Češi ovládli Utkání hvězd NHL. Hertl vstřelil vítězný gól, Rittich byl nejlepší ze všech brankářů

Hokejisté Pacifické divize s brankářem Davidem Rittichem a útočníkem Tomášem Hertlem ovládli Utkání hvězd NHL v St Louis. Ve finále zdolali Atlantickou divizi s kapitánem Davidem Pastrňákem 5:4. Vítěznou branku vstřelil v čase 17:24 Hertl, který si celkem připsal v exhibici pět gólů a vytvořil nový rekord.

Tento článek je více než rok starý.

St. Louis Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Hertl a David Rittich

Tomáš Hertl a David Rittich | Zdroj: Profimedia

Pastrňák byl jako první český hokejista v historii vyhlášen nejužitečnějším hráčem Utkání hvězd NHL. Rozhodli o tom v hlasování fanoušci.

Utkání hvězd NHL: Hertl bavil diváky, Weber ovládl soutěž v tvrdosti střelby počtvrté v kariéře

Číst článek

Nejlepší střelec ligy z Bostonu pomohl v semifinále k vítězství nad Metropolitní divizí 9:5 hattrickem a jednou přihrávkou, ve finále nezabránil porážce gólem a asistencí.

Hertl přispěl k posunu Pacifické divize do boje o triumf dokonce čtyřmi góly v souboji s Centrální divizi (10:5). Díky své brance ve finále vytvořil nové maximum.

Po čtyřech gólech v jedné exhibici dosud dokázali vstřelit Wayne Gretzky (v roce 1983), Mario Lemieux (1990), Vincent Damphousse (1991), Mike Gartner (1993), Dany Heatley (2003), John Tavares (2015), Sidney Crosby, Mikko Rantanen a Gabriel Landeskog (všichni 2019).

Sestřih z finále Utkání hvězd NHL:

Zářil i Rittich, který inkasoval jen dvě branky, nejméně ze všech osmi gólmanů. V semifinále nastoupil místo Jacoba Markströma ve druhé desetiminutovce za stavu 4:4 a inkasoval z deseti střel jednou.

Ve finále, které se hrálo o prémii ve výši jednoho milionu dolarů, se postavil do brankoviště na druhý poločas při nepříznivém skóre 1:3 a obdržel ze čtyř pokusů soupeře také jedinou branku.

Pacifická divize se v pátém ročníku formátu čtyř týmů ve hře tří proti třem představila ve finále počtvrté a potřetí uspěla. Navázala na triumfy z let 2016 z Nashvillu a 2018 z Tampy Bay.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme