26. ledna 2020 • 05:00

Příprava pražských S: Skvělý Oscar, nový post pro talent Sparty i tajemno

Autor: jav, apr, krm
Vstoupit do diskuse
0
  • Příprava pražských S: Skvělý Oscar, nový post pro talent Sparty i střelec StanciuPříprava pražských S: Skvělý Oscar, nový post pro talent Sparty i střelec StanciuFOTO: Koláž iSport.cz

    Sparta i Slavia v sobotu odehrály další přípravné zápasy. Zatímco Letenští si poradili s druholigovým Ústím nad Labem (1:0), tak červenobílí remizovali s Českými Budějovicemi (3:3). Co duely před pomalu se blížícím startem jarní části FORTUNA:LIGY ukázaly a nabídly?

  • Dvougólový Stanciu

    Během podzimu hledal Nicolae Stanciu klid v koncovce marně. Dal pouze dva góly, ten poslední v půlce srpna. Od té doby nic, byť pro tým měl přínos v jiných činnostech. Ale produktivita se od rumunského záložníka přesto čekala větší. „Na jaře bude o padesát procent lepší,“ věštil v listopadu kouč Trpišovský. V sobotu Stanciu své možnosti naznačil. Nejdřív se prosadil krásnou střelou z rohu vápna, pak bezpečně proměnil penaltu. Statistiky může brzy mít mnohem lepší.

    SESTŘIH: Slavia - České Budějovice 3:3. Sešívaní opět nevyhráli
    Video se připravuje ...

  • Nejlepší hráč Oscar

    Dostal kapitánskou pásku a ta jako by ho ještě více povzbudila. Oscar Dorley zahrál dobře již v premiérovém vystoupení za Slavii proti Ústí nad Labem, v utkání s Českými Budějovicemi ale svůj výkon ještě posunul. Poprvé v červenobílém dresu skóroval a sklidil slova chvály od kouče Jindřicha Trpišovského. „V zápase to byl nejlepší hráč. Nejen díky vstřelenému gólu, ale celkovému fotbalovému projevu. Naplno ukázal svůj potenciál,“ hodnotil Liberijce trenér.  

    Oscar ve druhém poločase srovnal skóre zápasu Oscar ve druhém poločase srovnal skóre zápasuFoto Pavel Mazáč/Sport

  • Tajemno kolem Součka

    Kolem jednoho ze základních pilířů Slavie je neustále živo. Ve spojení s jeho možným přestupem se skloňují celky jako Brighton, Monako, ale objevily se spekulace i například o West Hamu. Zda odcestuje s týmem na portugalské soustředění? „Na to neumím odpovědět,“ uvedl po duelu s Dynamem trenér Trpišovský. I to ukazuje, jak je situace kolem kapitána Slavie nevyzpytatelná.

    Tomáš Souček v přípravném zápase proti Českým Budějovicím Tomáš Souček v přípravném zápase proti Českým BudějovicímFoto Pavel Mazáč / Sport

  • Dočkal jako superposila

    Nemá smysl si cokoli namlouvat, definitivní návrat Bořka Dočkala by pro Spartu znamenal to největší možné posílení. Během poločasu s Ústím připravil spoluhráčům několik šancí, navíc dirigoval celý tým. „Jeho přítomnost na hřišti má na tým velký vliv. Povyšuje úroveň hry," uvědomuje si Dočkalův přínos kouč Václav Jílek. 

    SESTŘIH: Sparta - Ústí nad Labem 1:0. Po přestávce rozhodl Sáček
    Video se připravuje ...

  • Hložek pod hrotem

    Podzim strávil v křídelní pozici, trenér Václav Jílek ovšem dopředu avizoval, že chce talentovaného Adama Hložka otestovat i na podhrotovém postu. Právě na něm začal duel s Ústím a rozhodně nezklamal. „Záměr, že by hrál na podhrotu tady je," přiznal trenér Sparty Jílek. 

    Sparťana Adama Hložka (v bílém) stíhá Vojtěch Brak z Ústí nad Labem Sparťana Adama Hložka (v bílém) stíhá Vojtěch Brak z Ústí nad LabemFoto Pavel Mazáč / Sport

  • Vindheim drží laťku

    Jasně, jsou to přípravné duely, navíc proti slabším soupeřům. Přesto se zdá, že Sparta konečně našla svého pravého obránce. Andreas Vindheim sehrál další zajímavou partii. Dopředu je skvělý, dozadu mu nechybí zodpovědnost.

    Andreas Vindheim ze Sparty během přípravného utkání proti Ústí nad Labem Andreas Vindheim ze Sparty během přípravného utkání proti Ústí nad LabemFoto Pavel Mazáč / Sport

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud