Brazilec Souza dostal doživotní ban za manipulování zápasů

25. 1. 2020, 11:44
Aktuality 3
Jednatřicetiletý brazilský tenista Joao Souza dostal doživotní zákaz činnosti za korupci a manipulování zápasů na turnajích nižších kategorií Challenger a Futures, mezi nimiž byly i zápasy na českém území. Ve světovém žebříčku dvouhry ATP se Souza dostal nejvýš na 69. místo v roce 2015.
Profily hráčů
Joao Souza

Jednotka pro bezúhonnost tenisu (TIU) brazilského hráče suspendovala už loni v březnu, dnes v Melbourne informovala o konečném verdiktu. Vedle doživotního zákazu udělila Souzovi pokutu 200.000 dolarů (4,6 milionu korun).

Podle TIU byl Souza zapojen do korupčních praktik mezi lety 2015 a 2019. Pomáhal zmanipulovat zápasy, které se hrály na challengerech a turnajích ITF Futures v Brazílii, Mexiku, USA a Česku. Následně se snažil zničit důkazy a při vyšetřování nespolupracoval.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
janek_da
ze by pomohlo i tohle?
https://youtu.be/GVTQ00tks9s
Reagovat
Krisboy
Aspoň se už nebudou plést s tím portugalským Sousou :)
Reagovat
fazil
Do kriminalu s nim
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist