V Phnompenhu se před dvěma lety otevřela malá restaurace nesoucí název "Kaše Pol Potova režimu". Její majitel Tuon Tem nikdy nevymazal z paměti léta 1975-1979, kdy Rudí Kmérové povraždili devět členů jeho rodiny. On sám přežil, a dnešním mladým lidem by rád přiblížil, jak se tehdy žilo. Ve své restauraci proto vaří typickou rýžovou polévku, která byla v tom krušném čase jedinou dostupnou stravou obyčejných Kambodžanů.

"Pro srovnání nabízím dvě verze: ta dnešní obsahuje i rybu a zeleninu, v té Pol Potově je jen rýže a trocha soli. Hosté se nad tím ošklíbají, říkají mi, vždyť je to jen rýže a voda! Ale přesně tohle jsme jedli celé čtyři roky," vysvětlil Tuon Tem.

Zatímco národ hladověl, diktátor Pol Pot si pochutnával na zvěřině, obzláště mu chutnal divočák. Ze zahraničí si nechával na svůj stůl dovážet brandy a čínské víno. Jeho nejoblíbenější lahůdkou pak byl guláš z kobry: kobří maso se pokrájelo na kousky a vařilo se ve vodě spolu s citrónovou šťávou a zázvorem.

Po vyhnání Rudých Kmérů do lesů se Pol Pot ukrýval v horách a divočáky i hady si musel lovit sám. Bohužel to byla jen tato kapka nepohodlí, kterou byl za své činy potrestán. Dožíval v klidu, spravedlnost ho nedostihla.