Jan Malý
24. ledna 2020 • 08:45

Sága Komličenko pokračuje. Chce ho Dynamo Moskva, záleží na penězích

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak přeci jen odejde? Dlouhá přestupová sága kolem útočníka Nikolaje Komličenka z Mladé Boleslavi má další vývoj. O čtyřiadvacetiletého střelce se podle informací Sportu intenzivně zajímá Dynamo Moskva, které je po podzimu na osmém místě ruské ligy.



V pátek ráno odlétá Mladá Boleslav na soustředění na Maltu, ve výpravě ale chybí její vrchní kanonýr Nikolaj Komličenko. Důvod je zřejmý, řeší svůj možný přestup. Kam? Do Dynama Moskva.

Osmý celek ruské ligy má sondovat situaci kolem Komličenka už nějakou dobu. Teď se zdá, že se jeho zájem zvýšil. Nyní bude záležet na tom, zda bude Dynamo ochotné splnit finanční požadavky Boleslavi.

Komličenko uhranul všechny v minulé sezoně, kdy byl s rekordními devětadvaceti ligovými brankami nejlepším střelcem ligy. Společně s dalšími třemi hráči vládne s deseti góly kanonýrům ve FORTUNA:LIZE i po podzimu. Svými výkony se dostal i do ruské reprezentace, kde si na podzim proti San Marinu připsal i premiérovou trefu.

Tabulka střelců
Hráč Góly
1. Guélor Kanga Sparta 12
2. Lukáš Budínský Ml. Boleslav 11
3. Libor Kozák Sparta 11
4. Pavel Bucha Plzeň 10
5. Martin Doležal Jablonec 10
6. Nikolaj Komličenko Ml. Boleslav 10
7. Michael Krmenčík Plzeň 10
8. Petar Musa Slavia 10
9. Roman Potočný Liberec 9
10. Jakub Řezníček Teplice 9

Boleslavský trenér Jozef Weber se s jeho odchodem smiřoval už v závěru podzimu. „Spousta lidí si ho neváží a on odejde a bude chybět, protože je nadstandardní. Přerostl českou ligu,“ prohlásil Weber po posledním zápase s Jabloncem.

„Kolja v tuto chvíli řeší konkrétní nabídku na přestup,“ uvedl sportovní ředitel Mladé Boleslavi Josef Jinoch. „Od mladoboleslavského klubu dostal povolení odpojit se od týmu a celou záležitost v nejbližších dnech dořešit,“ sdělil Jinoch.

Na začátku přípravy už ale na jeho odchod připravený nebyl. I proto, že Středočeši přišli o produktivního záložníka Pavla Buchu, jehož si z hostování stáhla Plzeň, a útočníka Murise Mešanoviče, který odešel na hostování do tureckého Kayserisporu.

V nejbližších hodinách a dnech se bude řešit, jestli Boleslav opustí i Komličenko.

FK Mladá Boleslav Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud