Hlavní obsah

V Austrálii se zřítil letoun hasící požáry. Americká posádka zemřela

Foto: Profimedia.cz

V plamenech se ocitlo i okolí Snowy Mountains Nového Jižního Walesu.

Reklama

Letoun havaroval v oblasti Snowy Monaro v jižním australském státě Nový Jižní Wales.

Článek

Po havárii leteckého vodního tankeru C-130 Hercules zůstali tři mrtví Američané. Pád letounu i úmrtí potvrdila premiérka Nového Jižního Walesu Gladys Berejiklianová.

„Bohužel jsme dokázali jen lokalizovat trosky a místo havárie, ale žádné přeživší jsme nenašli,“ řekl.

Coulson Aviation amerického státu Oregon ve svém prohlášení uvedlo, že se jeden z jejich velkých tankerů C-130 ztratil poté, co opustil Richmond v Novém Jižním Walesu.

„Jediné, co mám z terénních zpráv, je to, že letadlo začalo klesat a za ohnivého výbuchu šlo k zemi,“ uvedl komisař místní hasičské jednotky Shane Fitzsimmons. Dodal, že všichni tři pasažéři byli občany USA.

Ve čtvrtek bylo zároveň kvůli zuřícím lesním požárům uzavřeno letiště v Canbeře. Plameny se v oblasti rozhořely ve středu ráno a silný vítr a teplo situaci zhoršily.

„Přílety a odlety byly odloženy kvůli hasícím pracím,“ uvedlo letiště na Twitteru. Dopravní policie v jiném příspěvku na Twitteru napsala, že požár postupuje rychle a v oblasti bylo uzavřeno několik silnic.

Místním pak policie doporučila se regionu vyhnout. Úřady také vyzvaly obyvatele australského hlavního města, aby se schovali do bezpečí.

Reklama

Související témata:

Doporučované