Karolína Plíšková si poradila se Siegemundovou a dál útočí na první grandslamový titul. Muchová v Melbourne končí

23. 1. 2020, 05:21
Aktuality 82
AUSTRALIAN OPEN - Karolína Plíšková, která patří mezi největší favoritky letošního Australian Open, si ve druhém kole bez ztráty setu poradila s nebezpečnou Laurou Siegemundovou z Německa a vyhrála i šestý letošní zápas. Neuspěla naopak Karolína Muchová, nasazená dvacítka prohrála s vracející se CiCi Bellisovou.
Karolína Plíšková (© AFP)

Karolína Plíšková zahájila spolupráci s novým trenérem Danielem Vallverdúem na jedničku. Sedmadvacetiletá rodačka z Loun potřetí v kariéře zkraje sezony ovládla oblíbený podnik v Brisbane, přičemž poprvé úspěšně obhájila titul, a bude doufat, že se pod vedením nového kouče dočká kýženého grandslamového vavřínu.

Na letošním Australian Open je nasazenou dvojkou, přesto neměla v úvodních kolech vůbec jednoduché soupeřky. Těžké zápasy však česká jednička zvládla skvěle. Nejprve ztratila jen šest her s Kristinou Mladenovicovou a stejný počet gamů dnes povolila Lauře Siegemundové, které oplatila tři roky starou porážku ze Stuttgartu.

Plíšková zpočátku nemohla na skvěle hrající Siegemundovou najít recept a ztrácela 1-3. Poté ale zpřesnila mířidla, Němka začala více chybovat a skóre se jí podařilo srovnat. V sedmé hře se české favoritce povedl brejk z 0-40, zbylé dva gamy získala čistou hrou.

Siegemundová se ovšem vůbec nevzdávala a dál byla velmi nepříjemnou soupeřkou. Plíšková si nicméně s odporem 72. hráčky světa poradila a díky brejku ze čtvrtého gamu se za necelou hodinu a půl radovala z vítězství 6-3 6-3.

"Nejsem si jistá, jestli to byl dneska hezký tenis. Má pro mě nepříjemnou hru a nikdy se proti ní necítím úplně dobře," řekla Plíšková v rozhovoru na kurtu.

Plíšková, jež vyhrála i šestý letošní duel, od roku 2017 pravidelně postupuje do závěrečných bojů úvodního grandslamu sezony. Jejím maximem je loňské semifinále a postup mezi nejlepší se od ní očekává i letos.

Ve třetím kole se střetne se čtvrtfinalistkou z let 2017 a 2019 Anastasií Pavljučenkovovou, s níž v šesti vzájemných duelech prohrála jen jeden set. Osmadvacetiletá Ruska si dnes po více než dvouhodinovém dvousetovém boji poradila s Američankou Taylor Townsendovou.

Karolína Muchová prožila nejlepší sezonu své kariéry, ale na začátku té letošní se trápí. Po vypadnutí v prvním kole na generálce v Brisbane měla problémy už v úvodním zápase Australian Open, kde se poprvé na grandslamech dostala mezi nasazené.

Turnajová dvacítka až v tie-breaku rozhodující sady udolala belgickou veteránku Kirsten Flipkensovou. Na další soupeřku už její momentální forma nestačila.

Dnes proti CiCi Bellisové tahala od začátku za kratší konec. V úvodním dějství sice dokázala zlikvidovat manko brejku a otočit na 4-3, jenže v následujících třech gamech uhrála jen čtyři fiftýny. Ve druhé sadě se ani jednou nedostala k brejkbolu a za 83 minut s Američankou prohrála dvakrát 4-6.

"Hledám svoji hru. Je to frustrující, protože jsem zvyklá na lepší výkony. Na druhou stranu nehodlám panikařit. Poletím domů a dostanu se zpátky do formy," řekla českým médiím Muchová. Na další turnaje plánuje vyrazit v únoru do Dauhá a Dubaje.

Dvacetiletá Bellisová, která po vleklých zraněních a několika operacím hraje od března 2018 teprve svůj čtvrtý turnaj, si o své první grandslamové osmifinále zahraje s předloňskou semifinalistkou Elise Mertensovou.

