Musíme ukázat týmovou identitu, nabádá Nicola

24.01.2020, 15:28
Aktuality
Hodně složitou pozici bude mít ve zbytku sezóny Janov CFC, který se aktuálně pohybuje na samém dně italské nejvyšší soutěže. Kouč Davide Nicola apeluje na svěřence, aby ukázali týmovou identitu...

Letošní ročník zahájil na lavičce tradičního klubu Aurelio Andreazzoli, ještě před koncem října však byl kvůli nepříznivým výsledkům odvolán, načež ho vystřídal Thiago Motta.

Bývalý záložník si nevedl lépe, u kormidla vydržel dva měsíce, aby ho nahradil pro změnu Davide Nicola. Bývalý kouč Livorna, Bari, Crotone nebo Udinese sice odstartoval výhrou nad Sassuolem, ovšem ze zápasů s Hellasem a AS Řím vyšel bez bodu.

"Čím dříve dosáhneme týmové identity, tím je pravděpodobnější, že dosáhneme kýžených výsledků," řekl Nicola. "Vítězství jsou pro nás zásadní," uvědomuje si 46letý kormidelník.

"Pokud se nám to povede, je pravděpodobné, že zlepšíme výsledky doma i venku a zajistíme si záchranu," prohlásil Nicola. "Ve druhém poločase proti AS Řím jsme našli správnou cestu. Práce se nám vyplatila a v nastaveném trendu musíme pokračovat," nabádá.

Janov tentokrát k dalšímu utkání cestuje do Fiorentiny, která se v posledních týdnech zlepšuje. "Fiorentina je aktivní na přestupovém trhu a ukazuje, že má kvalitu, aby dosáhla výsledků," řekl Nicola. "Bez ohledu na soupeře však musíme budovat svoji identitu a musíme mít odvahu, abychom byli konkurenceschopní s každým protivníkem," vyhlásil na tiskové konferenci.

Autor: Jiří Vojík / football-italia.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Byla by škoda, kdyby přišla Serie A o Derby della Lanterna

Reagovat
smazaný uživatel

Oni nespadnou

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele