – Třicet let pod přísahou Žánr: literatura faktu, biografie
Autor: J. Klíma, R. Šlachta
Interpret: D. Prachař, J. Klíma…
Délka: 11 hodin 16 minut
Zjistit cenu
4. audioknihy Doživotí – autentické výpovědi doživotních vězňů Žánr: literatura faktu, biografie
Autor: Luboš Xaver Veselý
Interpret: Z. Junák, L. Janota aj.
Délka: 7 hodin 59 minut
Zjistit cenu
5. nejlepší audioknihy Jak se vraždí v Čechách Žánr: literatura faktu, biografie
Autor: Luboš Xaver Veselý
Interpret: L. Janota, Z. Bureš, aj.
Délka: 5 hodin 31 minut
Zjistit cenu
6. audioknížka Astronautův průvodce životem na Zemi Žánr: literatura faktu, biografie
Autor: Chris Hadfield
Interpret: Ladislav Frej
Délka: 12 hodin 22 minut
Zjistit cenu
7. TOP audiokniha Planeta Země – Kruté místo k žití Žánr: literatura faktu, biografie
Autor: Andor Šándor
Interpret: Jaromír Meduna
Délka: 8 hodin 3 minuty
Zjistit cenu
8. audioknihy online k poslechu Letecké katastrofy a jejich vyšetřování Žánr: literatura faktu, biografie
Autor: Lukáš Musil
Interpret: V.  Zawadská, L. Terš
Délka: 10 hodin 33 minut
Zjistit cenu
9. literatura faktu - audioknihy Můj dlouhý běh Žánr: literatura faktu, biografie
Autor: Daniel Orálek
Interpret: Zdeněk Velen
Délka: 7 hodin 11 minut
Zjistit cenu
10. recenze audioknihy Kovy – Ovšem Kovy – Ovšem Žánr: literatura faktu, biografie
Autor: Karel Kovář
Interpret: Karel Kovář
Délka: 3 hodiny 20 minut
Zjistit cenu
Náš tip

Kromě audioknih jsme také sestavili žebříček nejlepších knih roku 2020, mezi nimiž nechybí fantasy příběhy, napínavé detektivky nebo třeba erotika.

Nejlepší pohádkové audioknihy

Náš výběr audioknih v češtině pamatuje také na ty nejmenší – na děti. Pečlivě jsme vybrali ty nejlepší pohádky, které se vašim dětem budou moc líbit. Nechybí Zdeněk Svěrák, Jiří Lábus ani skvělý Karel Höger.

Název Shrnutí
TOP 10 pohádkových audioknih
1. Babička drsňačka názor na audioknihu Babička drsňačka Žánr: pohádky
Autor: David Walliams
Interpret: Jiří Lábus
Délka: 3 hodiny 39 minut
Zjistit cenu
2. audioknihy pro děti Tři bratři Žánr: pohádky
Autor: Zdeněk Svěrák
Interpret: Zdeněk Svěrák
Délka: 2 hodiny 14 minut
Zjistit cenu
3. nejlepší pohádkové audioknihy Zahrada Žánr: pohádky
Autor: Jiří Trnka
Interpret: Karel Höger
Délka: 1 hodina 17 minut
Zjistit cenu
4. top dětské audioknihy Večerníčkovy pohádky do ouška Žánr: pohádky
Autor: E. Košlerová, B. Šimková aj.
Interpret: V. Vydra, H. Maciuchová aj.
Délka: 1 hodina 19 minut
Zjistit cenu
5. pohádková audiokniha Tři prasátka a vlk Žánr: pohádky
Autor: J. Molavcová, T. Juřička aj.
Interpret: J. Molavcová, T. Juřička aj.
Délka: 50 minut
Zjistit cenu
6. recenze audioknih Ztracený cirkus Žánr: pohádky
Autor: Michal Vaněček
Interpret: Pavlína Filipovská
Délka: 1 hodina 54 minut
Zjistit cenu
7. audioknihy pro děti Žofka ředitelkou ZOO Žánr: pohádky
Autor: Miloš Macourek
Interpret: Petr Nárožný
Délka: 1 hodina 18 minut
Zjistit cenu
8. audioknihy online Zlatovláska Žánr: pohádky
Autor: Karel Jaromír Erben
Interpret: S. Laurinová, P. Štěpánek
Délka: 1 hodina 7 minut
Zjistit cenu
9. audioknihy online k poslechu Živočichopis Žánr: pohádky
Autor: Miloš Macourek
Interpret: Petr Nárožný
Délka: 1 hodina 18 minut
Zjistit cenu
10. audioknihy pro děti Vodníci z pohádkové řeky Žánr: pohádky
Autor: Jaroslav Mejzlík
Interpret: Miloslav Mejzlík
Délka: 1 hodina 42 minut
Zjistit cenu

Nejposlouchanější audioknihy 2023

Sdílejte článek

Ohodnoťte článek

Celkové hodnocení: 4.8 (251 hlasů)

Autor článku

Petr Smejkal
Petr Smejkal

Petr má rád technologie, historii a knihy. Dříve působil jako redaktor Prima ZOOM a psal o počítačových hrách v době GameZonu a Call of Duty 1. Od roku 2015 až do dubna 2023 působil na Testádu jako šéfredaktor. LinkedIn, Facebook
Více informací o nás >>

Podobné články

Diskuse u článku

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Odeslat komentář