InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Cestujme s Fireflies

    pondělí 6.5 18:00 - Světlušky Tábor

  • Vzpomínkový akt k osvobození města

    pondělí 6.5 15:00 - MěKS Vimperk

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Představení nové městské čtvrti v Písku přihlížel našlapaný sál knihovny

Vizualizace nové městské čtvrti.

Vizualizace nové městské čtvrti.

PÍSEK – Veřejné představení rozpracované studie na zastavění lokality bývalých Žižkových kasáren v Písku se setkalo s obrovským zájmem veřejnosti. Přednáškový sál nové Městské knihovny praskal ve středu 22. ledna ve švech i přes brzký začátek. Kdo přišel přesně na čas, už si nesedl. Slovo si postupně brali zástupci pracovní skupiny pro kasárna v čele místostarostkou Petrou Trambovou (Pro Písek) a architektem Vladimírem Krajícem. Nastíněny byly první vize dopravního napojení, umístnění sportovní haly, bazénu, parkovacích domů a bytové zástavby.

Kvůli nabitému programu knihovny bylo dopředu avizováno, že debata může trvat maximálně dvě hodiny. První poloviny vyplnily krátké projevy tvůrců studie, další část patřila diskuzi. V úvodu Petra Trambová okomentovala činnost pracovní skupiny pro kasárna, která vyhodnotila dopravní napojení lokality jako stěžejní úkol. „Už proběhla dvě jednání na Ředitelství silnic a dálnic, ze kterých máme velmi dobrý dojem. Máme přislíbenou spolupráci," podotkla. Novou moderní čtvrť, která by měla v kasárnách vzniknout, pak pojmenovala Pražskou branou. Stejně se jmenuje facebooková stránka, kde jsou zveřejňovány nové informace.

Nosným tématem aktuálně prezentované verze je vybudování sjezdu z mostu u Cadilladu přímo do kasáren, sjezdu z I/20 od Prahy a nájezdu a výjezdu z tohoto tahu přímo do kasáren. Návrh počítá i s napojením od Pražské ulice a s kruhového objezdu na křížení Pražské a Dvořákovy, kde by měly vjezdu ustoupit dva domy. Minimálně o vykoupení jednoho už se nějaký čas jedná. Uvnitř kasáren, nově Pražské brány do Písku, by měl být další kruhový objezd, který by rozváděl dopravu po lokalitě.

Od Burketovy ulice přes Čelakovského ulici a třídu Národní svobody by architekti chtěli natáhnout piazzettu, jakési malé náměstí pro pěší. Sloužila by jim i lávka, kterou projektanti navrhují i dále ve směru na Prahu, aby také propojila rostoucí čtvrť Svatý Václav s novou lokalitou.

Bazén pak architekti namalovali těsně vedle dnešního sjezdu z I/20 u zemědělské školy proti domovu pro seniory, přes cestu podél tahu I/20 by měla stát sportovní hala a vedle dva parkovací domy. Další dva menší jsou nakresleny v severní části. Jinak koncept myslí na bytovou zástavbu a plochy pro podnikání. A také na novou mateřskou školu pro stovku dětí.

Detailnější rozbor a komentáře jednotlivých aktérů přineosu tištěné Písecké postřehy ve středu 29. ledna. Na debatě se totiž mluvilo i tom, kde vzít na mnohaletou vizi peníze.

 

Diskuse k článku - 20 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
« Novější příspěvky 1 2  | Starší příspěvky »
  • kin 

    Reagovat

     

    Řekl bych, že není zájem tuto stavbu provést, proto se urobila tak velkolepá.

    Vloženo 25.1.2020 08:28:07

  • PAVEL 

    Reagovat

     

    S tím výkupem dvou domů na Pražské to tak horké není,už se to vykupuje 38 roků tak klid.

    Vloženo 24.1.2020 20:31:51

  • Z Písku 

    Reagovat

     

    Myslím, že Písek bude opět slavným. Bazén bez venkovního na nejhorším možném místě jako hluková stěna přeložky. Super! To jen tak nevymyslíš a neschválíš! Na to musíš mít několik VŠ, myslím.

    Vloženo 24.1.2020 18:55:25

    • Z Písku 2 

      Reagovat

       

      Já bych je nepodceňoval, je to docela chytře vymyšlený. Jasně tam zaznělo mezi řádky, že město to zasíťuje, udělá komunikace, aby se mohli pak v klidu nabalíkovat developeři. A proto, aby na developery zbylo co nejvíc místa se musel bazén dát do nejhoršího místa v Písku a hala tam, kde stojí dnes dům hrůzy, protože jeho demolice bude také něco stát. Ty prázdné nejlepší pozemky se "prodají" developerům.

      Vloženo 25.1.2020 11:51:47

  • Vaclav 

    Reagovat

     

    Vyhozených 1.5 milionu korun za další studii, která navrhla bazén na nejhorším místě v Písku.

    Vloženo 24.1.2020 12:44:10

    • Otís 

      Reagovat

       

      Přesně tak, nejhorší místo v Písku. To muselo dát práci, takové místo vybrat.

      Vloženo 24.1.2020 14:53:45

  • Václavák 

    Reagovat

     

    Nejsnadnější řešení které mne napadá je revokovat usnesení zastupitelstva , pod Lesnickou školou postavit bazén nebo sportovní halu(projekty jsou připravené) a potom v klidu diskutovat a připravit projekt Pražská brána

    Vloženo 24.1.2020 09:59:01

    • X 

      Reagovat

       

      Nejsnadnější řešení by bylo vykopat tu svoloč z radnice.

      Vloženo 25.1.2020 10:56:20

« Novější příspěvky 1 2  | Starší příspěvky »
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace