Herbert má první triumf z European Tour. Finále nabídlo drsné povětrnostní podmínky

Herbert má první triumf z European Tour. Finále nabídlo drsné povětrnostní podmínky

Vítězem Dubai Desert Classic se po napínavém play-off stal Lucas Herbert z Austrálie, jenž tak slaví svůj první triumf na okruhu European Tour. 


Finálové kolo bylo v Dubaji neuvěřitelně náročné. Panovaly vskutku náročné povětrnostní podmínky a jen málokdo se s nimi dokázal vypořádat.

Před nedělní rundou měl k titulu nejblíže Číňan Wu. Po první devítce byl na skóre even par a celkově na skóre -11. Toto číslo by mu na titul pohodlně stačilo.

Jenže Wu během šesti jamek ztratil pět ran, nezahrála jediné birdie a propadl se až na dělené šesté místo. Adeptem číslo jedna se najednou stal Bryson DeChambeau. 

Ten ale vše pohřbil na posledních čtyřech jamkách. Poslední příležitost měl na sedmnáctce, kde se drtivým drivem dostal do roughu na úrovni jamky. V těžkém roughu se ale vytrápil a nakonec zahrál bogey.

Lépe si nevedl ani Tommy Fleetwood, jenž zopakoval své úvodní kolo za 75 a skončil až dělený jedenáctý. O titul si to tak nakonec rozdali Lucas Herbert a Christiaan Bezuidenhout. 

Bezuidenhout mohl rozhodnout už na poslední jamce "základní části". Jenže svůj míček poslal překvapivě do vody a par tak zachraňoval neúspěšně. To Herbert na posledních dvou jamkách zahrál birdie a řekl si tak o play-off.

Přesto se zdálo, že úspěšnější bude hráč z Jihoafrické republiky. Herbert utopil míček ve vodě, následně ale parádní ranou zachránil par a vynutil si opakování jamky. Podruhé už osmnáctku zvládl lépe, zahrál birdie a mohl se tak radovat z prvního titulu na okruhu European Tour.

Co se dalších elitních hráčů týče, Shane Lowry a Eddie Pepperell obsadili podobně jako Fleetwood jedenácté místo, Martin Kaymer, Ian Poulter a Miguel Ángel Jiménez skončili se skóre -3 šestnáctí, Sergio García, Viktor Hovland a Louis Oosthuizen poté s mankem další rány dělení třiadvacátí.