Z devíti Češek se do 3. kola Australian Open dostaly jen dvě nejlepší české tenistky v žebříčku. Kromě Karolíny Plíškové se mezi nejlepší dvaatřicítku již včera probojovala loňská finalistka Petra Kvitová.

• AUSTRALIAN OPEN 2020 •
Melbourne / Austrálie, tv. povrch, 49.100.000 dolarů
čtvrteční výsledky (23. 01. 2020)
• Dvouhra žen - 2. kolo •
Kar. Plíšková (2-ČR) - Siegemundová (Něm.) 6-3 6-3
Bellisová (USA) - Muchová (20-ČR) 6-4 6-4
Halepová (4-Rum.) - Dartová (Brit.) 6-2 6-4
Svitolinová (5-Ukr.) - Davisová (USA) 6-2 7-6(6)
Bencicová (6-Švýc.) - Ostapenková (Lot.) 7-5 7-5
Bertensová (9-Niz.) - Ar. Rodionovová (Austr.) 6-3 7-5
Mertensová (16-Belg.) - Watsonová (Brit.) 6-3 6-0
Kerberová (17-Něm.) - Honová (Austr.) 6-3 6-2
Vekičová (19-Chorv.) - Cornetová (Fr.) 6-4 6-2
Putincevová (Kaz.) - Collinsová (26-USA) 6-4 2-6 7-5
Kontaveitová (28-Est.) - Sorribesová (Šp.) 6-2 4-6 6-1
Pavljučenkovová (30-Rus.) - Townsendová (USA) 7-5 7-6(1)
Muguruzaová (Šp.) - Tomljanovičová (Austr.) 6-3 3-6 6-3
Dijasová (Kaz.) - Blinkovová (Rus.) 4-6 6-3 6-4
Šwiateková (Pol.) - Suárezová (Šp.) 6-3 7-5
Giorgiová (It.) - Kuzněcovová (Rus.) 6-3 6-1
• Čtyřhra - 1. kolo •
Krejčíková/Siniaková (4-ČR) - Friedsamová/Siegemundová (Něm.) 6-4 4-6 6-1
Krawczyková/Pegulaová (USA) - Beguová/Kr. Plíšková (Rum./ČR) 6-3 6-2
Mertensová/Sabalenková (3-Belg./Běl.) - Vondroušová/Bellisová (ČR/USA) 3-6 6-3 6-3
Gauffová/McNallyová (USA) - Muchová/Teichmannová (ČR/Švýc.) 6-3 6-2
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

82
Přidat komentář
com
tak pristi kolo si nemuze prat lepsi souperku, nez Nasťu :)
Reagovat
cabuna
Ty jsi fakt hroznej trochu pokory nikdy nevíš....každá soupeřka je nebezpečná.
Reagovat
Krisboy
com není fanoušek
Reagovat
Kozoroh
https://www.idnes.cz/sport/tenis/karolina-pliskova-australian-open-rozhovor-druhe-kolo-postup.A200123_093021_tenis_tof
Reagovat
cabuna
A draží raketu z dnešního zápasu a k tomu 2 lístky do hráčské lože na Wimbl.https://www.instagram.com/tv/B7pwHMFnhF8/?utm_source=ig_embed
Reagovat
cabuna
A draží raketu z dnešního zápasu a k tomu 2 lístky do hráčské lože na Wimbl.https://www.instagram.com/tv/B7pwHMFnhF8/?utm_source=ig_embed
Reagovat
cabuna
A draží raketu z dnešního zápasu a k tomu 2 lístky do hráčské lože na Wimbl.https://www.instagram.com/tv/B7pwHMFnhF8/?utm_source=ig_embed
Reagovat
Nola
super, Leosa mozem, pamatam si ho z CS superstar spolu s Adelou :D ta drazba je celkom zabavna, netusila som, ze ma Leos na instagrame tolko fans, Hrdlicka je super kouc, klobucik
Reagovat
cabuna
Já mám zase ráda Adélu.Ale vymysleli to u piva moc hezky a pro toho kdo to vydraží je i super mít volné vstupy do tennis chrámu a navíc tak super místa.
Reagovat
Nola
mne sadli ako par vtedy neskutocne, odvtedy ma superstar nejak obchadzala, vydareny projekt v tej dobe, o listky na W bude rvacka, je to spravne cesky?
Reagovat
FulnekUltras
který v posledních cca 10 letech zaznamenal poměrně slušný vývoj... teda už je to možná i dýl, čas strašlivě letí... ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=U4k5qB5jRdQ

https://www.youtube.com/watch?v=peH--Z8ql6g

https://www.youtube.com/watch?v=1YZiTr-CRYA
Reagovat
misa
čeká na přelomu února a března mexické turné: zúčastní se internationalů v Acapulku a Monterrey.
Reagovat
EllNino
A ještě asi 100k v USA
Reagovat
misa
Díval jsem se, že se hraje stovka v Kentucky (od 10. 2.), tam by jet mohla :) Do často hraného Midlandu od 3.2. ale zapsaná není.
Reagovat
Andrew89
PEtra zítra hraje v pěkně blbém čase...v kolik myslíte, že se může reálně hrát? ...první zápas začíná v 1:00...tak 3 hodky by hrát mohli ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, bude to kolem čtvrtý!
Reagovat
Andrew89
já jdu ráno do práce, tak nechci vstávat zbytečně brzo :D
Reagovat
misa
Lauren snad bude dnes ve formě a Elinu pořádně potrápí. Pamětníci si určitě vzpomenou, že maličká měla před dvěma lety v zápase proti Halepové pár mečbolů při konečném skore 4-6, 6-4, 15-13 pro Rumunku.
Reagovat
misa
Trápí ve druhém, trápí :)
Reagovat
misa
Druhý set byl docela zajímavý, Lauren nedopodávala za stavu 5-3, ale pak po další ztrátě servisu vydřela tiebreak, ve kterém smazala ztrátu 2-5 a prohrála až 6-8.
Reagovat
EllNino
Yastremská, Vondroušová, Muchová, Collins, Opelka, Shapovalov venku :))
Reagovat
Vlk-v-trave
jj. Mel si utocit na Ohnivou Kouli, a vsechno by bylo v cajku, nebo aspon na toho Stribrneho Klokana, ktereho vyfoukl vsem GiGin:)))
Reagovat
misa
Takové trápení jsem v Austrálii nečekal. Ale sezona je dlouhá.
Reagovat
EllNino
bohužel ... naše mládí se v Austrálii moc nepředvedlo, ale okolnosti tomu moc nenahrávaly ... ale v tenise je dobré, že je mnoho šancí na úspěch
Reagovat
dadaft
Danielle má problémy s houževnatou Julčou, hodně zarputilá bitva
Reagovat
EllNino
Putina vrací a Danielle se vyhazuje ...to asi nedopadne dobře s obhajobou semi
Reagovat
Krisboy
Tak holt letos dostane v semi kanára jiná, no...
Reagovat
dadaft
neřekl bych, že by Julča jenom vracela, ale faktem je, že velice dobře četla hru Danielly a byla u míčů včas
Reagovat
dadaft
tak Collins v epickém gemu nedovolila Putincevě dopodávat, aby následně přišla o servis čistou hrou ....... klasika
Reagovat
EllNino
teď to totálně pohnojila
Reagovat
tommr
zahájily AO úspěšně a v prvním kole vyřadily nebezpečné německé duo Friedsam/Siegemund i když s nima musely do tří setů ...
Ostatní naše deblistky ale dneska vyhořely. Postupně vypadly Kristýna Plíšková, Karolína Muchová i Markéta Vondroušová a žádné z nich se tak nepodařilo napravit neúspěch ze singlu aspoň v deblu ...
Pár Hsieh/Strýcová se dneska na kurt nedostane a budou hrát až zítra stejně jako veteránky Hradecká a Peschke ...
Reagovat
Fandina
Káji jsem neviděla, ale podívám se na Plíšče se záznamu. A mám radost, že postoupila. Muška škoda, ale v prvním zápase tady to nebylo nic moc. Ale na kousek se asi kouknu. A držím pěsti v další sezoně. Pojďte holky.
Reagovat
Petr_Fisk
Karolína měla problém se adaptovat na ten vítr. Podala standardní solidní výkon i když škoda že proti Lauře, která to po těžkém zranění kolena nemá vůbec jednoduché.
Reagovat
Petr_Fisk
U toho větru jsem myslel Mušku.
Reagovat
Petr_Fisk
Cici byla lepší a výhru si zasloužila. Bez informací z dřívějška by zápas mohl působit dojmem, že Karolína byla ta dlouhodobě zraněná, protože výrazně více kazila.
Přesto Mušce věřím, že se bude v průběhu roku jen zlepšovat... (pomalu se zatím zahřívá na provozní teplotu)...:)
Reagovat
Hector21
uff, díky bohu Nasti, moje zlatíčko :)

tak teď stojí v cestě kryptonit...
Reagovat
kada.tom
Karolína dobře :-)
Reagovat
dadaft
Sice Iga na poprvé nedopodávala, ale byla to ona, kdo určoval hru po celý zápas, myslím že zlepšila servis a z forhendu se nebojí rozhodovat.
Nesmírně se těším na souboj s Vekič, tam se ukáže víc.
Reagovat
peggy
Karolino,blahopřeji dál a dál.Tvoje oblečení Ti moc sluší,taká Nedal má hezkou kombinaci.Nevypadas jako papoušek ovesený zlatem.
Maria pokud nebude hrát tak ztratí jistotu a dopadne špatně.
Reagovat
Krisboy
Musím říct, že AO je sice můj nejoblíbenější grandslam, ale zároveň mají jasně nejhorší webové stránky. Nepřehledné, málo informací, dneska se dokonce kouše live score, nedostupnost videí v ČR...tímto pořadatele oficiálně kárám a žádám nápravu!
Reagovat
ttopi
'Tady si to asi nepřečtou. Ale já jim to vyřídím.
Reagovat
Krisboy
Děkuju.
Reagovat
steve79
Já to mám z hlediska oblíbenosti takto :
1. Australien Open
2. French Open
3. Wimbledon
4. US OPEN
Reagovat
Krisboy
Jj, možná bych prohodil druhé a třetí místo, ale to je detail. Důležité je to první a poslední, tam není co řešit.
Reagovat
kada.tom
1. USO
2. AO
3. WCh
4. RG
Reagovat
Fandina
Wimbl
FO
AO
USO
Reagovat
annah
Wimbl
AO
USO
FO
Reagovat
EllNino
Wimbl
AO
FO
USO
Reagovat
Alien
FO
Wimbl
USO
AO
Reagovat
jirkaS
FED cup
vše ostatní jsou čučky ;-)
Reagovat
turista
Taky mám nejradši antuku. Ale když na ní vyhrává Djokovič.
Reagovat
dadaft
nejlepší grandslam je vždy ten, který je právě nařadě. :)
Reagovat
Cico93
Ten ktorý vyhraje Nadal.
Reagovat
Fandina
D:
Reagovat
Fandina
Ale ano, ten, který vyhraje Rogiiii.
Reagovat
Krisboy
Špatný nejsou ani ty, na kterých uřvaná nesportovní megera ze Sibiře vyletí v prvním kole i s nespravedlivou WC.
Reagovat
Cico93
Tak taký neobľubujem...
Reagovat
tenista08
Uřvané nesportovní megery nepocházejí jen ze Sibiře.
Reagovat
PetraFans..
Můj nejoblíbenější je vždy ten, na kterým se daří mým oblíbencům. :D
Reagovat
tenista08
Přesně tak. Tuším, že Forehand bude mít pořadí:
1. Laver Cup
2. Halle
3. Basilej
Reagovat
tenista08
4. Wimbledon

A Kamilos:
1. RG
2. Řím
3. Monte Carlo
4. Barcelona

Nebo obráceně? :-D
Reagovat
Cico93
Hlavne Monte Carlo je výborný turnaj v krásnom prostredí.
Reagovat
Vlk-v-trave
1. WIMBLEDON.
2. GOLDEN SWING
3. STUTTGART
4. ZBYTEK
Reagovat
Fransoas
Asi mám mlhu před očima.Toto by mohlo být překvapení kola.Tyto mladé jakoby neznámé hráčky dokážou překvapit favoritky.Bohužel je to tentokrát na úkor i naší nadějný hráčky.
Reagovat
tommr
Bellisová není žádná neznámá hráčka. Jen byla ted dlouho mimo hru kvůli zraněním. Její výhra nad Muškou mě vůbec nepřekvapila ...
Reagovat
rybicka
Jo, jo - je vracení a vracení... Bellis byla holt lepší.
Reagovat
EllNino
Austrálie se nezdařila ... aspoň jedna výhra, je vidět, že si není jistá sama sebou, ale není se co divit, nová pozice, z lovce je najednou lovenou, momentálně na to není připravená ... do toho celkem slušně hrající CiCi a pohroma byla na světě

Nevadí, i tak si bodově oproti loňsku polepšila, ale samozřejmě chtěla víc ...bohužel to vypadá, že pokud si nezažádá o nějakou WC, tak další zápas bude mít až v Dubaji, a to je zase skoro měsíc bez tenisu ... ale ona potřebuje zápasovou praxi momentálně, aby mohla získat herní jistotu, což je v tomhle období těžké, protože se moc nehraje a turnaje jsou nabušené

Holt se uvidí, co dál
Reagovat
tommr
Austrálie se nevydařila žádný z našich mladých nadějí. Jejich zmar vynikne ještě víc ve srovnání třeba právě s Bellisovou ... :(
Reagovat
SpacialRecognition
Nepodceňuj, co dokáže hlad po výhře po tak dlouhé pauze, kor, když její návrat byl nejistý.

Ono to dokáže hodně vyzdvehnout hráče.
Reagovat
tommr
totéž by ale mělo platit i pro Markétu nebo ne?
Reagovat
EllNino
a Markéta snad prohrála všechny zápasy v Austrálii? Vždyť si veze bilanci 2:2 a prohrála akorát se světovou jedničkou a o 15 let zkušenější Světlanou
Reagovat
tommr
v zápase s Kuznou na ní ale nebyl vidět žádnej hlad po výhře jak psal SpacialRecognition. Byl to od ní pouhej odvar lonských výkonů ...
Reagovat
EllNino
napsal, že to dokáže, ne že to platí obecně ... do Markéty nevidíme samozřejmě, CiCi mohl taky víc vyburcovat ten velký a zaplněný kurt, Markéta hrála už poměrně pozdě, na vedlejším kurtu v ponuré atmosféře s komorní diváckou kulisou, to se holt člověk vyburcuje hůře ... i tak bojovala, ale prostě to nestačilo
Reagovat
tommr
spíš se projevuje odlišná mentalita. Američanky jsou většinou mnohem sebevědomější než naše holky ...
Reagovat
EllNino
to samozřejmě
Reagovat
EllNino
přesně tak, CiCi se strachovala, jestli vůbec bude ještě někdy hrát ... a teď je podle mě šťastná jako blecha :)
Reagovat
EllNino
ale musíš k tomu taky připojit fakta ... Markéta půl roku nehrála, i tak uhrála čtvrtfinále Premieru, Maruška prohrála s dvěma hráčkami top 15 a právě s CiCi

Holt to vždycky nevyjde, nedá se nic dělat, sezóna je dlouhá a další výsledky přijdou :) A když ne, tak holt ne, ale jejich čas přijde

Teď je třeba držet palce Petře a Karolíně, ty mají s velkými turnaji nejvíc zkušeností a mohou z nich čerpat
Reagovat
FulnekUltras
jj, zkušenosti na GS platí, tak teď jen je dostatečně využít
Reagovat
Fransoas
Na začátku zápasu byla více aktivní Němka-měla větší pohyblivost i servis.V prvním setu za stavu 3:3 nastal obrat zápasu.Je dobře,že to Karolína zvládla ve dvou setech.Dnes ten zápas uhlídala.Gratulace k postupu nad nepříjemnou hráčkou.
Reagovat
FulnekUltras
ještě zaber, muško - pořád se hraje !!!
Reagovat
FulnekUltras
nedá se nic dělat - je třeba vydržet a pracovat dál
Reagovat
tommr
po špatným začátku se Karolína vzchopila a nakonec dokráčela k relativně pohodový výhře ve dvou setech ...
Do dalšího kola bych Karolíně přál Townsendovou. S Pavlyuchenkovou má sice hezkou bilanci, ale zápasy s ní jsou většinou hodně těžký ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist