Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

K rychlému běhu přesnost nepřidal. Abrahám skončil ve sprintu na OH mládeže devátý

Luděk Abrahám obsadil v biatlonovém sprintu na olympijských hrách mládeže v Lausanne deváté místo. Českým dívkám se na šestikilometrové trati nedařilo. Nejlepší z nich byla sedmatřicátá Zuzana Doležalová.

Je nám líto, video expirovalo.
Abrahám skončil na OH mládeže devátý

Z poslední střelby odjížděl Abrahám před pozdějším vítězem Marcinem Zavolem. Zatímco však Polák objel jedno trestné kolo, Abrahám musel na dvě a ztratil šanci na medaili. I tak ale dojel do cíle ve stočlenném startovním poli se čtyřmi chybami v nejlepší desítce.

"Luděk opět ukázal, že po běžecké stránce je ve své věkové kategorii absolutní špičkou. No, a střelecky to u něho zatím je, jak je. Ale v silném větru to dnes bylo těžké pro všechny," uvedl trenér Lukáš Dostál. "Holkám odpoledne už tolik nefoukalo, a tak kdo se netrefil, neměl šanci. A naše holky se bohužel moc netrefovaly, takže jejich výsledky jsou průměrné," dodal.

Biatlonová klání na zimních olympijských hrách mládeže uzavřou ve středu závody smíšených štafet. Český tým nastoupí v sestavě Gabriela Masaříková, Zuzana Doležalová, Luděk Abrahám a Jakub Kudrnáč.

Zdroj
ČT sport, biatlon.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články