Na Slovanech zahájili Senior akademii

V tomto týdnu na Slovanech zahájili Senior akademii byla slavnostně zahájena „PLZEŇSKÁ SENIOR AKADEMIE“ pro občany z Městského obvodu Plzeň 2.

Cílená propagace v Plzni

Občany přišel přivítat místostarosta Roman Andrlík a místostarostka Eva Trůková. Za Městskou policii Plzeň přišel seniory přivítat pověřený velitel Městské policie Plzeň Mgr. Marek Šilhan, který se hned zhostil první přednášky na téma: Seznámení s Městskou policií Plzeň. Občany seznámil nejen se současnými problémy, se kterými se strážníci často potýkají, ale také scelou historií městské policie. Upozornil mimo jiné na problematiku bezdomovectví a dopravy.

Lidé si stěžovali hlavně na problémy svraky, které zabírají cenná parkovací místa. Kvůli současné definici toho, co je to vrak, není jednoduché vozidla zulic jednoduše odstraňovat. Seniorům byla velitelem vysvětlena možnost, která vsoučasné době je možná a která se aplikuje. Novela silničního zákona by měla pomoci, aby tato věc byla jednodušší. Například za vrak novela považuje vůz s minimálně šest měsíců propadlou technickou kontrolou. Novela zákona by měla pomoci dostávat nepojízdná auta z ulic rychleji a na náklady vlastníka.

Kromě této besedy mají senioři možnost absolvovat ještě dalších devět přednášek a 5 exkurzí. Senioři například navštíví Útulek pro zvířata v nouzi, nebo se podívají na operační oddělení MP Plzeň či HZS PK. Kromě toho budou mít možnost podívat se i do Českého rozhlasu. Lidé se například dozvědí, že budova Českého rozhlasu je ojedinělá stavba a od roku 2002 je chráněnou kulturní památkou, či že v Plzni bylo zahájeno vysílání vposledních dnech druhé světové války.



The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka