Stanislav Řezáč a Klára Moravcová pojedou Pro Tour v Itálii na Marcialongu

Šestý podnik Pro Tour kategorie letošního seriálu Visma Ski Classics odstartuje již v neděli 26. ledna 2020 ráno v italském středisku Moena, Val di Fassa.


Jak říkám ...



„Byl jsem trénovat v Ramsau, kde byly dobré podmínky a počasí kolem nuly. V neděli startuji na Marcialonze, což je rychlý závod s řadou přejezdů přes řeku nebo silnice. Je to náročnější, než to na první pohled vypadá. Marcialonga má délku 70 kilometrů, hned po startu se jede do kopce. Následují kratší i dlouhé sjezdy, přejezd z jednoho údolí do druhého a láme se to v nejnižšího bodě trati, který je ve výšce 850 metrů. Před cílem v Cavalese nás na závěr čeká proslulá Cascata – dva a půl kilometru drsného stoupání, které je samo o sobě mezi dálkovými lyžaři pojmem,“ řekl  Stanislav Řezáč, který startuje za Slavia pojišťovna SPORT TEAM.

Slavia pojišťovna SPORT TEAM budou v Itálii vedle Stanislava Řezáče reprezentovat také Klára Moravcová a Tereza Hujerová.

Jak říkám ...



„Klára s Terezou jedou opět za náš tým a stejně jako Standovi jim držím palce a přeju co nejlepší výsledek. Marcialonga je tradiční a proslulý závod, láká každoročně přibližně 7000 účastníků všech věkových kategorií, na stratu bývají osmnáctiletí závodníci stejně jako veteráni, kterým je i hodně přes 80 let. Samotný hlavní závod je doprovázen kratšími tratěmi pro mládež, nebo přehlídkou historického lyžařského vybavení – lyžaři v průvodu předvádějí výstroj a výzbroj starou 50 a více let. Trať vede mnoha malebnými vesničkami a o nadšeně povzbuzující diváky zde také nebývá nouze. Zkrátka tradiční lyžařský svátek pro všechny milovníky pohybu a sportu, přesně takový, jaký sedí myšlence Slavia pojišťovna SPORT TEAMu,“ řekl  o závodu Pavel Sehnal, majitel Slavia pojišťovny a iniciátor jejího SPORT TEAMu.

Závod Marcialonga se koná v italské alpské oblasti Trentino v neděli 26. ledna 2020. Ženy vyrazí na 70 kilometrů dlouhou trať v 7:50, muži startují v 8:00 hodin.

(jk, SportovniListy.cz, foto: Petr Skála)

Seminář ČFOKK – Okinawa Kobudo

16.4.2024 08:10:08

Okinawa Kobudo je velmi staré bojové umění z ostrova Okinawa, které vzniklo oddělením od Karate, a tak karate se stalo systémem boje beze zbraně a kobudo systémem boje se zbraněmi. Tyto zbraně v m...