InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Vlastivědný výlet do Vitic

    sobota 27.4 8:00 - Muzeum – Stará radnice, Volyně – sraz před starou radnicí

  • Mladfest – hudební festival s výstava ZUŠ, promítáním filmů a trhy

    sobota 27.4 9:00 - Mladějovice, tvrz

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vimperk až nečekaně potrápil suverénní Pelhřimov. Na body jsme měli, litoval Sumerauer

VIMPERK – Netradičně už v pátek večer sehráli další utkání Jihočeské krajské ligy hokejisté Vimperku, když na domácím ledě dohrávali zápas prosincového 13. kola proti Pelhřimovu. Po minulém týdnu, kdy si s chutí zastříleli s velkým outsiderem soutěže Božeticemi (11:0), tak svěřenci trenéra Milana Stárka hostili soupeře z opačného pólu tabulky. Ještě loni druholigový Pelhřimov udržel ligový kádr takřka kompletně pohromadě a základní části krajské ligy zatím s dostatečným náskokem jasně kraluje. Nakonec medvědi zvítězili i ve Vimperku, byť se možná natrápili více, než sami čekali – 2:5. Vzhledem k současné situaci v tabulce je možné, že se oba celky utkají také ve čtvrtfinále, protože Vimperk aktuálně uzavírá postupovou osmičku a o prvenství Pelhřimova po základní části pochybuje jen málokdo.

• 13. kolo – pátek 24. ledna
HC Vimperk – HC Lední medvědi Pelhřimov 2:5 (1:1, 0:1, 1:3). Branky a nahrávky: 1. Paule (Horejš, J. Sitter), 55. R. Sitter – 9. M. Hadrava (Kopic, Vysloužil), 32. Vysloužil (F. Kasalý), 43. B. Svoboda (Vylíčil, Votápek), 51. B. Svoboda (F. Kasalý), 57. Vysloužil.
Vimperk: Marek – Horejš, Předota, Hrůša, Turek, Janásek – Vodička, Paule, Trummer, Vl. Hadrava, Švarc, R. Sitter, Sumerauer, J. Sitter, Kovář, Jiří Lang, Suchánek.
Pelhřimov: Jíra – Doubek, F. Bříza, P. Bříza, Hráček, Buchta, Zadražil, D. Kasalý, D. Vrátný, J. Vrátný – F. Kasalý, Votápek, M. Hadrava, Vysloužil, Siřiště, Kopic, Vylíčil, B. Svoboda, L. Svoboda.

Domácí Vimperk do utkání nastoupil aktivně a favorita zaskočil hned v úvodní minutě, kdy skóre otevřel při prvním střídání Paule – 1:0. Pelhřimov dokázal do první přestávky jen vyrovnat. Také druhá třetina nabídla vyrovnaný hokej. Domácí pozorně bránili a vyráželi do nebezpečných útoků. Šancí měli možná více než soupeř, ale Pelhřimov ukázal svou zkušenost a Vysloužil poslal svůj tým do vedení. Hosté z Vysočiny vedli po dvou třetinách 2:1.
Na začátku poslední dvacetiminutovky Lední medvědi odskočili domácím gólem Bohumila Svobody už na rozdíl dvou branek, a když v 51. minutě stejný hráč zvýšil při vlastním oslabení na 4:1, zdálo se být rozhodnuto. Šťastným gólem ještě po chybě pelhřimovského brankáře Jíry snížil vimperský Radek Sitter, ale za necelé dvě minuty vrátil hostům tříbrankový náskok Vysloužil a definitivně rozhodl – 2:5. Vimperáci tak uhráli relativně dobrý výsledek s velkým favoritem, přesto byli po zápase zklamaní, protože cítili, že na bodový zisk měli. Ještě ve třetí třetině mohli několikrát snížit zpátky na rozdíl jediné branky a trochu pozlobit soupeře, ale Sumerauer se neprosadil třikrát během jediného střídání za stavu 1:3 a poté Paule neproměnil v oslabení samostatný únik hned po Sitterově snížení za stavu 2:4.
Další zápasy čekají oba týmy hned zítra, kdy už je čekají klasické zápasy 18. kola – Vimperk hraje v sobotu 25. ledna na ledě Humpolce (17) a Pelhřimov ve stejném termínu hostí jindřichohradecký Vajgar.

Program 18. kola: Sobota 25. ledna: 14.30 Božetice – Radomyšl, 17 Humpolec – Vimperk, Pelhřimov – Jindřichův Hradec. Neděle 26. ledna: 17 Soběslav – Veselí nad Lužnicí, Hluboká nad Vltavou – Milevsko, Český Krumlov – Strakonice.

Lukáš Sumerauer: Klukům bych rád pomohl do play off

Ještě letošní sezonu zahájil osmadvacetiletý útočník Lukáš Sumerauer v dresu druholigového David Servisu České Budějovice, následně ale rozšířil budějovickou kolonii ve Vimperku. Proti Pelhřimovu (2:5) nastoupil ke svému třetímu utkání v novém dresu.

Jak jste se vůbec dostal do Vimperka?
Na Silvestra jsme si byli zahrát v Českém Krumlově hokej a tam jsme nějak domluvili, že sem půjdu na druhou půlku sezony. Dneska jsem tu odehrál třetí zápas. Chceme se dostat do play off a já bych v tom klukům rád pomohl, abychom tam nějak proklouzli.
Sezonu jste ještě začal ve druhé lize, proč jste se rozhodl jít do nižší soutěže?
V David Servisu už jsem byl dlouho, hrál jsem tam šestou sezonu a cítil, že to chce změnu. Ale hlavně už jsem to moc nestíhal skloubit s prací a teď v březnu čekáme rodinu, které se chci věnovat. Hlavním důvodem byl tedy čas. Druhá liga je na něj náročnější.
Z Budějovicka vás jezdí hrát za Vimperk už několik, je to výhoda?
Jednoznačně. Já bydlím v Třeboníně u Českého Krumlova a z Budějovicka nás jezdí vždycky plné auto – pět i s trenérem, který řídí, takže je to v pohodě.
Můžete si tedy alespoň zajít na pivo...
To ani ne, na to není čas, my vždycky chvátáme domů. (smích)
Jaký byl z vašeho pohledu dnešní zápas?
Bylo vidět, že Pelhřimov udržel kádr ze druhé ligy, takže byl hokejovější. Hrál se pěkný hokej. Ale myslím, že jsme na body dneska klidně měli. Nedávali jsme šance a vždycky z protiútoku dostali gól. Sám jsem měl několik šancí, ale letos mi to nějak nelepí. Nemůžu se trefit, šance mám, ale chce to gól. Za David Servis mi to tam občas ještě spadlo, tak snad se chytím i tady.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace