Trable nekončí. Del Potro musí s kolenem na další operaci

27. 1. 2020, 01:48
Aktuality 12
Grandslamový šampion Juan Martín Del Potro si předloni v říjnu na Masters v Šanghaji zlomil čéšku v pravém koleni. Argentinec, který si loni v červnu zranění obnovil a od té doby nehraje, půjde v pondělí na další operaci.
Profily hráčů
Juan Martín Del Potro

Del Potro od předloňského října stihl odehrát pouhých 12 zápasů, naposledy nastoupil loni v červnu na trávě v londýnském Queen's Clubu. Tam si zranění obnovil a to ho teď odmítá pustit zpět na kurty. Nutná je proto další operace, kterou vítěz US Open 2009 podstoupí v pondělí v Miami.

"Doufám, že se tím vše vyřeší a bolest, jež ovlivňuje dokonce DelPovi běžné aktivity, konečně odezní," napsal Del Potrův tým v tiskovém prohlášení. "Po předchozí červnové operaci, kterou v Barceloně provedl doktor Ángel Ruiz Cotorro, se sice situace zlepšila, ale bolest přetrvávala. Juan nemůže běhat, skákat, dokonce ani nevyjde schody. I přes bolest se stále udržuje v kondici a doufá, že se brzy na okruh vrátí. Pohyb má omezený, přesto trénujeme i údery."

Del Potro se plánoval vrátit na podzim na halových evropských podnicích ve Stockholmu a Vídni. "Bohužel bolest stále přetrvávala, takže jsme tenhle plán museli zrušit a DelPa jsme poslali na další vyšetření. Zkoušeli jsme vše možné, jinou léčbu a jiný druh tréninku, nic nezabíralo. Ukázalo se, že další operace je nevyhnutelná."

Zranění 31letému Argentinci komplikují jeho kariéru velmi často, ale vždy se dokázal vrátit. V letech 2011 a 2016 dokonce získal ocenění Návrat roku.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
Nola
nevyzera to dobre, navraty, zranenia a dokola...... hrac, ktory dokazal porazat B3, nicit im sny..... Fedex, Rafa, Novak, vsetci do jedneho....

niektori by to uz davno zabalili....
Reagovat
Krisboy
Čertužel...tohle asi nemá cenu furt natahovat. Je čas přemýšlet o konci kariéry :(((
Tenis není vše.
Reagovat
sojka1
no ja nevim, ja mu hlavne preju, at vyjde bez bolesti schody... tech ho v zivote ceka vic nez GS...
Reagovat
Vlk-v-trave
Do USO snad bude vcajku...ale neni to dobre...
Reagovat
Stan_Borowitz
I když mi bude hodně chybět a z hlediska vlivu zdravotních problémů na dosažené úspěchy ho považuji za největšího smolaře na okruhu, asi už je pomalu čas uvažovat o tom, jestli všechno to trápení s nekonečnými operacemi stojí za to.
Reagovat
Fransoas
Snad nebude tento sympaťák muset předčasně končit.Stále se to komplikuje.Přeji šťastný návrat.
Reagovat
stopan
keby mal doktora ako je doktore fuentes, tak by ziadna operacia nebola potrebna, vyliecilo by sa to za pol roka, a potom by valcoval vsetko zaradom.
Reagovat
insanezy_
Nebo by mu mel delat kondicaka Grznar
Reagovat
JCFerrero
Keby mal doktora Federera seniora by tie zranenia ani neprisli a v 39 by behal ako srna.
Reagovat
Krisboy
?
To je i na tvoje poměry hodně velká slátanina :)

Zajímalo by mě tvoje IQ. Dochodil jsi alespoň základku?
Reagovat
spaniel
Je to kotleba, co bys chtel.
Reagovat
turista
Možná.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist