Wozniacká v Melbourne další výhru nevybojovala. Její kariéru ukončila Džabúrová

24. 1. 2020, 04:55
Aktuality 22
AUSTRALIAN OPEN - Devětadvacetiletá Caroline Wozniacká dnes na Australian Open, kde předloni získala svůj jediný grandslamový titul, odehrála poslední soutěžní zápas své kariéry. Bývalá světová jednička v souboji o osmifinále po třísetové bitvě nestačila na Ons Džabúrovou. První arabská osmifinalistka grandslamu v historii si v dalším kole zahraje s Qiang Wang, nebo Serenou Williamsovou.
Profily hráčů
Caroline Wozniacká (© j48tennis.net)

Caroline Wozniacká před necelými dvěma měsíci oznámila, že se na Australian Open, kde předloni vybojovala svůj jediný grandslamový titul, rozloučí s tenisovou kariérou. Hlavním důvodem je touha založit se svým manželem Davidem Lee rodinu, její rozhodnutí dle jejích slov nijak neovlivnila neléčitelná revmatoidní artritida.

Na svém posledním turnaji kariéry po skalpech Kristie Ahnové a nasazené Dajany Jastremské prošla do třetího kola. Dál už se však nedostala, její dráhu profesionální tenistky po setech 7-5 3-6 7-5 ukončila Ons Džabúrová.

Wozniacká v úvodním dějství neudržela vedení 3-0 a o set přišla. V rozhodující sadě to byla naopak Dánka, kdo dotáhl manko 0-3, ale Džabúrová, která bývalou světovou jedničku na vítězné údery přestřílela 43-9, měla v koncovce navrch a po 130 minutách slavila postup.

Devětadvacetiletá rodačka z dánského Odense ve své kariéře kromě triumfu na Australian Open vyhrála i Turnaj mistryň a celkem získala 30 trofejí. Světovou jedničkou byla 71 týdnů.

"Myslím si, že tenhle zápas dopadl, jak měl. Prohrála jsem těžký třísetový souboj a zakončila ho chybou z forhendu, takový konec se ke mně hodí, asi to tak mělo být. Jsem šťastná a těsím se, co mě v budoucnu čeká. Možná budu dělat něco v souvislosti s tenisem, tak se třeba uvidíme mimo kurty," řekla Wozniacká na kurtu.

"Ráda bych poděkovala všem fanouškům za podporu, své rodině a speciálně tátovi, který mě celé ty roky trénoval," řekla s úsměvem. Měla ale při tom slzy v očích. "Normálně nebrečím, ale tohle je mimořádný okamžik. Byla to jízda."

V plánu ale ještě jeden tenisový zápas má. S kamarádkou Serenou Williamsovou si zahraje exhibičně v květnu v Kodani, kde dá definitivní sbohem.

Džabúrová je vůbec první arabskou osmifinalistkou grandslamu. O další vylepšení svého maxima se utká s Číňankou Qiang Wang, jež šokovala vítězstvím právě nad mladší ze sester Williamsových.

• AUSTRALIAN OPEN 2020 •
Melbourne / Austrálie, tv. povrch, 49.100.000 dolarů
páteční výsledky (24. 01. 2020)
• Dvouhra žen - 3. kolo •
Kvitová (7-ČR) - Alexandrovová (25-Rus.) 6-1 6-2
Bartyová (1-Austr.) - Rybakinová (29-Kaz.) 6-3 6-2
Gauffová (USA) - Ósakaová (3-Jap.) 6-3 6-4
Qiang Wang (27-Čína) - S. Williamsová (8-USA) 6-4 6-7(2) 7-5
Sakkariová (22-Řec.) - Keysová (10-USA) 6-4 6-4
Keninová (14-USA) - Shuai Zhang  (Čína) 7-5 7-6(7)
Riskeová (18-USA) - Görgesová (Něm.) 1-6 7-6(4) 6-2
Džabúrová (Tun.) - Wozniacká (Dán.) 7-5 3-6 7-5
• Čtyřhra žen - 1. kolo •
Peschkeová/Schuursová (8-ČR/Niz.) - Stollárová/Jastremská (Maď./Ukr.) 6-4 6-2
S. Hsieh/Strýcová (1-Tchaj-wan/ČR) - Bouzková/Zidanšeková (ČR/Slovin.) 6-3 7-5
Hibinová/Ninomijaová (Jap.) - Hradecká/Klepačová (11-ČR/Slovin.) 6-4 6-0
• Smíšená čtyřhra - 1. kolo •
Dabrowská/Kontinen (3-Kan./Fin.) - Hradecká/Krawietz (ČR/Něm.) 6-2 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

22
Přidat komentář
Kozoroh
https://twitter.com/i/web/status/1220588826013253632
Reagovat
paddy
Kdyby se potkala o kolo později s kamarádkou Serenou a porazila ji.

Serena by z prohry samozřejmě měla radost, a na tiskovce by řekla, že je škoda, že se neutkali až ve finále, protože by si to obě ještě více užily :)
Reagovat
dadaft
Skvělá tenistka.

Na rozloučenou s profi kariérou připomínka jednoho z nejlepších zápasů, který mám s Caroline spojený (a který nevyhrála), fenomenální souboj s Petrou Cetkovskou na USO 2015

https://www.youtube.com/watch?v=ueG_16RCut0
Reagovat
RF46
:-*
Reagovat
sojka1
dobry tenisovy pribeh, taky dik.... :-)
Reagovat
tommr
jen mohla ještě pár let vydržet ...
Reagovat
Andrew89
Diky...ze zacatku jsem te nemel rad,ba primo skoro nesnasel. Nasel jsem si k tobe cestu a jsem velmi rad,ze jsi ten Gs ziskala. Budes chybet, tvoje hadky,srandy a tak...co ti nikdy nezappomenu ue zapirani u zapasu s Vikou:D tam jsi proste vedela:D ted se tomu uz jen smeju:)))))

Diky:)
Reagovat
BooOoo
I Lucka Š. s ní prohrála poslední singlový zápas na okruhu WTA.
Reagovat
misa
Přesně tak a ještě si přitom střihla svou oblíbenou disciplínu jak ztratit skvěle rozehraný tiebreak, tehdy z vedení 4-0 :)
Reagovat
Hector21
Věčná škoda, že se její BFF Serena nenechá inspirovat a nedá už taky pokoj...
Reagovat
jirkaS
:_-(
Reagovat
smazaný uživatel
Nic není nemožné. AO 2018
Škoda, že nevyšel titul ze čtyřhry se Serenou v Aucklandu :-)
Parádní kariéra.
Reagovat
Davor1
AO, TM, IW a celkovo 30 titulov, k tomu mnoho týždňov ako svetová jednotka. Asi ťažko by mohla nebyť spokojná :)
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, ale je to sport.
Reagovat
EllNino
Nikdy jsem ji nemusel, ale jsem moc rád, že nebude známá jako světová jednička bez GS, ten jeden si prostě zasloužila, za tu celoživotní dřinu, tunu keců o tom, že by ho měla vyhrát, a za tu dlouhou dobu na 1. místě :)

Tak ať se daří i mimo kurty :)
Reagovat
Mantra
no tak to asi Plíšková bude u tebe špatně zapsaná
Reagovat
EllNino
u mě? přečti si to ještě jednou :)

Jinak jsem byl velký fanoušek Safiny a Jankovic :)
Reagovat
bIbec
Adios Wozejku.
Reagovat
Davor1
Myslel som si, že po tej výhre s Yastremskou by mohla Caro urobiť ešte jedno kolo, pretože v tom zápase hrala fakt výborne, ale dnes to už bol totálny zmar, Jabeur síce robila mraky chýb, ale ďalšie obrovské množstvo výmen získavala, keď zabíjala tie krátke lopty, ktoré tam Wozniacka posielala celý zápas. Dnes tam z jej strany nebola ani štipka agresivity, ani náznak aktivity, v podstate celý zápas len vracala krátke lopty a dúfala, že sa Jabeur vyhodí. Na víťazné údery 43-9 pre Jabeur, to hovorí za všetko.

Wozniacka mala výbornú kariéru a končí v správny moment, za posledný rok sa ukázalo, že už nemá šancu držať krok so špičkou, takže by to aj kvôli jej zdravotnému stavu len zbytočne predlžovala, ale zaslúžila si skončiť v nejakom prestížnejšom zápase na väčšom kurte, toto ju môže trochu mrzieť. Ten dnešný zápas jej ako posledný teda vôbec nevyšiel.
Reagovat
Kozoroh
Viděl jsem zápas Caro s Jastremskou a Caro může být ráda za to, že postoupila do třetího kola. V obou setech prohrávala o dva brejky a obě sady otočila díky nervozitě soupeřky.
Reagovat
turista
Ano. Ale tohle nebyl dobrý konec. Ještě to mohla nějaký čas vydržet. Vždyť nemá ani 30 let?
Reagovat
Fandina
si poplakala. Já také. Pořád jsem doufala, že třetí set otočí, ale nestalo se. Poslední léta jsem jí hodně fandila a je mi smutno, že skončila. Pá Caro, bude se mi stýskat po tvém tenisovém čichu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist