„Je to takový vzpomínkový set. Hodinky a prstýnky jsou od Chopardu. Byl to dárek od prvního manžela Pepy Kokty (62)," svěřila se Blesku Gábina Partyšová (41). Netradiční ozdobu hlavy si vybrala proto, aby se nemusela trápit se složitým účesem a navíc ladí k šatům, které jí vytvořila návrhářka Zuzana Lešák Černá. Je to vlastně poprvé od rozvodu s Koktou, co vynesla tak osobní věc, možná ji obměkčilo zjištění, že její exmanžel přichází o zrak.

Opozdilec večera kvůli ponožkám

O hodinu a půl později na ples dorazila moderátorka Inna Puhajková (33) s přítelem Petrem Tlustým (33). „Petr si doma zapomněl ponožky, na což jsme přišli až na hotelu a nemohli jsme nikde najít obchod, kde by si koupil nové. Zachránila nás až benzinová pumpa," vysvětlila důvod tak velkého zpoždění moderátorka.

Nejstarší šaty večera

Většina dam se blýskla róbami z aktuálních kolekcí, Tonya Graves (50) zapátrala v šatníku a vytáhla model od Josefa Klíra, který jí kdysi ušil na míru. „Bylo mi líto, že tak originální věc nikdy nevynesu, tak jsem po ní sáhla a jsem nadšená, že mi stále padne jako ulitý," pochlubila se exotická zpěvačka.

Ples jako Brno: Tonya Graves
Autor: Blesk:Czech News Center / Pavel Machan

Bouček poprvé vzal manželku na ples

Moderátor večera Libor Bouček (39) na pracovní akce většinou jezdí sám, ale v moravské metropoli udělal výjimku a poprvé vzal svou manželku Gabrielu (27). „Musela si mě nejdřív vzít, aby si zasloužila jet se mnou do Brna a zažít tu neskutečnou atmosféru. Tančit nebudeme, stačil svatební tanec a nikdo už nic nejpomalejšího nikdy nezahraje," svěřil se Blesku Libor.

Troje šaty za jeden večer

Snoubenka miliardáře Karla Janečka (46) Lilia Khousnoutdinová(32) na ples přišla v šatech z ručně tkané látky v Bhútanu. Rok a půl místním ženám trvalo, než látku utkaly. Ale na jejím těle vydržely sotva půl hodiny a Lilia se převlékla do modrých zavinovacích šatů, které odhalily bujný dekolt a štíhlou nožku. Ale ani ty do konce večera na ní nevydržely. Okolo půlnoci na parketě křepčila v lahvově zelených šatech značky Leeda.

Troje šaty za jeden večer
Autor: Pavel Machan

Zamilovaný Vašo vytočil manželku na parketu

Jak zamilovaný puberťák působil slovenský zpěvák Vašo Patejdl (65), který poté, co odzpíval své vystoupení na pódiu, láskyplně zasedl ke stolu k mladší manželce Miluši (47). Dlouho sedět nevydrželi, ze židlí je zvedly hity Jiřího Korna (70).

Jiří Korn dozpíval a uháněl domů

Zpěvák Jiří Korn (70) rozhodně do starého železa nepatří, což dokázal i na loňském velkolepém koncertu ke svým kulatinám. Několik svých hitů zazpíval i na brněnské tancovačce. S pomalou písní Ještě mám plnou náruč nebo s Miss Moskva sklízel neskutečné ovace roztančeného parketu.

Je libo šneky, nebo ústřice?

Již tradičně si hosté Plesu jako Brno mohli pochutnat na čerstvých ústřicích, buď zakapaných citronem nebo pálivým tabascem. Fronta se tvořila i u baru se šnečími delikatesami, letos byly na tři způsoby. Zapečené s parmezánem v tradiční pánvičce, orestované na bagetce nebo jako ragú s rajčatovou omáčkou. Snědlo se tisíc ústřic a tisíc šneků.

Ples jako Brno
Autor: Blesk:Czech News Center / Pavel Machan

Rautu vévodil čerstvý tuňák vážící 65 kilogramů

Milovníci čerstvých ryb si rádi vystáli frontu na grilovaného tuňáka. Před jejich zraky kuchaři rybu porcovali. Kousky tuňáka podávali s wakame salátem, což je pochoutka z mořské řasy.

VIDEO: Šaty celebrit na Plese jako Brno

Video
Video se připravuje ...

Šaty celebrit na Plese jak Brno Markéta Reinischová, Jan Jedlička

Fotogalerie
50 fotografií